IMG_3825
Maandag 15 okt 2018

Zalmsalade!

Deze heerlijke zalmsalade is lekker op brood, op een stokbroodje of toastje bij de borrel. De hoeveelheid is bedoeld als borrelhapje, maar je kunt het natuurlijk aanpassen qua hoeveelheid. 


Fijne dag!

Zalmsalade

Ingrediënten: 

200 gram gerookte zalm (aan één stuk, dus geen plakjes), 4 augurken (natuurwinkel), half sjalotje, 1/2 tomaat, 1 ei, 1 aardappel, 1-2 theelepels tomatenketchup (suikervrij van bijvoorbeeld Ton's),  1-2 eetlepels mayonaise (suikervrij van bijvoorbeeld Ton's), peper en Keltisch zout  

Bereiding:  

Schil de aardappel en kook deze gaar. Kook het ei in 4-5 minuten hard. Haal de zalm met 2 vorken uit elkaar en prak in fijne stukjes in een schaal. Snijd de augurk, sjalot, tomaat uit en aardappel in hele fijne blokjes en meng met de zalm. Voeg de tomatenketchup en mayonaise toe en meng tot een smeuïge salade. Maak de salade verder op smaak met zout en peper.

Deze salade is heerlijk op een toastje of (stok)broodje.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Afgelopen vrijdag werd mijn nieuwe kookboek afgeleverd! Een prachtig nieuw boek, mooi fris...
lees verder
Wil je wel eens iets anders met groente, dan is deze pastei een leuke afwisseling op tafel. Het...
lees verder
Jaren geleden (2012!) zette ik 2 Chicken Tonight gerechten op de website namelijk de Hawai en de...
lees verder
Deze cheesecakejes zijn glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers. En ze zijn...
lees verder
Deze cupcakes zijn glutenvrij en suikervrij! Een lekkere traktatie voor een feestje of...
lees verder
Steeds meer mensen willen overgaan op gedeeltelijk vegetarische maaltijden. Vooral als je...
lees verder

4 opmerkingen
  • Dianne
    Dianne maandag 15 okt 2018 om 13:29
    Wat is de reden dat de volledige 200 gram zalm in 1 lange plak moet zijn? Ze verkopen ze normaliter vaak in een aantal plakjes...
    • Smakelijck maandag 15 okt 2018 om 13:41
      Ik bedoel in het recept een gerookte zalmmoot. Dit is zachter van smaak dan de gerookte plakjes die vacuum verpakt zitten. Bovendien is dit zachter en zul je er dus gemakkelijker een salade van kunnen maken.
  • Lydia
    Lydia donderdag 01 nov 2018 om 17:11
    Ik las over bio amandelmeel dat dit kan gaan oxideren. Hoe kan ik zien of dit is gebeurd. Ik heb namelijk nog wat amandelmeel dat al een poosje staat.
    • Smakelijck donderdag 01 nov 2018 om 19:14
      Bij mijn weten kun je dit niet zien, helaas.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190