18-04-2011

Tomatensoep!

Ingredienten:

2 uien (fijngesnipperd), 1 teen knoflook (uitgeperst), pakje tomatenblokjes (400 gr.), pakje of fles passata di pomodoro (500 gr.), 2 eetlepels tomatenpuree, ong. 250-500 milliliter groentenbouillon (zelfgemaakt of Rapunzel zonder gist), 1 winterwortel en/of andere groenten naar smaak (fijngesneden), handje zilvervliesrijst, gehaktballetjes, Keltisch zout en peper, olijfolie of roomboter

Extra: kokosbloesemsuiker, gembersiroop (Yakso - E-nummervrij, niet suikervrij), appelmoes, verse peterselie of tauge

Bereiding:

Neem een ruime pan en doe hierin de olie of een klontje roomboter. Voeg de uien en de knoflook toe en fruit even aan. Doe de fijngesneden groenten erbij en bak deze even kort aan. Voeg de bouillon toe en daarbij de passata, de tomatenblokjes en de puree. Als de soep nog te stevig is naar smaak, voeg dan nog wat bouillon toe. Voeg de gehaktballetjes en de rijst toe. Laat de gehaktballetjes en de rijst gaar koken. Breng op smaak met zout en peper. Proef de soep. Als de soep te zurig is kun je een schepje kokosbloesemsuiker toevoegen, wil je dat liever niet dan voeg je een paar flinke scheuten gembersiroop toe en een paar flinke scheppen appelmoes. Proef steeds tot je de soep voldoende op smaak vindt. 

Des te meer gembersiroop en appelmoes des te zoeter word je soep = chinese tomatensoep. Je kunt er op het laatste moment nog wat verse peterselie toevoegen of een handje tauge.

Eet smakelijk!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

16 Reacties

  • Anonymous
    Anonymous dinsdag 04 mrt 2014 om 21:16
    Welke bouillon is het lekkerst in dit recept?
    Dank je!!
    Groetjes
    Petra
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 05 mrt 2014 om 08:38
      Zelf gebruik ik hierin groentebouillon!

      Succes!
  • Alinda De Kat
    Alinda De Kat dinsdag 17 sep 2013 om 09:25
    Hoi Williene,

    Ik wil deze soep gaan maken voor 8 personen. Zijn de genoemde hoeveelheden voor 4 personen? En hoeveel bouillon moet ik toevoegen denk je? Ik vind 250-500 ml lastig in te schatten :)

    Groetjes en alvast bedankt,

    Alinda
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 17 sep 2013 om 10:46
      Ha,

      Bovenstaande recept is voor ongeveer 6 personen. Qua hoeveelheid bouillon ligt het er nogal aan of je een stevige soep wilt of wat dunner. Voeg eerst eens 250 milliliter toe, laat het een poosje koken en voeg dan scheutje voor scheutje bij tot je de soep goed van dikte en hoeveelheid vindt!

      Succes!
  • Alies
    Alies dinsdag 18 dec 2012 om 19:27
    Hoi,

    Wij wonen in Canada en dan is het soms moeilijk om bepaalde producten te pakken te krijgen. Bij een paar supermarkten gekeken en die hadden geen gembersiroop. Wel gepureerde gember en weet ik niet wat meer. Ik zal nog eens kijken bij de natuurwinkel.

    Groetjes Alies
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 18 dec 2012 om 21:20
      Ah, dat vermoeden had ik al, maar wist ik niet zeker! Dan is het inderdaad erg lastig! Succes ermee!

      Groetjes, Williene
  • Alies
    Alies zondag 16 dec 2012 om 00:01
    Hoi Williene,

    Ik heb net tomatensoep gemaakt. Het recept van de gewone en de chinese tomatensoep heb ik gemixt. Heb het even geproefd: Heerlijk! Passata di .... ken ik niet en weet ook niet of dat hier verkrijgbaar is. Ik heb verse tomaten gebruikt en ipv gembersiroop appelstroop en iets gemberpoeder. Ik had even bij een winkel gekeken en daar zag ik de gembersiroop niet vandaar. Ik zal eens verder zoeken.
    We gaan smullen morgen!
    Groetjes Alies
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 17 dec 2012 om 18:37
      Ha Alies,

      Wat grappig! Fijn dat het zo lekker is geworden! Passata kun je in iedere supermarkt vinden. Dit zijn gepureerde tomaten. De biowinkel heeft het ook. Gembersiroop is ook te koop bij de supermarkt, en ook bij de natuurwinkel.

      Groetjes, Williene
  • Jenny Stegeman
    Jenny Stegeman maandag 03 sep 2012 om 17:02
    Gister heb ik de tomatensoep gemaakt, en nu is het mij dus eindelijk ook gelukt tomatensoep te maken waar ik tegen kan! (ik was gewend honig pakjes te gebruiken toen ik nog niet heel erg met mijn voedsel intollerantie bezig was) Goede tip van de appelmoes, ik heb er twee cupjes suikervrije appelmoes aan toegevoegd en toen werd de smaak helemaal goed :-) Dit recept zal zeker nog vaker gemaakt worden hier thuis. Vanavond ga ik de hartige prei taart proberen met rundergehakt ipv ham, laat nog weten hoe die smaakte.
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 03 sep 2012 om 21:13
      Wat leuk om te horen, Jenny! Dankjewel voor je reactie!
  • Anonymous
    Anonymous maandag 09 jul 2012 om 17:21
    Hallo Williene!

    Vorige week kreeg ik je site door van Ans, je kruimelappeltaart zou zo lekker zijn... Ik was compleet verrast door al die heerlijke recepten, maar ook wel overdonderd door de rode e-nummers die ik tegenkwam. Ik kom eigenlijk nooit in een natuurwinkel, dus vind ik je link naar de lijks met e-vrije produkten wel heel fijn. Misschien stap ik er wel eens binnen als ik in de stad kom... Je tomatensoep (ook een tip van Ans) vinden we allemaal heerlijk, evenals je kruimelappeltaart. Ik ben niet zo'n computerfreak, maar ik ga je site zeker vaker bezoeken. Bedankt alvast!!

    Groetjes, Nelleke
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 10 jul 2012 om 21:28
      Ha Nelleke,

      Leuk dat je m'n site hebt gevonden! Welkom en hopelijk heb je veel plezier van de recepten!

      Groetjes, Williene
  • Krista Cozijnsen
    Krista Cozijnsen dinsdag 16 sep 2014 om 22:55
    Hoi williene, Waar koop je suikervrije appelmoes?
    • Smakelijck woensdag 17 sep 2014 om 09:54
      Die maak ik zelf ;-) Gewoon appels tot moes koken en invriezen of in potjes bewaren ;-)
  • Marloes van Korlaar
    Marloes van Korlaar maandag 23 nov 2015 om 09:14
    Gisteren deze soep gegeten. We hebben er met zijn allen heerlijk van gesmuld. Samen met je heerlijke spelt stokbrood was het echt een feestje.
    • Smakelijck maandag 23 nov 2015 om 09:24
      Leuk om te lezen, Marloes!
Laat een bericht achter!
265