IMG_1204
Dinsdag 18 dec 2018

Zalmtartaar met avocado!

Vandaag een gemakkelijk en eenvoudig te bereiden voorgerecht voor de feestdagen. Overigens is dit ook een heel leuk gerechtje om te serveren in kleine glaasjes of bakjes bij een borrel of bijvoorbeeld als hapje op Oudjaarsavond. Gebruik je verse zalm, kies dan voor hele verse zalm van de visboer. 


Vandaag een gemakkelijk en eenvoudig te bereiden voorgerecht voor de feestdagen. Overigens is dit ook een heel leuk gerechtje om te serveren in kleine glaasjes of bakjes bij een borrel of bijvoorbeeld als hapje op Oudjaarsavond (het recept is dan ruim voldoende voor 8 personen). Gebruik je verse zalm, kies dan voor hele verse zalm van de visboer. 

Zalmtartaar met avocado

Ingrediënten voor 4 personen:

300 gram (gerookte) zalmfilet, 2 eetlepels kappertjes, 2 sjalotjes, 2 stengels lente-ui, 1 avocado, 1/2 citroen, 2 eetlepels Tamari, peper, 2 theelepels verse dille,  handje rucola, 1 eetlepel mayonaise (Ton’s)

Bereiding:

Snijd de zalm in mooie kleine blokjes. Snipper de sjalotjes en de lente-ui fijn. Snijd de avocado ook in kleine blokjes.

Doe dit samen in een kom en doe daarbij de kappertjes, tamari, dille, mayonaise en het citroensap van een halve citroen. Proef even en voeg naar smaak wat peper toe.

Verdeel de zalmtartaar over 4 glaasjes of verdeel het met behulp van een kookring over 4 borden. Schik er wat blaadjes rucola op en strooi wat verse dille over het gerecht. Serveer direct.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Op zoek naar meer kerstrecepten? Kijk dan eens hier

          Dit is een heerlijk hapje en heel gemakkelijk te...
lees verder
Bak jij een een leuke taart voor Valentijnsdag of gewoon een lekkere taart voor aanstaand...
lees verder
Je zult het vast wel herkennen, de weken voor de zomervakantie wil je nog van alles doen en...
lees verder
Een goed artikel wat afgelopen weekend verscheen. Ik wil het jullie niet onthouden. Vooral om op...
lees verder
Het brood dat wij eten bak ik zelf. Elke week bak ik 4 broden, 2 voor mijn ouders, en 2 voor...
lees verder
Zoek je een leuk recept voor koningsdag? Dan is dit een lekker hapje. Maar vooral makkelijk en...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190