P1040929
Woensdag 09 nov 2016

Zalmburgers!

Vandaag een lekker recept voor zalmburgers. Ze zijn zo gemaakt, en erg lekker! Eventueel kun je ze ook van tevoren bakken, in de koeling bewaren en dan opwarmen in de oven. Lekker bij de avondmaaltijd maar het kan ook prima op een broodje met wat sla en rauwkost.


Fijne dag!

Zalmburgers!

Ingredienten voor ongeveer 6-8 stuks:

2 blikjes wilde roze zalm, 6 stengels bosui, 2 eieren, 2 (glutenvrije) crackers, 1 theelepel baharat kruiden (Jonnie Boer, maar je kunt ook andere kruiden naar keuze gebruiken), paar takjes verse peterselie, roomboter of kokosolie om in te bakken

Bereiding:

Hak de bosui in fijne ringetjes. Maal de crackers fijn tot een paneermeel. Hak de peterselie fijn. 

Haal de vis uit de blikjes, gooi het vocht weg. Prak de visfilets een beetje fijn. Meng met de rest van de ingredienten tot een stevig mengsel. Verhit een pan op het vuur en maak met behulp van een kookring mooie burgers in de pan. Bak de burgers een paar minuten per kant mooi bruin. Draai de burgers niet te snel om, dan gaan ze breken. 

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Vis kun je op allerlei manieren eten, maar dit is toch wel één van mijn favorieten. Op...
lees verder
Vorige week heb ik het recept gepost van de winnares van Heel Putten Bakt. Degene die op deze...
lees verder
Leuk dat ik zoveel reacties krijg op de reeks recepten #zonder pakjes en zakjes. Ik krijg veel...
lees verder
Het is zover! Smakelijck Zomer ligt bij de drukker en er worden duizenden exemplaren...
lees verder
Het zal jullie ongetwijfeld niet ontgaan zijn dat ik na de zomervakantie iets minder trouw blog...
lees verder
De vakantie is weer bijna voorbij: Tijd voor een leuke winactie. De oplettende lezer heeft vast...
lees verder

7 opmerkingen
  • MC
    MC vrijdag 11 nov 2016 om 09:18
    Welk soort wilde roze zalm gebruik je? ...en met/zonder graat
    • Smakelijck vrijdag 11 nov 2016 om 12:26
      Dat is deze: http://www.ah.nl/producten/product/wi1765/john-west-wilde-roze-zalm-msc#ingredienten
  • Annemieke
    Annemieke vrijdag 11 nov 2016 om 18:56
    Ik heb ze vandaag gemaakt. Ze waren heerlijk! Super bedankt voor het recept!Voer je opmerking in
    • Smakelijck vrijdag 11 nov 2016 om 20:31
      Fijn!
  • Vera
    Vera dinsdag 15 nov 2016 om 11:33
    Welke kruiden kan ik als vervanging gebruiken voor de baharat kruiden?
    • Smakelijck dinsdag 15 nov 2016 om 20:16
      Paprikapoeder met een flinke snuf cayennepeper en een snufje komijnpoeder met wat knoflookpoeder. Dat zou ik doen ;-) Succes!
  • Vera
    Vera woensdag 16 nov 2016 om 11:06
    Dank je! :-)
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190