Donderdag 17 apr 2014

Visfilet met kruidenkorst!



Ben je nog op zoek naar een lekker lente gerecht voor de komende Paasdagen? Dan zou ik zeker niet verder zoeken ;-) Zachte vis, met een lekker, kruidige, maar zeker niet overheersende korst.
Het combineert lekker met krieltjes uit de oven, gekookte asperges en geroosterde tomaatjes, eventueel met een lekkere hollandaise saus! Ook voor dit recept werd ik geïnspireerd door de Jamie magazine!

Ik wens iedereen hele goede dagen toe!

Visfilet met kruidenkorst!

Ingrediënten:
2 witvis filets (bijvoorbeeld schol), 2 speltboterhammen, handje vol verse groene kruiden (basilicum, oregano, bieslook, peterselie, munt), olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de vis, als je dat wenst in 1 persoonsporties. Laat de boterhammen uitdrogen in de oven. Maal het brood met de kruiden fijn in de keukenmachine tot kruim. Meng met een aantal flinke scheuten olijfolie (2 á 3). Leg de vis in een ovenschaal en verdeel het kruim over de vis en gaar de visfilets 15 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte. Serveer direct.

Eet smakelijck en een fijne dag!

Liefs, Williene

Met het warme weer heb je niet veel zin om iets ingewikkelds te maken. Vooral een lekkere koude...
lees verder
Vandaag op deze stralende dag start ik met een superleuke winactie. Samen met Selnature geef ik 2...
lees verder
Bij verschillende taartrecepten of recepten voor hartige taart of quiche staat er regelmatig...
lees verder
  Op de Facebook-groep ging het toevallig over drinkyoghurt. Arla, Optimel Puur,...
lees verder
Leuk dat ik zoveel reacties krijg op de reeks recepten #zonder pakjes en zakjes. Ik krijg veel...
lees verder
Lasagnesaus maak ik iedere keer weer anders. Je kunt met dit recept eindeloos varieren en het...
lees verder

4 opmerkingen
  • Anonymous
    Anonymous dinsdag 22 apr 2014 om 10:05
    Hallo,
    de paasdagen zijn voorbij, maar vandaag hebben we zin in deze lekker vis! Welke olijfolie gebruik jij?
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 22 apr 2014 om 10:23
      Deze vis kun je ook prima eten, ook al is het geen Pasen hoor ;-) Ik haal olijfolie in de natuurwinkel of van La Vialla uit Italie. Olijfolie van Valderama is ook een goede, lekkere olie. Succes!
  • nel
    nel maandag 22 sep 2014 om 20:19
    Ha Williene, vanavond deze vis gegeten. Voor herhaling vatbaar! Echt heel erg lekker.
    • Smakelijck woensdag 24 sep 2014 om 10:06
      Leuk zeg! Goed om te horen!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190