06-12-2011

4-gangen diner: Vitello Tonato-spiesjes!

Vandaag is het megadikke winternummer van de Gezinsgids uitgekomen. Hier kun je mijn 4-gangen diner vinden. Dit viergangen diner zal ik ook voor de niet GG-lezers hier plaatsen. Vandaag de Vitello tonato-spiesjes. Dit is een amuse-gerecht. Dat wil zeggen, een heel klein hapje vooraf om de maaltijd mee te starten.

Blijf mijn blog volgen, na het 4-gangen diner zal ik recepten plaatsen met de restjes van de ingredienten. Want voor dit recept heb je bijv. maar 1 ansjovis nodig, zonde om de rest weg moeten gooien!

Vitello tonato spiesjes:

Nodig:
1 kalfsoester, 4 cherrytomaatjes, half blikje tonijn, 3 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel kappertjes, 1 ansjovisje uit blik, 1 eetlepel witte wijn, paar druppels citroensap, 1 eetlepel melk.

Bereiding: Snijd het kalfsvlees in blokjes, kruiden met zout en peper en kort gaar bakken. Laat afkoelen. Rijg een cherrytomaat aan een cocktailprikker en een blokje vlees. Pureer met een staafmixer/keukenmachine de rest van de ingredienten tot een saus. Leg de cocktailprikker met het vlees en de cherrytomaat op een klein bordje, schep een lepel saus erover en wat kappertjes en evt. fijngesneden bieslook of peterselie ter decoratie en dien op.

Tip: Een dag van tevoren kun je het vlees braden en de saus maken.

Deel via social media

 
Print recept

2 Reacties

  • Ellen
    Ellen donderdag 07 jan 2021 om 17:18
    Beste Williene, Ik wil graag dit voorgerechtje maken, lijkt mij heerlijk! Ik wilde alleen even vragen of jij een blikje tonijn in water of olijfolie zou gebruiken. Alvast bedankt!
    • Smakelijck vrijdag 08 jan 2021 om 11:18
      Dat is net wat je zelf wilt. Ik kies zelf op olie, is iets voller van smaak.
Laat een bericht achter!
265