Donderdag 18 aug 2011

Vispakketjes!

Vis is niet alleen lekker, maar ook zeker gezond om 1 tot 2 keer per week op tafel te zetten. Veel mensen vinden vis moeilijk om klaar te maken of te bakken omdat vis snel uit elkaar valt in de pan. Op deze manier is dat verleden tijd, maar het is ook vooral erg gemakkelijk.

Vispakketjes uit de oven

Ingredienten:

Gebruik hiervoor vis naar keuze, bijvoorbeeld wilde zalm of roodbaarsfilet (op de huid), olijfolie, witte wijn, ui/sjalot/bosui, cherrytomaatjes, kruiden, Keltisch zout en peper

Bereiding:

Spoel de vis af onder de kraan en dep 'm droog. Leg de vis dan op een stuk bakpapier. Besprenkel met een beetje olijfolie en wat witte wijn. Eventueel wat Keltisch zout en peper.
Nu kun je er van alles aan toevoegen naar je smaak. Een fijngesnipperd uitje, sjalot of bosui, fijngesneden tomaatjes, schijfje citroen, verse kruiden, flinterdun gesneden venkel, rode peperringetjes, etcetera.

Vouw nu het bakpapier aan alle kanten goed dicht zodat er geen stoom en vocht uit kan (héél belangrijk). Leg dit pakketje in een voorverwarmde oven van 180 graden, of op de bbq voor 10 a 15 minuten. De vis is dan heerlijk gaar gestoomd!

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Het is nu de tijd om te gaan zaaien. Degene met een eigen moestuin zullen vast en zeker volop aan...
lees verder
Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op...
lees verder
          Een echte klassieker, dit recept. Hij komt...
lees verder
Pure chocolade is erg goed voor je gezondheid. In pure chocola zitten flavonoiden (antioxidant)....
lees verder
De scholen zijn weer begonnen! De vakantie is voorbij gevlogen, en stiekem vind ik het ontzettend...
lees verder
Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op Smakelijck...
lees verder

2 opmerkingen
 • Williene
  Williene zaterdag 17 sep 2011 om 08:30
  Wat leuk, ik lees je reactie nu pas :)

  Deze blog wordt wel gelezen door mensen die weten dat ik 'm heb maar dat zijn er nog niet zoveel. Ik hoorde al wel dat als je googled op 'Gezinsgids Williene' dat je 'm dan kunt vinden.

  Je mag alles aan me vragen hoor, ook op deze blog. Ik krijg alleen geen mail van reacties, daarom had ik deze ook nog niet gezien, dat ga ik even proberen in te stellen.

  Bedankt voor je reactie,

  Groet, Williene
 • rianne
  rianne donderdag 25 aug 2011 om 22:00
  Super, wat leuk dat ik je gevonden heb!Zijn er dan helemaal geen mensen die deze blog lezen?
  Ik was naar je op zoek n.a.v. je artikel in de Gezins Gids en ben helemaal blij dat je een blog bijhoudt. Ik ben sinds een half jaar ook bezig om zo veel mogelijk E-nummer vrij te eten maar moet zeggen dat ik nog tegen heel veel dingen aan loop. Al heb ik ook al veel geleerd de afgelopen maanden:-) Ik zou zo veel vragen aan je willen stellen, maar daar is dit blog natuurlijk niet voor bedoeld. Ik zou zeggen, ga zo door, ik ga je recepten zeker proberen!
  Succes!
  Groetjes Rianne
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190