07-12-2011

4-gangen diner: Paprika-tomatencappuccino!

Hierbij het voorgerecht van het 4-gangen diner wat in de GG staat.
Chilivlokken (heel fijn gesneden, gedroogde chilipepers) zijn te koop bij een toko, soms natuurwinkel en in sommige supermarkten. Ik heb ooit een potje gekocht bij Oil & Vinegar, en omdat je er zo weinig van gebruikt doe je er jaren mee!

Gegrilde paprika-tomatencappuccino

Wijntip: Witte wijn van bijv. Laurent Miguel, Viognier uit Frankrijk.

Ingredienten:1 fijngesnipperde ui, 1 teen uitgeperste knoflook, 1,5 rode paprika, 1 blik tomatenblokjes, 300 ml groentebouillon, 2 eetlepels olijfolie, snuf chilivlokken, zout en peper.
Voor de topping: 150 ml slagroom lobbig (niet helemaal stijf) geklopt

Bereiding:
Gril de paprika's door ze in de vlam van een gaspit te houden tot het vel helemaal zwartgeblakerd is. Doe ze in een afgesloten kom of dichte zak om het vel los te stomen. Na ongeveer een kwartier kun je het vel er af trekken.

Verwarm de olijfolie in een pan. Fruit de ui en voeg de knoflook en een snuf chilivlokken toe. Laat dit een paar minuten meebakken. Voeg de gegrilde paprika, in grof gesneden stukken toe, samen met de bouillon en de tomatenblokjes. Laat de soep even 15 minuten pruttelen. Laat iets afkoelen en maak de soep fijn met behulp van een staafmixer of keukenmachine. Breng de soep opnieuw aan de kook, maak op smaak met zout en peper. Schep de soep voorzichtig in de glaasjes en schep de room erop.
Evt. ter decoratie een blaadje basilicum of wat paprikapoeder.

Deel via social media

 
Print recept

2 Reacties

  • Liesbeth
    Liesbeth maandag 16 mrt 2015 om 10:38
    Voor hoeveel personen is dit?
    • Smakelijck maandag 16 mrt 2015 om 14:40
      Dit recept is voor 4-6 personen.
Laat een bericht achter!
264