P1040929
Woensdag 09 nov 2016

Zalmburgers!

Vandaag een lekker recept voor zalmburgers. Ze zijn zo gemaakt, en erg lekker! Eventueel kun je ze ook van tevoren bakken, in de koeling bewaren en dan opwarmen in de oven. Lekker bij de avondmaaltijd maar het kan ook prima op een broodje met wat sla en rauwkost.


Fijne dag!

Zalmburgers!

Ingredienten voor ongeveer 6-8 stuks:

2 blikjes wilde roze zalm, 6 stengels bosui, 2 eieren, 2 (glutenvrije) crackers, 1 theelepel baharat kruiden (Jonnie Boer, maar je kunt ook andere kruiden naar keuze gebruiken), paar takjes verse peterselie, roomboter of kokosolie om in te bakken

Bereiding:

Hak de bosui in fijne ringetjes. Maal de crackers fijn tot een paneermeel. Hak de peterselie fijn. 

Haal de vis uit de blikjes, gooi het vocht weg. Prak de visfilets een beetje fijn. Meng met de rest van de ingredienten tot een stevig mengsel. Verhit een pan op het vuur en maak met behulp van een kookring mooie burgers in de pan. Bak de burgers een paar minuten per kant mooi bruin. Draai de burgers niet te snel om, dan gaan ze breken. 

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Even nog een snel en makkelijk smoothie recept voor de liefhebber! Deze smoothie is lekker...
lees verder
Zoals ik wel vaker hier heb geschreven eten wij zo'n 3 a 4 keer per week vegetarisch. We...
lees verder
  Zoals ik vorige week heb beloofd vandaag opnieuw 3 ingredienten voor mijn geheime en...
lees verder
Het eerste recept van 2014! En ik begin maar gelijk met een ontbijtrecept! Al is het als...
lees verder
Volgend weekend is het Pasen! Vandaar dat ik vandaag een echte paaslekkernij post, namelijk...
lees verder
Het is er weer echt weer voor: Stoofvlees. Als je het hebt over kleine gelukmomenten dan is...
lees verder

7 opmerkingen
  • MC
    MC vrijdag 11 nov 2016 om 09:18
    Welk soort wilde roze zalm gebruik je? ...en met/zonder graat
    • Smakelijck vrijdag 11 nov 2016 om 12:26
      Dat is deze: http://www.ah.nl/producten/product/wi1765/john-west-wilde-roze-zalm-msc#ingredienten
  • Annemieke
    Annemieke vrijdag 11 nov 2016 om 18:56
    Ik heb ze vandaag gemaakt. Ze waren heerlijk! Super bedankt voor het recept!Voer je opmerking in
    • Smakelijck vrijdag 11 nov 2016 om 20:31
      Fijn!
  • Vera
    Vera dinsdag 15 nov 2016 om 11:33
    Welke kruiden kan ik als vervanging gebruiken voor de baharat kruiden?
    • Smakelijck dinsdag 15 nov 2016 om 20:16
      Paprikapoeder met een flinke snuf cayennepeper en een snufje komijnpoeder met wat knoflookpoeder. Dat zou ik doen ;-) Succes!
  • Vera
    Vera woensdag 16 nov 2016 om 11:06
    Dank je! :-)
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190