IMG_4454
Maandag 11 jun 2018

Turkse Durum #zonder pakjes en zakjes!

Een gerecht waar veel vraag naar was: Turkse Durum. Vandaag vind je het recept hier. Mijn voornemen is om van alle bekende pakjes en zakjes een zelfgemaakte variant te maken en dan natuurlijk zonder onnodige E-nummers en toevoegingen. Heb jij een favoriet en staat deze nog niet op de website? Geef het dan gerust door, dan zet ik hem op mijn lijst. 


Fijne dag! 

Turkse Durum - Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes

Ingrediënten voor 2-3 personen:

300 gram kipfilet, 1ui, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 2 appels, 150 milliliter yoghurt, wraps of pita-broodjes

Voor de marinade: 1 theelepel oregano, 1 theelepel uipoeder, 5 blaadjes verse, fijngesneden munt, ½ theelepel gemberpoeder, ½ theelepel komijnpoeder, flinke snuf cayennepoeder, peper en zout naar smaak

Voor de saus: 1 theelepel imkerhoning, ½ theelepel uipoeder, ½ theelepel dille, 1 theelepel peterselie, ½ theelepel lavas (evt. te vervangen door selderij), zout en peper naar smaak

Bereiding:

Snijd de kipfilet in blokjes en zet met 2 eetlepels olie in de kruiden voor de marinade en laat ongeveer 15 minuten marineren.

Snipper de ui en snijd de paprika’s in blokjes. Smelt wat olie of boter in een pan en bak de kip bruin samen met de ui en de paprika. Snijd de appels in blokjes en voeg deze op het laatste moment even toe en bak kort mee.

Meng de saus ingrediënten met de yoghurt. Verwarm de wraps of pitabroodjes even kort in de oven en serveer met de kip en de yoghurtsaus.

Tips voor meer groente:

*Serveer bij de Turkse Durum een lekkere salade met tomaat, olijven en avocado.

*Voeg meer groente toe aan het kipmengsel, bijv. kort gekookte sperzieboontjes of lenteui.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Ik merk dat er behoefte is aan het zelf samenstellen van kruidenmixen. Je kunt zo zelf met...
lees verder
In deze tijd van het jaar wordt het steeds lastiger om iets te bedenken wat op tafel komt te...
lees verder
Ik ben groot fan van de kruiden van Jonnie Boer. Deze kruiden zitten in handige blikjes en zijn...
lees verder
Altijd weer lastig wat je je kind(eren) meegeeft naar school. Al een paar keer kreeg ik deze...
lees verder
    Amandelmelk is een heerlijke vervanger van gewone koemelk of soyamelk. Ik...
lees verder
Door de drukte met mijn kookboek ben ik helemaal vergeten om de groenten en fruit van het...
lees verder

2 opmerkingen
  • Henny
    Henny zaterdag 01 jun 2019 om 11:43
    Hallo Williene, Min of meer toevallig op jouw site uitgekomen en ben direct enthousiast, dit is precies wat ik zoek. Geen E-nummers (daar zijn we 10 jr. geleden al mee gestopt), minimaal suiker, voldoende eiwitten en gebruik van kruiden. Twee maanden geleden hebben we ons eetpatroon drastisch gewijzigd. We zijn allebei boven de 70 en wilden minder eten maar nog altijd wel lekker. Met jouw recepten denk ik dat nu gevonden te hebben. Nog een vraag nav dit recept: heb je gedroogde kruiden gebruikt voor de saus? Dank je wel
    • Smakelijck zaterdag 01 jun 2019 om 17:35
      Wat leuk dat je mijn website hebt gevonden! Veel succes met de recepten. Voor deze saus heb ik inderdaad droge kruiden gebruikt, maar verse dille en peterselie is ook heerlijk.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190