Gratis verzending in NL vanaf € 60,00

Bonusan - Vitamine C-1000 Ascorbatencomplex 180 stuks

€ 42,95

Waarom vitamine C ascorbatencomplex?

Vitamine C is verreweg de bekendste vitamine. Drie eeuwen geleden ontdekten zeevaarders dat het eten van citrusvruchten scheurbuik kon voorkomen. Zij zetten vitamine C in, de klassieker onder de vitaminen, door massa’s sinaasappelen en citroenen aan boord van hun schip mee te nemen. Het duurde nog jaren voordat men vitamine C daadwerkelijk isoleerde, produceerde en er een voedingssupplement van maakte. 

Vitamine C bestaat in twee vormen, het zure (in onze voeding voorkomende en meest gangbare vitamine C) ascorbinezuur en de daarvan afgeleide zoute variant, ascorbaat. Het ascorbatencomplex heeft als grote voordeel dat deze variant milder is voor tanden en maag. Deze vitamine C-vorm ontstaat door ascorbinezuur te binden aan mineralen. Dit wordt ook wel de gebufferde of ontzuurde vorm van vitamine C genoemd. 

De mens is een van de weinige zoogdieren die zelf geen vitamine C kan aanmaken. Hierdoor zijn we afhankelijk van vitamine C uit onze voeding, met name fruit en groente. Soms is het lastig om hiervan voldoende te eten of heeft het lichaam een tijd behoefte aan extra vitamine C. Dan kan het goed zijn om deze ruim onderzochte vitamine aan te vullen. 

Vitamine C heeft een bewezen positief effect op veel plekken en in veel processen in ons lichaam. Het draagt bij aan de normale werking van het immuunsysteem en vult de antioxidanten in het lichaam aan. Daarnaast is het goed voor het zenuwstelsel en draagt het bij aan het geheugen, een heldere geest, geestelijke veerkracht en het concentratievermogen. Ook is het goed voor de gemoedstoestand en draagt het bij aan de vermindering van vermoeidheid. Wat niet veel mensen weten is dat vitamine C ook bijdraagt tot de normale collageenvorming voor de normale werking van de bloedvaten, de botten, het kraakbeen, de huid, de tanden en het tandvlees. 


De voordelen van Bonusan Vitamine C-1000 ascorbatencomplex

Bonusan Vitamine C-1000 ascorbatencomplex bevat per tablet 1000 mg gebufferde vitamine C in vier verschillende vormen: ascorbaten van de mineralen magnesium, calcium, kalium en zink. De mineraalascorbaten in dit product komen in de natuurlijke mineraalverhouding voor, deze verhouding is gelijk aan hoe de mineralen in het lichaam voorkomen. Door de verbinding levert Bonusan Vitamine C-1000 ascorbatencomplex ook een kleine hoeveelheid aan magnesium en zink. Deze mineralen zijn een aanvulling op de werking van vitamine C. Magnesium draagt (net als vitamine C) bij aan de vermindering van vermoeidheid en moeheid en helpt energie vrij te maken uit de voeding. Net als vitamine C draagt magnesium bij aan leerprestaties, een heldere geest, geestelijke veerkracht, concentratie en is goed voor de gemoedstoestand en het geheugen. Zink is een prettige aanvulling omdat het bijdraagt aan de ondersteuning van een gezond zuur-base evenwicht. 

Daarnaast bevat het ascorbatencomplex citrusbioflavonoïden. Bioflavonoïden komen van nature voor in vitamine C-rijke voeding. Door de toevoeging hiervan blijven we dicht bij de natuur. We adviseren één tablet per dag tijdens of vlak na de maaltijd in te nemen.
 

Hoge kwaliteit dankzij ontzuurde vorm van vitamine C

We gebruiken voor Bonusan Vitamine C-1000 ascorbatencomplex alleen vitamine C ascorbaten. Dit wordt ook wel de gebufferde of ontzuurde vorm van vitamine C genoemd. De vitamine C is aan de mineralen magnesium, calcium, kalium en zink gebonden. Er is geen ascorbinezuur meer aanwezig. Daardoor is dit product vriendelijker voor maag en gebit dan het in supplementen vaak gebruikte ascorbinezuur. 
 

Geschikt voor aanvullen van vitamine C 

Vitamine C zorgt mede voor een goede weerstand en helpt energie vrij te maken uit de voeding. Het draagt bij aan het behoud van een sterke weerstand tijdens en na fysieke en lichamelijke inspanning en training- of sportprestatie. 

Vitamine C wordt vaak gebruikt als basissupplement en als aanvulling op de dagelijkse voeding. Bonusan Vitamine C-1000 ascorbatencomplex is dan ook een van onze bestverkochte producten. Vanwege de hoge dosering is dit vitamine C product daarnaast buitengewoon geschikt om als tijdelijke, hooggedoseerde kuur te gebruiken en snel vitamine C-niveaus aan te vullen. Dit kan met name nuttig zijn in bijzondere situaties, waarin een goede weerstand belangrijk is, of als onderdeel van een specifiek opgesteld behandelplan.

Bonusan Vitamine C-1000 ascorbatencomplex is geschikt voor vegetariërs en veganisten. 

Meer informatie over dit product

Vanwege de wetgeving rondom supplementen mogen wij helaas geen (volledige) informatie verstrekken over dit product. Voor meer informatie verwijzen we u naar een kennisinstituut voor orthomoleculaire therapie

Voor een goed advies van supplementen op uw persoonlijke situatie en eventueel medicijngebruik, adviseren we u een therapeut te raadplegen.  

Actieve ingrediënten

Samenstelling per gecoate tablet:

Vitamine C (als magnesium-, kalium- en zinkascorbaat)

1000 mg

RI 1250%

Citrusbioflavonoïden (min. 95% hesperidine)

75 mg

Magnesium (als magnesiumascorbaat)

60 mg

RI 16%

Zink (als zinkascorbaat)

3 mg

RI 30%

Ingrediënten (aflopend)

Magnesiumascorbaat, kaliumascorbaat, citrusbioflavonoïden, vulstof (cellulose (HPC)), antiklontermiddel (magnesiumstearaat), zinkascorbaat, glansmiddel (HPMC, MCT-olie).

Verzendmethode Post NL
Aantal:
- +

Deel via social media

 
249