P1040929
Woensdag 09 nov 2016

Zalmburgers!

Vandaag een lekker recept voor zalmburgers. Ze zijn zo gemaakt, en erg lekker! Eventueel kun je ze ook van tevoren bakken, in de koeling bewaren en dan opwarmen in de oven. Lekker bij de avondmaaltijd maar het kan ook prima op een broodje met wat sla en rauwkost.


Fijne dag!

Zalmburgers!

Ingredienten voor ongeveer 6-8 stuks:

2 blikjes wilde roze zalm, 6 stengels bosui, 2 eieren, 2 (glutenvrije) crackers, 1 theelepel baharat kruiden (Jonnie Boer, maar je kunt ook andere kruiden naar keuze gebruiken), paar takjes verse peterselie, roomboter of kokosolie om in te bakken

Bereiding:

Hak de bosui in fijne ringetjes. Maal de crackers fijn tot een paneermeel. Hak de peterselie fijn. 

Haal de vis uit de blikjes, gooi het vocht weg. Prak de visfilets een beetje fijn. Meng met de rest van de ingredienten tot een stevig mengsel. Verhit een pan op het vuur en maak met behulp van een kookring mooie burgers in de pan. Bak de burgers een paar minuten per kant mooi bruin. Draai de burgers niet te snel om, dan gaan ze breken. 

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

  Ja hoor, ik heb heerlijke brownies gebakken, zonder witmeel en geraffineerde suiker*!...
lees verder
    Je moet er van houden. Citroenen. Het zijn heerlijke smaakmakers, maar...
lees verder
Een lekker makkelijk en zomers gerechtje, deze risotto! Het recept kreeg ik van een...
lees verder
Als je vaker wilt lunchen zonder brood, maar niet goed weet hoe, dan is dit weer een heel...
lees verder
Gebakken banaan is heerlijk om op je rijsttafel te zetten. Je kunt het als toetje eten, maar ook...
lees verder
Heerlijk zo’n gevulde wrap met groenten en een frisse dip! Alleen wat zijn de wraps toch...
lees verder

11 opmerkingen
  • MC
    MC vrijdag 11 nov 2016 om 09:18
    Welk soort wilde roze zalm gebruik je? ...en met/zonder graat
    • Smakelijck vrijdag 11 nov 2016 om 12:26
      Dat is deze: http://www.ah.nl/producten/product/wi1765/john-west-wilde-roze-zalm-msc#ingredienten
  • Annemieke
    Annemieke vrijdag 11 nov 2016 om 18:56
    Ik heb ze vandaag gemaakt. Ze waren heerlijk! Super bedankt voor het recept!Voer je opmerking in
    • Smakelijck vrijdag 11 nov 2016 om 20:31
      Fijn!
  • Vera
    Vera dinsdag 15 nov 2016 om 11:33
    Welke kruiden kan ik als vervanging gebruiken voor de baharat kruiden?
    • Smakelijck dinsdag 15 nov 2016 om 20:16
      Paprikapoeder met een flinke snuf cayennepeper en een snufje komijnpoeder met wat knoflookpoeder. Dat zou ik doen ;-) Succes!
  • Vera
    Vera woensdag 16 nov 2016 om 11:06
    Dank je! :-)
  • Judith
    Judith donderdag 26 sep 2019 om 11:25
    Ha williene! Wat een heerlijk recept lijkt me dit...wil het graag vanavond eten. Zou je deze zalmburgers ook in de oven kunnen bereiden? Dat lijkt me lekker, gezond en ook handig...enig idee qua temperatuur en tijdsduur? Alvast bedankt! Fijne dag verder! Groetjes!
    • Smakelijck donderdag 26 sep 2019 om 12:21
      Dat kan zeker, denk ik. Ik zou de oven zetten op 160 graden en dan een minuut of 15. Succes!
  • Judith
    Judith donderdag 26 sep 2019 om 21:28
    Ha Williene! Nog bedankt voor je snelle reactie en tip! Vanavond deze zalmburgers gegeten! Heerlijk! Echt voor herhaling vatbaar! Omdat we recent verhuisd zijn, kon ik m'n kookring zo snel niet vinden. Heb toen papieren Tartelette vormpjes (Ooit bij Ikea gekocht) op een met bakpapier beklede bakplaat gelegd en gevuld. Toen 15 minuten in de oven op 160 graden, daarna vormpjes omgekeerd op bakplaat (gaat heel makkelijk) en de plaat nog ca. 5 minuten terug in de oven gezet. Zo wordt de onderkant van de burgers ook nog ff goed gebakken! Echt super! Groetjes en bedankt weer voor het heerlijke recept!
    • Smakelijck vrijdag 27 sep 2019 om 11:14
      Leuk om te lezen en fijn dat het is gelukt!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190