Maandag 15 jul 2013

Vaccins!

Heel lang getwijfeld of ik over dit onderwerp een blog wilde schrijven. Er is zoveel onwetendheid, en zoveel verdeeldheid over het wel of niet vaccineren van kinderen. Maar ook angst en helaas ook boosheid richting ouders die bewust kiezen om hun kinderen niet te vaccineren.

Maar aangezien ik altijd waarschuw voor E-nummers, chemische stoffen die worden toegevoegd aan onze voeding, die ons ziek kunnen maken, die voor stoornissen kunnen zorgen etc. zou het raar zijn als ik deze informatie niet met jullie zou delen.

Ik kan hier een hele lange blog over schrijven, maar liever deel ik gewoon deze site met jullie. Een hele informatieve site van een moeder die alles tot de bodem toe heeft uitgezocht als het gaat om vaccinaties. Zijn deze wel zo veilig als wordt gezegd en waarom zijn we zo bang als het gaat om kinderziektes?

Ik hoop dat je de moeite neemt om deze site te lezen .Het vergt zo'n 3 uur leeswerk, maar het is absoluut de moeite waard!! www.vaccinvrij.nl

Nog meer leestips (dank aan degene die het mij doorgaf):
*Het boekje 'Vaccinaties doorgeprikt' van Cisca Buis
*http://www.wanttoknow.nl/inspiratie/meelezen/de-mazelenvaccinaties-ten-aanval/

Fijne dag!


 

Zoek je nog een lekker en fris toetje voor aankomend weekend? Probeer deze variatie eens op de...
lees verder
Misschien heb je er wel eens van gehoord, maar nog nooit gezien of gebruikt. Graag wil ik je meer...
lees verder
Je ontbijt is één van de meest belangrijke eetmomenten van de dag. Sla deze dan ook nooit...
lees verder
Ik zag afgelopen week pofmais in de natuurwinkel liggen. Dat leek me een leuke bezigheid met de...
lees verder
Precies een jaar geleden kwam mijn kookboek Smakelijck Winter uit. Geen enkel voorgaand...
lees verder
Oke, ik beken. Normaal doe ik dit echt nooit. Alle recepten hier op mijn site zijn allemaal...
lees verder

25 opmerkingen
 • Anonymous
  Anonymous zaterdag 08 feb 2014 om 10:04
  Goedemorgen,

  ..wilde eigenlijk een recept opzoeken maar stuiten op dit onderwerp, aangezien ik mij hier al langere tijd in heb verdiept was mijn interesse gewekt!
  Ook wij hebben onze kinderen niet ingeënt (onze oudste in eerste instantie wel maar zijn met 15 maanden gestopt) dit uit gezondheidsoverwegingen.
  Tuurlijk zijn de inentingen niet de enigste boosdoeners , denk aan luchtvervuiling , slechte voeding etc. maar de nadelen van het inenten (op korte & op langere termijn) wegen niet op tegen de voordelen!
  Een verhelderend stukje over polio en het ontstaan hiervan kun je lezen op de site van nvkp .nl
  En inderdaad in alles het vertrouwen op God, die alles in handen heeft...dat geeft rust!

  Hartelijke groeten,
  Annemarie
  • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 08 feb 2014 om 17:59
   Hi,

   Klopt absoluut hoor, het is de combinatie. Er zitten gifstoffen in voeding, cosmetica, huidverzorging, water, lucht, vaccins, medicijnen, straling, noem het maar op. Maar wat ik kan vermijden, dat vermijden we!

   Bedankt voor je tip, van de site! Ga ik eens op neuzen!

 • Anonymous
  Anonymous dinsdag 12 nov 2013 om 08:59
  Dankjewel Williene!
  Een overbekend lied, mooi!
 • Anonymous
  Anonymous maandag 11 nov 2013 om 20:23
  Hoi Williene,
  Ook wij hebben onze 5 meiden niet gevaccineerd. Af en toe bekruipt me toch wel een angstig gevoel.
  Mede ook door de bangmakerijen van de omgeving. Maar vandaag las ik over een polio-uitbraak in Syrie. Met gevaar voor Europa door de vele vluchtelingen. En dat vind ik dan toch eng. Polio is toch heel wat anders dan bv mazelen. Wat jou mening hierover? Onze kinderen worden grootgebracht met de Bijbel, maar niet inenten hebben we uit gezondheidsreden gedaan.
  hartelijke groet, Getty
  • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 11 nov 2013 om 21:46
   Terwijl ik dit typte kwam dit mooie lied in me op, en ik moest het even delen...

   Wat de toekomst brengen moge,
   mij geleidt des Heeren hand;
   moedig sla ik dus de ogen
   naar het onbekende land.
   Leer mij volgen zonder vragen;
   Vader, wat Gij doet is goed!
   Leer mij slechts het heden dragen
   met een rustig, kalme moed!

  • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 11 nov 2013 om 21:41
   Ha,

   Bedankt voor je reactie!
   Veel mensen handelen inderdaad uit angst en we worden ook erg bang gemaakt, alleen al als je de folders van het RIVM leest.

   Over Polio heb ik inderdaad ook gelezen. Dan schrik ik ook wel, hoor! Polio is inderdaad van heel andere orde dan de rest van de kinderziekten. En toch vertrouw ik op Gods leiding in ons leven en dat Hij ons leven zal leiden, hoe het dan ook gaan zal. Ik zal mijn kinderen niet laten enten als Polio echt gaat heersen, maar ik hoop dat ik dan versterkt word in mijn vertrouwen en het biddend van Hem mag verwachten.

   Hartelijke groetjes,

   Williene


 • Anonymous
  Anonymous woensdag 17 jul 2013 om 15:32
  http://www.wanttoknow.nl/inspiratie/meelezen/de-mazelenvaccinaties-ten-aanval/
  • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 17 jul 2013 om 20:05
   Bedankt voor je link, ik ga het eens rustig doorlezen!
 • Anonymous
  Anonymous woensdag 17 jul 2013 om 11:41
  Hoi allemaal

  Bedankt voor je verwijzing naar de site. Dit is een uitgebreide site en goed leesbaar! Met name de grafieken over afname kinderziektes 'voor/na' invoering van een vaccin zetten je wel aan het denken.

  Toch wil ik er ook een waarschuwing bij geven.

  De auteur redeneert min of meer: de farmaceutische industrie maakt ons bang - "je kind krijgt die en die ziektes als je je kind NIET vaccineert" terwijl daar helemaal geen bewijs voor is.

  Maar de auteur doet nu precies hetzelfde: zij maakt je bang - "je krijgt die en die stoornissen als je je kind WEL vaccineert." terwijl zij daar eigenlijk ook helemaal geen bewijs voor heeft en dat zelf ook aangeeft. "Helaas is er geen CRT onderzoek gedaan en wordt ook niet gedaan in de toekomst."

  Het klopt dat dat erg jammer is. Ik zou ook graag zo'n onderzoek zien.
  Maar... moet ik dan nu besluiten dat vaccineren gevaarlijk is? Daar is dus nog steeds geen bewijs van. Pas dus opnieuw op voor bangmakerij! Ook voor autisme, ADHD, allergie enz. zijn er zoveel andere oorzaken te noemen. Is het de oplossing om niet te vaccineren?

  Wat dacht je van een maatschappij vol prikkels. Hoe was het ook alweer? In 1 dag komen onze kinderen meer prikkels tegen dan de mensen vroeger in hun hele leven? Is dat dan de reden van autisme, ADHD enz of is dat het vaccin?
  Ook zijn de diagnostische criteria enorm toegenomen. Onlangs een nieuwe DSM waarin de psychiatrische aandoeningen nog beter omschreven zijn. Dus komt het nu meer voor of wordt het gewoon beter herkend?
  En allergie... tsja. Probeer maar eens andere zeepvrije spullen uit. Komt dat nu door een vaccin of doordat we gewoon troep gebruiken in plaats van biologische zeep?

  Daarnaast roept de mevrouw bepaalde plaatjes op die je bang maken, maar die misschien wel een verkeerd beeld geven. Ze zegt bijvoorbeeld: "1 vaccin voor baby's is hetzelfde als 30 vaccins op 1 dag bij een volwassene." Vervolgens zie ik dan in gedachten een plaatje voor me van 30 spuiten.... brrr. Maar is dat reëel? Het gaat niet om 30x hetzelfde, maar 'dezelfde werkzame stof' die in 30 maal hogere dose nodig zouden zijn. Bovendien worden onze baby's niet op zo'n jonge leeftijd en bij zo jong gewicht ingeënt. In Nederland zijn ze vaak al veel groter en ouder.

  Dus laat je alsjeblieft niet gelijk bang maken, maar lees zo'n site kritisch. Er staan belangrijke dingen in om verder te onderzoeken en die je zeer zeker als ouder bewust maken van 'wat doen we nu eigenlijk precies?'. Maar om nu direct op grond van deze site niet te gaan vaccineren... ik zou geen overhaast besluit nemen en nuchter blijven. Er zijn zoveel andere oorzaken mogelijk. Je zou gek worden van alle dingen die je tegenwoordig moet vermijden om 'zo lang mogelijk te leven' en geen enge ziektes te krijgen.

  Nee, ik ben geen medicus en heb geen 'aandelen' in vaccins ;-)
  Inhoudelijk heb ik geen inzicht in de betrouwbaarheid van allerlei wel of niet aangehaalde onderzoeken. Maar ik kan wel nuchter kijken naar de argumenten die deze mevrouw aanhaalt en dan denk ik: volgens mij doe je nu precies hetzelfde....

  Moest ik toch even kwijt.
  Maar alle respect voor mensen die zulke besluiten biddend nemen. Tenslotte is het onze persoonlijke verantwoordelijkheid voor de kinderen die aan onze zorgen zijn toevertrouwd.
  Iedereen veel wijsheid gewenst!

  Hartelijke groet,
  Lydia
  • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 17 jul 2013 om 20:14
   Hoi Lydia,

   Bedankt voor je zeer uitgebreide reactie en je waarschuwing. Zij is echter niet de enige die dit tot de bodem heeft uitgezocht. Er zijn verschillende boeken geschreven over het gevaar van vaccinaties en er zijn ook steeds meer artsen die waarschuwen voor vaccinaties en het gevaar dat er niets is onderzocht. Op deze site kun je echter gratis je informatie inwinnen en het is heel duidelijk en uitgebreid beschreven.

   Ik lees regelmatig Medisch Dossier, een document uitgegeven door artsen. Ook hierin komt regelmatig het gevaar van vaccinaties aan de orde.

   Je kunt zeker niet enkel vaccinaties de schuld geven van de maatschappelijk problemen en ziekten. Ik denk wel dat het een combinatie is van verschillende factoren. Voeding, medicijnen, leefstijl, maar vaccinaties zullen daar zeker ook een bijdrage aan leveren. De bestanddelen uit vaccinaties zijn zeker niet ongevaarlijk.

   Voor mij zelf is het al een lange tijd duidelijk dat ik mijn kinderen niet wil blootstellen aan iets wat onvoldoende is onderzocht op de effecten op lange termijn. Ik wilde dit graag delen met mijn volgers en iedereen mag daar zelf mee doen wat hij of zij wil. Ieder is gelukkig vrij om zelf te kiezen. En ik hoop van harte dat dat zo mag blijven.

   Groetjes, Williene
 • Nelleke
  Nelleke dinsdag 16 jul 2013 om 21:36
  Hoi Williene,

  Allereerst bedankt voor het delen van deze site. Ik heb vandaag hoofdstuk 1 gelezen, maar nu geen tijd meer voor meer, maar ik vraag me af: mijn zoontje van 3,5 en dochtertje van 1,5 zijn tot nu toe (met een onderbuik gevoel) wel gevaccineerd. Heeft het nog zin om dat vanaf nu niet meer te doen? Misschien zegt ze daar in de komende hoofdstukken nog wat over, maar dat heb ik nog niet gelezen.
  Heb de link wel even doorgegeven aan mijn schoonzusje die nu bijna uitgerekend is, ben benieuwd wat ze gaan besluiten...

  Groeten,
  Nelleke
  • Evelien
   Evelien vrijdag 19 jul 2013 om 13:13
   Nelleke,

   Op facebook heb je een besloten groep over natuurlijk opvoeden en daar kun je deze vragen ook stellen en heel veel informatie.
   Ik weet niet of je een account heb op facebook? Anders wil ik je via deze weg wel wat adressen geven.

   Gr.
   Evelien
  • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 18 jul 2013 om 18:58
   Als wij zelf iets hebben dan gaan wij altijd naar Medica Natura in Drachten. Maar zij is erg druk en heeft een wachtlijst van ongeveer een jaar. Dus daar schiet je niet heel veel mee op. Misschien kun je haar eens bellen wat je moet doen, of dat zij nog een goede arts weet bij jou in de buurt? Rechts op mijn site vind je een linkje naar haar site!

   Succes!
  • Nelleke
   Nelleke donderdag 18 jul 2013 om 10:56
   Beste Williene en Evelien,

   Jullie geven aan dat het goed is om met een goede natuurarts te overleggen... maar waar herken ik een goede aan? er zijn zoveel mensen. Ik woon in Deventer, kennen jullie er misschien eentje hier in de buurt?
   Hebben jullie bronnen waardoor ik me er dan verder ik kan verdiepen?

   Groeten, Nelleke
  • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 18 jul 2013 om 10:45
   Bedankt voor je aanvulling, Evelien!
  • Evelien
   Evelien woensdag 17 jul 2013 om 22:44
   Hoi hoi,

   Ik weet niet of ik me mag mengen in deze discussie.
   Wat Williene ook al zei, handig om met een natuurarts te overleggen.
   Je kan wel de vaccins laten ontstoten. Alleen verdiep je er wel goed in en laat je goed informeren.

   Heel veel succes en sterkte.
   Evelien
  • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 17 jul 2013 om 20:07
   Hoi Nelleke,

   Bedankt voor je reactie. Ik durf geen antwoord te geven op je vraag. Ik denk persoonlijk dat het zeker zin heeft, maar ik raad je aan dit te overleggen met een goede natuurarts. Ik weet dat sommige natuurartsen ook de negatieve bestanddelen van vaccinaties te niet kunnen doen ook al ben je gevaccineerd. De bescherming voor kinderziekten blijven dan wel behouden.

   Succes!

   Groetjes, Williene
 • Anonymous
  Anonymous dinsdag 16 jul 2013 om 20:59
  Beste allemaal,

  Laat iedereen toch lekker zelf uitzoeken wat zij het beste vinden en heb daar respect voor.Jullie hebben weer een mening over de ouders die hun kinderen WEL laten enten!Laat het rusten en volg je hart en maak er geen weles nietes spelletje van.Mvg.Evelien.
  • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 16 jul 2013 om 21:07
   Ha Evelien,

   Wat vervelend dat jij het zo leest. Ik zie hier eerlijk gezegd geen welles nietes spelletje, maar misschien dat het voor een ander wel zo overkomt. Ik denk dat dat niemands bedoeling is geweest. Ieder moet inderdaad voor zichzelf bepalen wat voor hen goed voelt en waar je rust bij hebt.

   Groetjes, Williene

 • Michelle Breuer
  Michelle Breuer dinsdag 16 jul 2013 om 17:03
  Die site had ik een tijdje geleden ook gevonden toen ik heel erg op zoek was naar informatie voor mijn dochter! Heb toen dankzij die site ook besloten om haar niet te laten vaccineren!! Het consultatiebureau kijkt ons ook vreemd aan maar ja das niet mijn probleem.. ik ben er 100% van overtuigd dat de vaccinaties schadelijk zijn en dat we prima zonder kunnen ;-)

  Groetjes Michelle
  • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 16 jul 2013 om 19:54
   Fijn dat de site je heef geholpen bij het maken van je keuze!

   Groetjes, Williene
 • Anonymous
  Anonymous maandag 15 jul 2013 om 19:40
  Wat goed! Ik "volg" je sinds het eerste artikel over jou in de Stentor. Het intrigeerde mij namelijk enorm dat er dus blijkbaar nog iemand in dit dorp woont die 'bewust' leeft!Af en toe heb ik nl. het gevoel dat ik de enige ben hier. En dan met name blijkt dat weer op het buro. 2 weken geleden nog geweest, en hoewel bekend is dat we de kinderen niet enten, bleef mevrouw er toch op hameren dat ik er echt goed over na moet denken en weet wat ik doe etc. De oudste is wel volledig gevaccineerd en andere 4 niet, en raad eens, juist de oudste is het meest kwakkelig.. Ook vind ik het moeilijk op school en bij het schoolhek, om er openlijk voor uit te komen dat je de kinderen niet ent. Een hoop verbazing en toch ook wel veroordeling alom. De ene dag heb ik een hoop tekst paraat en de andere dag lukt het me moeilijk om me te 'verdedigen'.
  hartelijke groet, Getty
  • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 16 jul 2013 om 19:53
   Ha Getty,

   Wat leuk dat je ook hier in het dorp woont! Vervelend is dat hé, dat je er op aan gekeken wordt. Alsof je je kinderen iets aandoet. Je moest eens weten denk ik dan. Ik weet niet wie zijn kinderen iets 'aandoet'. Het zou al een stuk schelen als de farmaceuten gewoon eerlijk zijn in hun communicatie en niet de boel verdraaien of in de doofpot stoppen. Maar ja, geld is belangrijker dan gezondheid, helaas.

   Groetjes, Williene
 • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 15 jul 2013 om 18:35
  Dankjewel voor het doorgeven, Wietske!

  Groetjes, Williene
 • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 15 jul 2013 om 18:34
  Dankjewel voor je reactie. En inderdaad, het is voornamelijk eenzijdige en verdraaide informatie die wordt gegeven.

  Groetjes, Williene
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190