Woensdag 07 dec 2016

Winterse ovenschotel voor kinderen!

Vandaag een keer een echt kinderrecept die de meeste kinderen wel zullen waarderen. Natuurlijk ken je je eigen kind het beste, dus je kunt toevoegen (of weglaten) wat je kind graag eet en lekker vindt. En, voor alle duidelijkheid, ik smul hier ook van hoor, dus het is ook zeker volwassenproof ;-)

Fijne dag!

Winterse ovenschotel voor kinderen!

Ingrediënten voor 2 á 3 personen:

200-250 gram biologisch rundergehakt, 1 rode paprika, 1 pastinaak, 1 winterwortel, 3 aardappels en 1 zoete aardappel (samen ongeveer 400-500 gram), Keltisch zout, peper, paprikapoeder, geraspte kaas, 2 (glutenvrije) crackers, 2 eetlepels roomkaas (Mascarpone of Philadelphia)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de pastinaak, wortel, aardappel en zoete aardappel in blokjes en kook in ruim water beetgaar. Bak ondertussen het gehakt rul in een koekenpan in een klein beetje roomboter en breng flink op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Snijd de paprika in blokjes en bak mee met het gehakt.

Giet het aardappelmengsel af, bestrooi met wat zout en peper, voeg de 2 eetlepels roomkaas toe en stamp tot een grove puree. Schep nu het gehakt mengsel in een ovenschaal en verdeel gelijkmatig over de bodem. Schep daarop de puree en strijk glad. Maal de 2 crackers fijn in een keukenmachine of met de hand. Bestrooi de ovenschotel royaal met geraspte kaas en het kruim van de crackers.

Schuif in de oven en bak de schotel af in zo’n 20 minuten zodat de kaas goudbruin en gesmolten is. 

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Vroeger gruwelde ik er van, en nu vind ik het heerlijk! Havermoutpap. Zoals je wel bij de...
lees verder
      Rabarber vind je nu volop in de winkel, markt of in eigen tuin....
lees verder
Smakelijck Zomer was al een tijdje volledig uitverkocht, gelukkig kwam vandaag de herdruk binnen!...
lees verder
Als je gestopt bent met pakjes en zakjes is het belangrijk dat je de kruiden en specerijen...
lees verder
    Brood bakken vergt veel tijd en geduld. Lange rijstijden, je bent...
lees verder
Pannenkoeken kun je op vele manieren bakken, met allerlei soorten meel. Gelukkig is het aanbod...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190