Maandag 28 apr 2014

Voedzaam en lekker ontbijt!Je ontbijt is één van de meest belangrijke eetmomenten van de dag. Sla deze dan ook nooit over!
Zelf kan ik niet elke dag hetzelfde ontbijten, daarom wissel ik het elke keer af. De ene keer een smoothie, Overnight oats, een fruitsalade of kwark met granola of bijvoorbeeld zoals onderstaand. Lekker, voedzaam en boordevol gezonde voedingstoffen om de dag mee te starten!

Voedzaam en lekker ontbijt!

Ingrediënten:
Biologische kwark, 1/2 banaan, 1 eetlepel biologische honing, handje amandelen, handje hazelnoten, ongeveer 5 dadels, kokosvlokken, handje vol frambozen of bosbessen (evt. aan te vullen met een eetlepel lijnzaad en/of chiazaad)

Bereiding:
Roer de kwark door in een kom. Snijd de banaan in plakjes, en hak de noten en dadels in stukjes. Verdeel het fruit over de kwark, bestrooi met de noten en dadels, de kokosvlokken en besprenkel met wat honing. Wissel lekker af door te kiezen voor ander (gedroogd) fruit, andere noten of zaden!

Eet Smakelijck en een fijne dag!

Liefs, Williene

Ghee wordt steeds bekender in onze westerse wereld, maar nog steeds weten veel mensen niet wat...
lees verder
Het is weer tijd voor de Smakelijcke Kerstpakketactie! Ook dit jaar wil ik weer graag een...
lees verder
Zelf eet ik zoveel mogelijk mee met de groenten van het seizoen. Deze groenten zijn verser, komen...
lees verder
    Wat zullen we nou krijgen? Gaat het nu ook al over brandwonden?...
lees verder
Het is vakantie, het warme weer is een beetje voorbij, dus tijd voor weer een lekker...
lees verder
Veel tussendoortjes zijn goed in de vriezer te bewaren. Zo kun je in één keer een grote...
lees verder

8 opmerkingen
 • Anonymous
  Anonymous woensdag 30 apr 2014 om 17:10
  hallo, hoe hak jij het handigste noten en gedroogde vruchten? Domme vraag misschien, maar ben benieuwd.
  • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 30 apr 2014 om 19:06
   Ik hak ze op een snijplank met een groot koksmes. Dat gaat heel snel én handig!
 • Anonymous
  Anonymous dinsdag 29 apr 2014 om 16:09
  Ha,

  Lijkt me een lekker ontbijtje! Waar koop jij biologische kwark? Of zou biogarde kwark net zo gezond zijn?
  Welke frambozen gebruik jij?
  • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 29 apr 2014 om 19:36
   Kwark koop ik zelf in de natuurwinkel, maar AH en bijv. Plus heeft het ook. Biogarde is ook een prima alternatief. Frambozen heb ik nog in de diepvries, maar in de zomer pluk ik ze uit de tuin ;-) Je kunt ze ook bevroren kopen bij AH. Of ander fruit gebruiken, natuurlijk ;-)

   Succes!
 • carina
  carina dinsdag 24 feb 2015 om 19:06
  Hallo Williene, ben tegenwoordig vaak op je site en in je boeken aan het neuzen ;) Vandaag je pizza gebakken en aardappelsalade uit het boek 'groente'. Erg lekker! Nog een vraag: mag je bijv. lijnzaad eten zoveel je wilt, of zit daar ook nog een bepaald maximum aan? Gebruik jij ook wel eens psylliumvezels? Groetjes Carina
  • Smakelijck dinsdag 24 feb 2015 om 21:45
   Leuk! Goed om te lezen ;-) Lijnzaad werkt erg laxerend, dus wel een beetje mee oppassen. Ik gebruik ook wel psyllium ja, door een smoothie, kwark of ik doe het in m'n brood, als ik deze zelf bak.
 • Marijke
  Marijke maandag 30 mei 2016 om 14:19
  Dat brood mijden ,dat lijkt me zo lastig. Vindt het nl. heerlijk ! Voor mij gerust 3 maaltijden met brood. Speltbrood is beter, zeg jij. Ik ben wat wantrouwend geworden, omdat men in de supermarkt ook overal 'gezond' op zet, terwijl dat soms helemaal niet zo is..... De bakker zei zelfs dat zijn speltbrood weinig tot niets verschilde met gewoon tarwebrood. Ik zie het niet zitten om iedere week een partij brood zelf te bakken. Kan ik het speltbrood van de supermarkt gewoon kopen, of...
  • Smakelijck maandag 30 mei 2016 om 19:53
   Het is vooral erg eenzijdig om veel brood te eten. Daarom adviseer ik om minimaal 1 maaltijd te vervangen. Wat betreft spelt, het bevat nog steeds gluten, maar het is lichter verteerbaar. Bovendien is tarwe erg gemanipuleerd, al zal dit binnenkort ook gebeuren met spelt, aangezien de vraag hiernaar groot is. Bij de AH heb je volkoren speltbrood zonder toevoegingen. Wellicht is dat iets voor je?
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190