Donderdag 17 apr 2014

Visfilet met kruidenkorst!



Ben je nog op zoek naar een lekker lente gerecht voor de komende Paasdagen? Dan zou ik zeker niet verder zoeken ;-) Zachte vis, met een lekker, kruidige, maar zeker niet overheersende korst.
Het combineert lekker met krieltjes uit de oven, gekookte asperges en geroosterde tomaatjes, eventueel met een lekkere hollandaise saus! Ook voor dit recept werd ik geïnspireerd door de Jamie magazine!

Ik wens iedereen hele goede dagen toe!

Visfilet met kruidenkorst!

Ingrediënten:
2 witvis filets (bijvoorbeeld schol), 2 speltboterhammen, handje vol verse groene kruiden (basilicum, oregano, bieslook, peterselie, munt), olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de vis, als je dat wenst in 1 persoonsporties. Laat de boterhammen uitdrogen in de oven. Maal het brood met de kruiden fijn in de keukenmachine tot kruim. Meng met een aantal flinke scheuten olijfolie (2 á 3). Leg de vis in een ovenschaal en verdeel het kruim over de vis en gaar de visfilets 15 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte. Serveer direct.

Eet smakelijck en een fijne dag!

Liefs, Williene

Gebakken banaan is heerlijk om op je rijsttafel te zetten. Je kunt het als toetje eten, maar ook...
lees verder
Regelmatig wordt mij gevraagd hoe ik over zgn. Superfoods denk. Als het over superfoods...
lees verder
Soms heb je van die dagen dat je snel iets op tafel wilt zetten en toch gezond en voedzaam wilt...
lees verder
In deze regio hebben we deze week voorjaarsvakantie, en dus geen tijd (of zin) om uitgebreid te...
lees verder
De supermarkt wordt een steeds groter wordende jungle. Een jungle van pakjes, zakjes, potjes en...
lees verder
Een lekkere pittige maaltijdsoep. Past uitstekend bij de rijsttafel-gerechten die al eerder zijn...
lees verder

4 opmerkingen
  • Anonymous
    Anonymous dinsdag 22 apr 2014 om 10:05
    Hallo,
    de paasdagen zijn voorbij, maar vandaag hebben we zin in deze lekker vis! Welke olijfolie gebruik jij?
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 22 apr 2014 om 10:23
      Deze vis kun je ook prima eten, ook al is het geen Pasen hoor ;-) Ik haal olijfolie in de natuurwinkel of van La Vialla uit Italie. Olijfolie van Valderama is ook een goede, lekkere olie. Succes!
  • nel
    nel maandag 22 sep 2014 om 20:19
    Ha Williene, vanavond deze vis gegeten. Voor herhaling vatbaar! Echt heel erg lekker.
    • Smakelijck woensdag 24 sep 2014 om 10:06
      Leuk zeg! Goed om te horen!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190