P1040998
Woensdag 14 dec 2016

Zalm in bladerdeeg! #Kerst2016

Geinspireerd door de kant-en-klare zalmpakketjes van AH heb ik deze leuke zalm-in-bladerdeegpakketjes gemaakt. Want het is natuurlijk erg gemakkelijk zelf te maken en het ziet er gelijk feestelijk uit. Afhankelijk van de grootte van je zalmmoten kun je ervoor kiezen om éénpersoonspakketjes te maken. 

Zalm in bladerdeeg!

Ingrediënten voor 2 personen:

1 moot zalmfilet van ongeveer 250 gram, 3-4 plakjes speltbladerdeeg (natuurwinkel), Keltisch zout, peper en wat groene kruiden (of pesto), losgeklopt ei-geel

Verder nodig: deegroller, uitsteekvorm (ster)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Dep de zalm goed droog met een stuk keukenpapier, bestrooi royaal met zout en peper en licht met groende kruiden (bijv. peterselie of italiaanse kruiden). Een klein beetje groene pesto is ook lekker.

Leg 3 of 4 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol deze uit tot een lap die groot genoeg is om de zalmmoot rondom in te verpakken. Steek iets vanuit het midden naar rechts een ster uit met een uitsteekvorm.

Leg de uitgestoken ster aan de kant. Leg de zalm nu met de mooiste kant op de ster. Vouw de zijkanten van het bladerdeeg naar binnen en vouw het pakketje dicht. Let op dat de vouwrand aan de onderkant komt. Snijd het bladerdeeg wat je teveel hebt voorzichtig weg. Plak het bladerdeeg goed dicht met een beetje water. 

Draai het pakketje voorzicht om en voila! Door de ster zie je de lekker gekruide zalm! Plak de uitgestoken ster ernaast met een beetje water vast. Bestrijk het geheel met het losgeklopte ei en schuif op een met bakpapier bekleedde bakplaat in oven voor zo’n 25 minuten tot het bladerdeeg mooi goudbruin is.

Leuke tip!

Van het overgebleven bladerdeeg kun je leuk nog een aantal sterren uitsteken! Bestrijk deze ook met het ei-geel. Bestrooi licht met wat zout en garneer met maanzaad, sesam en houd er een paar naturel. Leuke borrel-snack!

Fijne dag!

Liefs, Williene

Bewerkte voedingsmiddelen zijn vooral beladen met overmatige hoeveelheden suiker, zout, ongezonde...
lees verder
  Sinds ik alles kook zonder pakjes en zonder zakjes en geen kant en klaar meer eet...
lees verder
Na het posten van de vorige blog, de Rabarber-kruimeltaart, kreeg ik de vraag hoe ik de...
lees verder
Wat hebben we gesmuld van deze overheerlijke chocoladetaart. Fantastisch, vooral de kinderen...
lees verder
Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op...
lees verder
Dit is niet echt een recept maar meer een idee om je groenten eens anders te eten :-) Vooral...
lees verder

10 opmerkingen
  • Maria
    Maria woensdag 21 dec 2016 om 10:49
    Hoi Williene, Kun je hier ook diepvrieszalm voor gebruiken?
    • Smakelijck woensdag 21 dec 2016 om 11:25
      Ja, waarschijnlijk wel. Wel goed laten ontdooien en droogdeppen, anders wordt het te vochtig. Succes!
      • Maria
        Maria vrijdag 13 jan 2017 om 16:50
        Is prima gelukt met zalm vanuit de vriezer die ik had laten ontdooien!
        • Smakelijck vrijdag 13 jan 2017 om 19:19
          Fijn!
  • Arjanne
    Arjanne vrijdag 23 dec 2016 om 09:15
    Dag Willine, kan ik Dit morgen klaarmaken en zondag afbakken?
    • Smakelijck vrijdag 23 dec 2016 om 12:44
      Ja hoor, zeker wel. Alleen wel zorgen dat de zalm goed droog is. Succes!
  • Arjanne Maassen
    Arjanne Maassen dinsdag 27 dec 2016 om 19:44
    Wat n super recept! Helemaal enthousiast! Was erg lekker!
    • Smakelijck dinsdag 27 dec 2016 om 21:21
      Fijn!
  • Marijke
    Marijke woensdag 08 feb 2017 om 10:45
    Ha Williene, is zalmfilet met huid ook geschikt voor dit recept ? Dank voor je reactie !
    • Smakelijck woensdag 08 feb 2017 om 14:55
      Nee, want de huid kun je niet eten. Dus deze moet je eerst verwijderen voordat je het in het bladerdeeg verpakt.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190