Knipsel
Woensdag 20 feb 2019

Winactie Februari: YACON OET TWENTE


Zoals ik jullie bij de winactie van Januari al vertelde, wil ik iedere maand een winactie voor jullie organiseren. Deze maand is dat een leuke actie in samenwerking met Yacon oet Twente.

Als je mijn nieuwe kookboek Puur Hollands in gebruik hebt dan zul je wel gemerkt hebben dat ik in dit boek gebruik maak van een nieuwe suikervervanger: Yaconsiroop.

De yaconwortel is een eeuwenoude plant uit de Andes-regio in Zuid Amerika. De wortel van de yacon is geliefd om zijn zoete smaak, zijn hydraterende eigenschappen en zijn gunstige uitwerking op de spijsvertering.
De yaconwortel bestaat voor circa 80% uit water en de ander 20% bestaat voornamelijk uit koolhydraten. Deze koolhydraten zijn voornamelijk fructo-oligosaccharides (FOS). Dit is een speciale type fructose dat het lichaam onverteerd weer verlaat. Yacon heeft een zeer lage waarde op de glycemische index (geeft een inschatting voor de snelheid waarmee de bloedsuikerspiegel stijgt als iemand koolhydraten heeft gegeten) en heeft zeer weinig calorieën (dit is uitzonderlijk voor een zoetmiddel). Deze eigenschappen maken yacon geschikt als voedingsmiddel bij diëten en voor diabetici.

  • Fructooligosaccharide (FOS) is een unieke soort suiker die niet geabsorbeerd kan worden door het lichaam.
  • De siroop is geperst van de wortel van de yacon plant en heeft een rijke en volle smaak die lijkt op een combinatie van karamel en melasse.
  • Yacón poeder bezit een meer bloem- of fruitachtige smaak, terwijl yacón siroop eerder een karamelachtige smaak bezit. Beiden zijn echter mild van smaak en bijzonder geschikt als vervanger van geraffineerde en kunstmatig gefabriceerde suikers.

Voor mijn boek Puur Hollands was ik op zoek naar een zoetmiddel van Nederlandse bodem. In mijn zoektocht kwam ik de yaconsiroop tegen die gemaakt wordt van 100% biologische yaconwortels uit Twente. Dit vond ik zo’n mooi initiatief dat dit niet mocht ontbreken in mijn Puur Hollandse kookboek. Bovendien is het één van de weinige natuurlijke suikervervangers die vrijwel geen invloed heeft op je bloedsuikerspiegel.

Winactie van Yacon oet Twente

Voor deze winactie mag ik 2 pakketjes van Yacon weggeven. Een potje Yaconsiroop van 100 ml en een potje Tayberry jam, gezoet met Yacon:

Meedoen?

Wil je meedoen aan deze leuke winactie? Mail dan je volledige naam en adres gegevens naar info@smakelijck.nl met als onderwerp: Yacon winactie.

Je kunt meedoen tot aanstaande maandagochtend 25 februari 10 uur. De winnaars krijgen persoonlijk bericht. 

En dan nog even dit: 

Je mail en adresgegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt en worden na de actie direct verwijderd. 

Geen winactie missen? Blijf Smakelijck dan volgen via Facebook of Instagram of gewoon via de website.

Fijne dag! 

Liefs, Williene

Labels:
Een recept van een wereldgerecht, zonder pakjes en zakjes. Vandaag de quesadilla's. Een...
lees verder
Vorige week was er een duidelijke en heldere uitzending over Natuurlijke aroma's. Wat zijn dit nu...
lees verder
Deze week is het de Nationale Week Zonder Vlees. Tientallen supermarkten, producenten,...
lees verder
  Zoals ik vorige week heb beloofd vandaag opnieuw 3 ingredienten voor mijn geheime en...
lees verder
      Rabarber vind je nu volop in de winkel, markt of in eigen tuin....
lees verder
Een verjaardagstraktatie bedenken valt soms niet mee. Laat staan als de traktatie ook nog...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190