A5316FAD-711D-43A2-A065-00E1B4F112E8 (1)
Woensdag 04 jul 2018

Vega-recept: Sambal Goreng Telor!

Vandaag een zeer favoriet recept van ons op de website. Het is een heerlijk vegetarisch recept wat het ook bij de kinderen zeer goed doet. Het is een gemakkelijk en snel recept, wat zeker met de komende vakantie vast welkom is. 

Fijne dag! 

Sambal Goreng Telor

Ingrediënten voor 4 personen:
8 eieren, 400 gram sperziebonen, 3 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel gemberpoeder, 1 of 2 theelepels sambal (Yakso), 1 flinke snuf laos, 400 milliliter kokosmelk, 400 gram tomatenblokjes (uit pot of biologisch uit blik of hele tomaten uit blik), 200 gram tomatenpuree (uit pot), eventueel 1 eetlepel kokosbloesemsuiker

Bereiding:

Kook de eieren hard in ca 4-6 minuten afhankelijk van de grootte. Snipper de sjalotten en de knoflook. Maak de bonen schoon en kook de boontjes in een pan met water, in ongeveer 8-10 minuten beetgaar. Verhit een beetje boter of olie in een pan en fruit de sjalotjes en knoflook aan. Voeg de gemberpoeder toe. Voeg de sambal, laos, kokosbloesemsuiker en tomatenpuree toe en roer goed door en laat een paar minuutjes aanbakken. Pel de eieren en voeg deze in z'n geheel toe aan de pan.

Voeg de tomatenblokjes en de kokosmelk toe en meng dit goed met elkaar. Laat zo'n 5 minuten sudderen op laag vuur en voeg dan de gekookte boontjes toe en warm deze even mee. Proef of de sambal goreng goed op smaak is en voeg eventueel nog wat sambal, peper of zout toe naar smaak.

Eet het gerecht met gekookte zilvervliesrijst.

Hou je van pittig? Voeg dan gerust wat meer sambal toe :-) 

Eet Smakelijck! 

Liefs, Williene

      Ik had dit recept vorige week al beloofd, maar we zijn de...
lees verder
Amandelmelk is snel en simpel gemaakt, maar wat met amandelen kan, dat kan ook met andere noten....
lees verder
Vandaag een gevulde kip. Vroeger deed ik dit erg vaak, tegenwoordig eigenlijk nooit meer....
lees verder
Vandaag een heerlijk frisse yoghurttaart voor het weekend. En als je met één taart kunt...
lees verder
Al een hele tijd geleden kreeg ik de vraag of ik ook een recept had voor eierkoeken. Nu eet ik...
lees verder
Een lekkere kant en klare zaden en pittenmix voor op je salade. Deze kun je in voorraad maken...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190