IMG_4518
Maandag 04 jun 2018

Zoete aardappelspaghetti!

De weersvoorspellingen voor komende week zien er weer goed uit. Dat betekent vaak veel buiten zijn, weinig tijd (en zin) hebben om uitgebreid te koken én zo net voor de zomervakantie zijn er vaak veel activiteiten te doen op en rond school/thuis. Handige, snelle maaltijden zijn dan wel zo praktisch om toch gezond te eten. Onderstaand recept maakte ik een paar weken geleden toen het ook zeer warm was en we hebben ervan gesmuld. Het is supergemakkelijk, en lekker licht op een warme dag. Je kunt het natuurlijk aanpassen naar smaak, zie hiervoor onderstaande tips!


Ben je op zoek naar meer snelle en gezonde maaltijden? Check dan eens de receptenindex, bijv. de 'zonder pakjes en zakjes' maaltijden. 

Zoete aardappelspaghetti met tomaatjes en pesto! 

Ingredienten voor 2 personen: 

400 gram zoete aardappelspaghetti (versafdeling AH of zelf gesneden met een spirelli), 1 avocado, 25 gram rucola of veldsla, 250 gram cherrytomaten, 3 eetlepels rode (of groene) pesto (bijv. La bio Idea of zelfgemaakt), zachte geitenkaas of feta naar smaak, handje kiemgroenten, Keltisch zout* en peper naar smaak

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden. 

Leg de helft van de cherrytomaatjes (evt aan tros) in een ovenschaal, besprenkel met een beetje olijfolie en zout en peper en laat deze zo'n 15 minuten roosteren in de oven. Halveer de andere helft van de tomaatjes.

Wok de spaghetti in een ruime pan in een beetje boter of olie in zo'n 10 minuten gaar. Meng met de pesto en maak op smaak met zout en peper. 

Verdeel de spaghetti over 2 borden en verdeel hierover de sla, gehalveerde cherrytomaatjes, de geroosterde tomaatjes uit de oven, reepjes avocado, kiemgroenten en feta of geitenkaas naar smaak. Serveer direct! 

Tips: 

*Vlees toevoegen? Bak dan wat kipfilet in blokjes met wat Baharat kruiden of wat paprikapoeder met cayennepeper. Liever vis? Ook heerlijk met een stukje zalm. 

*Voeg wat geroosterde cashewnoten toe of wat zonnebloempitten en pompoenpitten. Of de salade-pittenmix

Fijne dag!

Liefs, Williene

*Met de code: smakelijck15 krijg je nog tot 1 juli 15% korting op het assortiment (met o.a. Keltisch zeezout) van Selnature

Het eerste recept van 2014! En ik begin maar gelijk met een ontbijtrecept! Al is het als...
lees verder
Volgend weekend is het Pasen! Daarom deze week een aantal heerlijke paasgerechten op Smakelijck!...
lees verder
Een tijdje geleden heb ik hier het recept geplaatst van de ontbijtkoek uit het kookboek van...
lees verder
Soezen zijn erg leuk om te maken. Het is erg makkelijk en de ingredienten heb je waarschijnlijk...
lees verder
Zout Zout is een enorme smaakmaker in gerechten. Zonder zout zit er vaak maar weinig...
lees verder
De 'zonder-pakjes-en-zakjes' recepten vallen erg in de smaak, erg leuk om te horen, te zien en te...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190