Saigon Sticks14.JPG
Donderdag 03 okt 2019

Vietnamese Saigon Sticks - Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes!


Een verdwenen wereldgerecht die werd gemist. Vietnamese Saigon Sticks. Al heel lang niet meer verkrijgbaar, maar alles is na te maken, zeker als de ingredienten van de verpakking nog gewoon op het internet rondzwerven :-) En mijn 'Zonder Pakjes' kookboek is natuurlijk niet compleet zonder deze wereldgerechten! In november verwacht ik het boek, dus vergeet 'm niet op je verlanglijstje te zetten! 

Het originele recept gaat uit van plakjes ontbijtspek, die je om de spiezen wikkelt. Maar met rookvlees is het ook erg lekker. 

Vietnamese Saigon Sticks - Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes!

 Ingrediënten voor 2-3 personen:

350 gram kipfilet, 100 gram runderrookvlees, 250 gram kastanjechampignons, 1 rode paprika, 6 satéstokjes, 200 gram zilvervliesrijst

Voor de marinade: 3 eetlepels olie, 2 tenen knoflook, 2 eetlepels sojasaus, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel komijnpoeder, ½ theelepel uienpoeder, flinke snuf cayennepeper, peper naar smaak

Sausmix: 2 eetlepels sojasaus, 1 teen knoflook, 1 ui, 1 theelepel gemberpoeder, optioneel 1 eetlepel palm- of kokosbloesemsuiker, peper naar smaak

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Snijd de kipfilet in blokjes. Meng de kipfilet met de ingrediënten voor de marinade. Laat zo’n 15 minuten marineren.

Snijd de paprika in stukjes van ongeveer 2 centimeter. Halveer 8 champignons en snijd de rest in stukjes.

Rijg de blokjes gemarineerde kip om en om met de paprika en champignons op de satéstokjes. Wikkel het rookvlees om de stokjes en leg in een ovenschaal of bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de stokjes. Bak de stokjes in zo’n 15-20 minuten gaar in de oven.

Kook de rijst ondertussen gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.

Bak de overgebleven champignons en paprika in wat boter of olie gaar. Voeg de ingrediënten voor de sausmix toe met een scheutje water en laat goed door verwarmen.

Serveer de stokjes met de rijst en de champignon-paprikasaus.

Meer groente? Serveer met een lekkere salade.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Op de markt en in de winkel vind je nu volop zomerfruit, lekker van Nederlandse bodem! In...
lees verder
Op het moment volop in het seizoen. De aubergine. Prachtige dieppaarse vruchten. Aubergines...
lees verder
Zo hier en daar werd het al gefluisterd en het is nu dan officieel: De voorverkoop van...
lees verder
  Nu de zomer toch echt begonnen is, en de vakantie voor de deur staat, is het...
lees verder
Voor Koningsdag poste ik deze Oranjetaart op de website. Volgens mij zat vervolgens...
lees verder
Afgelopen week kreeg ik de vraag of er nog een Vaderdagtaart op de website kwam... Oeps, nooit...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190