P1040929
Woensdag 09 nov 2016

Zalmburgers!

Vandaag een lekker recept voor zalmburgers. Ze zijn zo gemaakt, en erg lekker! Eventueel kun je ze ook van tevoren bakken, in de koeling bewaren en dan opwarmen in de oven. Lekker bij de avondmaaltijd maar het kan ook prima op een broodje met wat sla en rauwkost.

Fijne dag!

Zalmburgers!

Ingredienten voor ongeveer 6-8 stuks:

2 blikjes wilde roze zalm, 6 stengels bosui, 2 eieren, 2 (glutenvrije) crackers, 1 theelepel baharat kruiden (Jonnie Boer, maar je kunt ook andere kruiden naar keuze gebruiken), paar takjes verse peterselie, roomboter of kokosolie om in te bakken

Bereiding:

Hak de bosui in fijne ringetjes. Maal de crackers fijn tot een paneermeel. Hak de peterselie fijn. 

Haal de vis uit de blikjes, gooi het vocht weg. Prak de visfilets een beetje fijn. Meng met de rest van de ingredienten tot een stevig mengsel. Verhit een pan op het vuur en maak met behulp van een kookring mooie burgers in de pan. Bak de burgers een paar minuten per kant mooi bruin. Draai de burgers niet te snel om, dan gaan ze breken. 

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Voor veel mensen is dit een typische groenten waarvan ze geen idee hebben wat ze ermee...
lees verder
Heerlijk zo’n gevulde wrap met groenten en een frisse dip! Alleen wat zijn de wraps toch...
lees verder
Speciaal voor de komende feestdagen zijn de Smakelijck kookboeken speciaal geprijsd. Je...
lees verder
8 tips voor een gezonde start! Het nieuwe jaar is al twee weken 'oud'. Maar tips voor een...
lees verder
Leuk als hapje, bijgerechtje bij een soep of als voorgerechtje met wat veldsla!  Gevulde...
lees verder
Ook dit jaar is er weer een leuke Smakelijcke moederdagactie! Dat betekent dat álle kookboeken...
lees verder

7 opmerkingen
  • MC
    MC vrijdag 11 nov 2016 om 09:18
    Welk soort wilde roze zalm gebruik je? ...en met/zonder graat
    • Smakelijck vrijdag 11 nov 2016 om 12:26
      Dat is deze: http://www.ah.nl/producten/product/wi1765/john-west-wilde-roze-zalm-msc#ingredienten
  • Annemieke
    Annemieke vrijdag 11 nov 2016 om 18:56
    Ik heb ze vandaag gemaakt. Ze waren heerlijk! Super bedankt voor het recept!Voer je opmerking in
    • Smakelijck vrijdag 11 nov 2016 om 20:31
      Fijn!
  • Vera
    Vera dinsdag 15 nov 2016 om 11:33
    Welke kruiden kan ik als vervanging gebruiken voor de baharat kruiden?
    • Smakelijck dinsdag 15 nov 2016 om 20:16
      Paprikapoeder met een flinke snuf cayennepeper en een snufje komijnpoeder met wat knoflookpoeder. Dat zou ik doen ;-) Succes!
  • Vera
    Vera woensdag 16 nov 2016 om 11:06
    Dank je! :-)
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190