Zaterdag 26 feb 2011

Vruchtenyoghurt!

Kant en klare vruchtenyoghurt is bedrog in een pak. Hoeveel procent vruchten zit erin? 0,nogwat? Niet veel in ieder geval. Wat zit er wel in? Ehm, yoghurt, suiker in het meest positieve geval anders krijg je aspartaam, acesulfaam-K, sacharine, cyclaamzuur, verdikkingsmiddelen, conserveermiddelen, kleurstoffen, en als je een beetje geluk hebt jawel, het is vruchtenyoghurt dan zit er een heel klein beetje fruit in.

Dat kan beter. Met een kleine moeite heb je zelf vruchtenyoghurt op tafel waarvan je weet wat je eet.

Je neemt een hoeveelheid volle biologische yoghurt of kwark en een paar lepels (naar smaak) vruchtenjam, bijvoorbeeld zelfgemaakte of suikervrije jam van de natuurwinkel (Fior di Frutta. St. Dalfour heeft ook suikervrije jams. Dit roer je door elkaar en je hebt vruchtenyoghurt. Voor aardbeienyoghurt gebruik je aardbeienjam, voor frambozenyoghurt frambozenjam/confiture, voor sinaasappelyoghurt sinaasappeljam/confiture etcetera. Ja echt, zo simpel is het. Nog lekkerder is het om natuurlijk vers fruit te gebruiken. Dit maal je, voordat je het door de yoghurt roert even fijn in de keukenmachine. 

Wat ook heerlijk is om hierbij geklopte slagroom (gezoet met biologische honing) toe te voegen. Dan heb je vruchtenroomyoghurt. Ik kan hier niet in woorden uitdrukken hoe lekker dat is! Dat moet je proeven!

Liefs, Williene

Onder de échte kampeer-liefhebbers was de vraag groot naar een gezond en dan natuurlijk ook...
lees verder
Zin om iets lekkers te bakken voor aankomend weekend? Deze koekjes zijn erg lekker én bedacht...
lees verder
Alle recepten op Smakelijck zijn puur, vers en zonder het gebruik van de zgn. pakjes en zakjes....
lees verder
De bloembollen die veel te vroeg hun kopje laten zien geven mij toch al het gevoel dat het...
lees verder
Sommigen konden er maar moeilijk op wachten, maar hier is hij dan: de Zuid-Afrikaanse Bobotie. Ik...
lees verder
Het is vakantie, het warme weer is een beetje voorbij, dus tijd voor weer een lekker...
lees verder

6 opmerkingen
  • Anonymous
    Anonymous dinsdag 02 apr 2013 om 16:19
    goed idee...
    wij eten ook weleens zelfgemaakte bananen yoghurt:
    je doe gewoon een paar scheppen kwark, een scheut yoghurt, een paar banenen en desnoods ook nog slagroom in een bak, en dat pureren.
    we smullen er van...
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 02 apr 2013 om 21:01
      Mmm, dat klinkt ook erg lekker ;-) Bedankt voor de tip!
  • Ida
    Ida vrijdag 20 jan 2012 om 09:49
    Dit is inderdaad heel simpel maar erg lekker! De jongens houden hier niet van yoghurt/kwark, maar ik had er wat slagroom en aardbeienjam doorgedaan...en het was smullen!!
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 20 jan 2012 om 10:30
      Leuk!
  • Carina
    Carina zaterdag 09 mei 2015 om 12:05
    Hoi Williene, Hoe lang kun je dit bewaren? Kun je dit ook goed invriezen? Groetjes Carina
    • Smakelijck zaterdag 09 mei 2015 om 16:22
      Ik zou het niet langer dan 1-2 dagen bewaren. Invriezen kan wel, maar dan zou ik het eten als yoghurtijsjes ;-) Succes!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190