19-12-2013

Chocolademousse!


Chocolademousse vind ik zelf een bijzonder lekker toetje, maar veel mensen krijgen de kriebels dat er rauw ei in verwerkt zit. Nu is dat natuurlijk ook niet zo'n goed idee om te serveren aan ouderen, zwangeren en kleine kinderen, dus toen ik deze variant in de 'Boodschappen' zag leek me dat een geschikt idee. Wel uiteraard zonder geraffineerde suikers ;-)

Chocolademousse uit de oven

Ingredienten voor 4 personen:
100 gram pure chocolade met min. 72% cacao, 100 gram biologische roomboter, 2 eieren, 75 gram palmsuiker of kokosbloesemsuiker, cacaopoeder

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Hak de chocolade in grove stukken en smelt samen met de boter au bain marie. Scheid de eieren van dooier en wit. Klop de dooiers samen met de suiker lekker romig. Roer de gesmolten chocolade/boter door het eimengsel. Zet even aan de kant. Mix de eiwitten luchtig. Schep door elkaar. Vet 4 ovenschaaltjes in. Verdeel de mousse over de schaaltjes en zet in de oven voor 20 minuten. Bestrooi de mousse met wat cacao en serveer ze lauwwarm.

Fijne dag!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

8 Reacties

  • wilma
    wilma donderdag 19 dec 2013 om 15:58
    Je kunt dit ook doen met gewone suikers en boter? Koop absoluut geen biologisch. Dat is hier vredelijk duur en ik geloof er niet in.maar dat geeft niet.
    groet.Wilma
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 19 dec 2013 om 22:25
      Ja hoor, je kunt dit ook met gewone suiker en boter doen. Succes!
  • Anita Dokter
    Anita Dokter donderdag 19 dec 2013 om 10:20
    Ziet er lekker uit. Grappig ik heb dit recept laatst ook uit de boodschappen geknipt om het nog eens te maken, maar dan met andere suiker. Ik vind het altijd leuk om de bladen van de supermarkt door te lezen, soms knip ik er wat uit. Vaak kun je ze wel veranderen zodat je de gezonde variant hebt.

    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 19 dec 2013 om 10:56
      Leuk hé, meestal knip ik het er ook uit en dan vervang ik het één en ander en dan heb je toch een gezond gerecht.
  • Josella
    Josella zondag 08 feb 2015 om 19:12
    Hallo Williene, Vandaag dit recept eens uitgeprobeerd. Wij vonden het op zich lekker, maar heb toch meer het idee dat ik een brownie zit te eten dan chocolademousse;) Als je trouwens niet meer zo aan suiker gewend bent, is 50 gram ook meer dan genoeg...... Groeten Josella
    • Smakelijck maandag 09 feb 2015 om 13:30
      Bedankt voor je reactie! Als je de mousse iets korter in de oven zet dan zijn ze wat zachter. Succes!
  • grietje
    grietje zaterdag 21 feb 2015 om 12:47
    Kun je de suiker ook vervangen door banaan?
    • Smakelijck.nl
      Smakelijck.nl zaterdag 21 feb 2015 om 16:21
      Vast wel, maar ik heb er geen ervaring mee!
Laat een bericht achter!
254