IMG_3825
Maandag 15 okt 2018

Zalmsalade!

Deze heerlijke zalmsalade is lekker op brood, op een stokbroodje of toastje bij de borrel. De hoeveelheid is bedoeld als borrelhapje, maar je kunt het natuurlijk aanpassen qua hoeveelheid. 

Fijne dag!

Zalmsalade

Ingrediënten: 

200 gram gerookte zalm (aan één stuk, dus geen plakjes), 4 augurken (natuurwinkel), half sjalotje, 1/2 tomaat, 1 ei, 1 aardappel, 1-2 theelepels tomatenketchup (suikervrij van bijvoorbeeld Ton's),  1-2 eetlepels mayonaise (suikervrij van bijvoorbeeld Ton's), peper en Keltisch zout  

Bereiding:  

Schil de aardappel en kook deze gaar. Kook het ei in 4-5 minuten hard. Haal de zalm met 2 vorken uit elkaar en prak in fijne stukjes in een schaal. Snijd de augurk, sjalot, tomaat uit en aardappel in hele fijne blokjes en meng met de zalm. Voeg de tomatenketchup en mayonaise toe en meng tot een smeuïge salade. Maak de salade verder op smaak met zout en peper.

Deze salade is heerlijk op een toastje of (stok)broodje.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Vandaag een heerlijk frisse yoghurttaart voor het weekend. En als je met één taart kunt...
lees verder
Zoals ik gisteren had beloofd vandaag een recept voor de komende paasdagen met advocaat. Jullie...
lees verder
Naar aanleiding van wat vragen over voeding bij zwangerschap besloot ik om hier een blog...
lees verder
Plastic! Waar je ook bent of waar je ook komt, overal zie of kom je in contact met plastic....
lees verder
Door verschillende Smakelijcke recepten door elkaar te husselen kwam ik vorige week tot deze...
lees verder
IJs! Met dit weer kunnen ze er geen genoeg van krijgen. En als je ijs maakt van vers fruit, dan...
lees verder

4 opmerkingen
  • Dianne
    Dianne maandag 15 okt 2018 om 13:29
    Wat is de reden dat de volledige 200 gram zalm in 1 lange plak moet zijn? Ze verkopen ze normaliter vaak in een aantal plakjes...
    • Smakelijck maandag 15 okt 2018 om 13:41
      Ik bedoel in het recept een gerookte zalmmoot. Dit is zachter van smaak dan de gerookte plakjes die vacuum verpakt zitten. Bovendien is dit zachter en zul je er dus gemakkelijker een salade van kunnen maken.
  • Lydia
    Lydia donderdag 01 nov 2018 om 17:11
    Ik las over bio amandelmeel dat dit kan gaan oxideren. Hoe kan ik zien of dit is gebeurd. Ik heb namelijk nog wat amandelmeel dat al een poosje staat.
    • Smakelijck donderdag 01 nov 2018 om 19:14
      Bij mijn weten kun je dit niet zien, helaas.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190