P1040977
Maandag 12 dec 2016

Zalmcocktail! #Kerst2016

Over twee weken is het Kerstfeest. Vorige week heb ik de Kerstrecepten van voorgaande jaren al voor je op een rij gezet, deze vind je aan de rechterkant van de site. Natuurlijk zal ik ook dit jaar weer zorgen voor nieuwe recepten, die ik zal aanvullen in deze lijst.

Fijne dag!


Zalmcocktail #Kerst2016

E-nummervrij - Suikervrij - Glutenvrij - Zuivelvrij - Eivrij - Notenvrij

Ingredienten voor een voorgerecht voor 4 personen of hapje voor 6 personen:

Cocktail: 100 gram gerookte, wilde zalm, 1 kleine rode ui, 2 stengels bosui, 3 eetlepels gare kikkererwten (AH biologisch uit pot), 1 avocado, 1,5 tomaat of gebruik cherrytomaatjes

Dressing: 2 eetlepels extra vierge olijfolie, 1 theelepel balsamicoazijn, Keltisch zout & peper, 2 takjes verse peterselie

Bereiding:

Snipper de rode ui en snijd de bosui in ringetjes. Snijd de avocado, tomaat en zalm in blokjes. Meng in een ruime schaal met de overige ingredienten voor de cocktail. 

Hak de peterselie fijn. Meng deze met de olie, azijn en maak op smaak met zout en peper.

Schep de cocktail in 6 kleine glaasjes. Druppel er een theelepel van de dressing over en serveer direct.

Liefs, Williene

Om groentegerechten of roerbakschotels lekker te maken en op smaak te brengen is het lekker...
lees verder
Het is weer bijna weekend en dat betekent iets lekkers bakken! Nu moet ik zeggen dat we...
lees verder
Op Facebook was het weer mogelijk om mee te stemmen welk recept je als eerste op de website wilde...
lees verder
Heb je al iets lekkers voor komend weekend of voor Sinterklaasavond in gedachten? Wellicht brengt...
lees verder
Heb jij al goede voornemens voor 2014? Misschien wil je gezonder gaan eten, meer gebruik maken...
lees verder
Deze frisse taart maakte ik een aantal maanden geleden voor het eerst. Vanuit dit recept kwam ik...
lees verder

2 opmerkingen
  • Ludy
    Ludy maandag 12 dec 2016 om 17:24
    Hallo, In de Zalmcocktail #Kerst2016 wordt gesproken over wilde zalm, is dat warm of koud gerookte zalm. Groet
    • Smakelijck dinsdag 13 dec 2016 om 12:44
      Helaas staat dat niet op de verpakking ;-)
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190