IMG_4454
Maandag 11 jun 2018

Turkse Durum #zonder pakjes en zakjes!

Een gerecht waar veel vraag naar was: Turkse Durum. Vandaag vind je het recept hier. Mijn voornemen is om van alle bekende pakjes en zakjes een zelfgemaakte variant te maken en dan natuurlijk zonder onnodige E-nummers en toevoegingen. Heb jij een favoriet en staat deze nog niet op de website? Geef het dan gerust door, dan zet ik hem op mijn lijst. 

Fijne dag! 

Turkse Durum - Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes

Ingrediënten voor 2-3 personen:

300 gram kipfilet, 1ui, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 2 appels, 150 milliliter yoghurt, wraps of pita-broodjes

Voor de marinade: 1 theelepel oregano, 1 theelepel uipoeder, 5 blaadjes verse, fijngesneden munt, ½ theelepel gemberpoeder, ½ theelepel komijnpoeder, flinke snuf cayennepoeder, peper en zout naar smaak

Voor de saus: 1 theelepel imkerhoning, ½ theelepel uipoeder, ½ theelepel dille, 1 theelepel peterselie, ½ theelepel lavas (evt. te vervangen door selderij), zout en peper naar smaak

Bereiding:

Snijd de kipfilet in blokjes en zet met 2 eetlepels olie in de kruiden voor de marinade en laat ongeveer 15 minuten marineren.

Snipper de ui en snijd de paprika’s in blokjes. Smelt wat olie of boter in een pan en bak de kip bruin samen met de ui en de paprika. Snijd de appels in blokjes en voeg deze op het laatste moment even toe en bak kort mee.

Meng de saus ingrediënten met de yoghurt. Verwarm de wraps of pitabroodjes even kort in de oven en serveer met de kip en de yoghurtsaus.

Tips voor meer groente:

*Serveer bij de Turkse Durum een lekkere salade met tomaat, olijven en avocado.

*Voeg meer groente toe aan het kipmengsel, bijv. kort gekookte sperzieboontjes of lenteui.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Op aanvraag het recept voor cocktailsaus met en zonder whiskey! Lekker als dipsaus, bij de...
lees verder
Het lijkt me leuk om zo af en toe tussen het bloggen door een tip te delen. Een tip wat je...
lees verder
Van Mexicaans gaan we zo over in Italiaans. We reizen heel wat af in onze recepten...  ...
lees verder
Zo een paar dagen voor Kerst wil ik nog mijn recept bloggen voor stoofpeertjes. De Gieser...
lees verder
Mmm, nu er weer wat zomers weer komt heb je echt zin lekkere zomerse gerechten die niet al te...
lees verder
Garam masala is een kruidenmengsel die veel wordt gebruikt in de Indische keuken. Zoals ik...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190