IMG_1204
Dinsdag 18 dec 2018

Zalmtartaar met avocado!

Vandaag een gemakkelijk en eenvoudig te bereiden voorgerecht voor de feestdagen. Overigens is dit ook een heel leuk gerechtje om te serveren in kleine glaasjes of bakjes bij een borrel of bijvoorbeeld als hapje op Oudjaarsavond. Gebruik je verse zalm, kies dan voor hele verse zalm van de visboer. 


Vandaag een gemakkelijk en eenvoudig te bereiden voorgerecht voor de feestdagen. Overigens is dit ook een heel leuk gerechtje om te serveren in kleine glaasjes of bakjes bij een borrel of bijvoorbeeld als hapje op Oudjaarsavond (het recept is dan ruim voldoende voor 8 personen). Gebruik je verse zalm, kies dan voor hele verse zalm van de visboer. 

Zalmtartaar met avocado

Ingrediënten voor 4 personen:

300 gram (gerookte) zalmfilet, 2 eetlepels kappertjes, 2 sjalotjes, 2 stengels lente-ui, 1 avocado, 1/2 citroen, 2 eetlepels Tamari, peper, 2 theelepels verse dille,  handje rucola, 1 eetlepel mayonaise (Ton’s)

Bereiding:

Snijd de zalm in mooie kleine blokjes. Snipper de sjalotjes en de lente-ui fijn. Snijd de avocado ook in kleine blokjes.

Doe dit samen in een kom en doe daarbij de kappertjes, tamari, dille, mayonaise en het citroensap van een halve citroen. Proef even en voeg naar smaak wat peper toe.

Verdeel de zalmtartaar over 4 glaasjes of verdeel het met behulp van een kookring over 4 borden. Schik er wat blaadjes rucola op en strooi wat verse dille over het gerecht. Serveer direct.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Op zoek naar meer kerstrecepten? Kijk dan eens hier

Het is weer augustus! Vorig jaar begon ik in augustus met de eerste blog over de groenten en...
lees verder
Macaroni Carbonara volgens het grote-bekende-pakjes-en-zakjes-merk. Ik heb het hier en daar wel...
lees verder
Tomaten zijn van zichzelf vaak wat zurig. Daarom wordt aan tomatensauzen en soepen regelmatig...
lees verder
Aanstaande zondag is het Moederdag! Dus laat het recept van deze heerlijke taart gerust slingeren...
lees verder
De zomer loopt op het einde en de moestuinen hebben volop vrucht gegeven afgelopen maanden. Weet...
lees verder
De vorige keer had ik beloofd om verder in te gaan op het stapelen van voeding tegen kanker....
lees verder

2 opmerkingen
  • marjo
    marjo woensdag 11 dec 2019 om 17:23
    hoihoi, kan dit een dag van te voren gemaakt worden? in verband met een drukke agenda op 1e kerstdag?
    • Smakelijck woensdag 11 dec 2019 om 19:10
      Ja dat kan, maar dan niet de citroen weglaten, dat voorkomt verkleuring. Succes!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190