P1040977
Maandag 12 dec 2016

Zalmcocktail! #Kerst2016

Over twee weken is het Kerstfeest. Vorige week heb ik de Kerstrecepten van voorgaande jaren al voor je op een rij gezet, deze vind je aan de rechterkant van de site. Natuurlijk zal ik ook dit jaar weer zorgen voor nieuwe recepten, die ik zal aanvullen in deze lijst.

Fijne dag!


Zalmcocktail #Kerst2016

E-nummervrij - Suikervrij - Glutenvrij - Zuivelvrij - Eivrij - Notenvrij

Ingredienten voor een voorgerecht voor 4 personen of hapje voor 6 personen:

Cocktail: 100 gram gerookte, wilde zalm, 1 kleine rode ui, 2 stengels bosui, 3 eetlepels gare kikkererwten (AH biologisch uit pot), 1 avocado, 1,5 tomaat of gebruik cherrytomaatjes

Dressing: 2 eetlepels extra vierge olijfolie, 1 theelepel balsamicoazijn, Keltisch zout & peper, 2 takjes verse peterselie

Bereiding:

Snipper de rode ui en snijd de bosui in ringetjes. Snijd de avocado, tomaat en zalm in blokjes. Meng in een ruime schaal met de overige ingredienten voor de cocktail. 

Hak de peterselie fijn. Meng deze met de olie, azijn en maak op smaak met zout en peper.

Schep de cocktail in 6 kleine glaasjes. Druppel er een theelepel van de dressing over en serveer direct.

Liefs, Williene

Voor een verjaardag is het altijd weer een kunst om lekkere hapjes te maken. De een vindt het...
lees verder
Dit supersnelle (alhoewel, spinazie vers uit de tuin, moet je heel goed wassen en dat...
lees verder
Dit recept vond ik op een Amerikaanse site. Het leek me een heerlijke taart/cake voor de...
lees verder
Als de herfst en de winter echt zijn aangebroken dan is het echt tijd voor lekkere winterkost! Al...
lees verder
Vandaag een lekker weekend recept! Dit keer geen zoet recept maar een lekker hartig hapje,...
lees verder
In deze tijd van het jaar wordt het steeds lastiger om iets te bedenken wat op tafel komt te...
lees verder

2 opmerkingen
  • Ludy
    Ludy maandag 12 dec 2016 om 17:24
    Hallo, In de Zalmcocktail #Kerst2016 wordt gesproken over wilde zalm, is dat warm of koud gerookte zalm. Groet
    • Smakelijck dinsdag 13 dec 2016 om 12:44
      Helaas staat dat niet op de verpakking ;-)
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190