04-06-2018

Zoete aardappelspaghetti!

De weersvoorspellingen voor komende week zien er weer goed uit. Dat betekent vaak veel buiten zijn, weinig tijd (en zin) hebben om uitgebreid te koken én zo net voor de zomervakantie zijn er vaak veel activiteiten te doen op en rond school/thuis. Handige, snelle maaltijden zijn dan wel zo praktisch om toch gezond te eten. Onderstaand recept maakte ik een paar weken geleden toen het ook zeer warm was en we hebben ervan gesmuld. Het is supergemakkelijk, en lekker licht op een warme dag. Je kunt het natuurlijk aanpassen naar smaak, zie hiervoor onderstaande tips!

Ben je op zoek naar meer snelle en gezonde maaltijden? Check dan eens de receptenindex, bijv. de 'zonder pakjes en zakjes' maaltijden. 

Zoete aardappelspaghetti met tomaatjes en pesto! 

Ingredienten voor 2 personen: 

400 gram zoete aardappelspaghetti (versafdeling AH of zelf gesneden met een spirelli), 1 avocado, 25 gram rucola of veldsla, 250 gram cherrytomaten, 3 eetlepels rode (of groene) pesto (bijv. La bio Idea of zelfgemaakt), zachte geitenkaas of feta naar smaak, handje kiemgroenten, Keltisch zout* en peper naar smaak

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden. 

Leg de helft van de cherrytomaatjes (evt aan tros) in een ovenschaal, besprenkel met een beetje olijfolie en zout en peper en laat deze zo'n 15 minuten roosteren in de oven. Halveer de andere helft van de tomaatjes.

Wok de spaghetti in een ruime pan in een beetje boter of olie in zo'n 10 minuten gaar. Meng met de pesto en maak op smaak met zout en peper. 

Verdeel de spaghetti over 2 borden en verdeel hierover de sla, gehalveerde cherrytomaatjes, de geroosterde tomaatjes uit de oven, reepjes avocado, kiemgroenten en feta of geitenkaas naar smaak. Serveer direct! 

Tips: 

*Vlees toevoegen? Bak dan wat kipfilet in blokjes met wat Baharat kruiden of wat paprikapoeder met cayennepeper. Liever vis? Ook heerlijk met een stukje zalm. 

*Voeg wat geroosterde cashewnoten toe of wat zonnebloempitten en pompoenpitten. Of de salade-pittenmix

Fijne dag!

Liefs, Williene

*Met de code: smakelijck15 krijg je nog tot 1 juli 15% korting op het assortiment (met o.a. Keltisch zeezout) van Selnature

Deel via social media

 
Print recept

2 Reacties

  • Lisanne
    Lisanne donderdag 23 sep 2021 om 09:48
    Hoi, een vraagje over de Pesto.. mijn man moet voorlopig zuivel vermijden. In Pesto zit toch vaak ook parmezaanse kaas? In mijn beleving mag hij dit niet eten. Ik ben benieuwd. Groetjes
    • Smakelijck donderdag 23 sep 2021 om 11:54
      Dat is afhankelijk van de reden dat hij zuivel moet mijden. Als dit vanwege lactose is, dan kan Parmzaanse kaas vaak prima omdat dit (vrijwel) geen lactose bevat. En anders kun je het gewoon weglaten of vervangen door edelgistvlokken. Succes!
Laat een bericht achter!
261