IMG_3750.JPG
Maandag 06 jan 2020

Tomaten Groentesoep #zonder pakjes en zakjes!


Het nieuwe jaar is alweer een week oud, de vakantie weer voorbij dus er moet nodig weer een nieuw recept verschijnen! Na alle hectiek van afgelopen maanden met het verschijnen van Smakelijck Puur koken Zonder pakjes, het feit dat het boek in de top 10 kwam te staan van de meest verkochte non-fictieboeken bij het ND, de eerste druk vrijwel uitverkocht is en er dus snel herdrukt moet gaan worden… die 2 weken vakantie waren héérlijk! Even niets moeten, van het gezin en familie genieten, even tot rust komen… Het fijne is dat je dan weer frisse moed hebt om weer aan de slag te gaan, zeker als er ook een nieuw jaar gestart is. Beetje het gevoel van het beginnen in een nieuw schrift :-) 

Heb je nog suggesties voor Smakelijck, het komende jaar? Schroom niet om deze te mailen naar info@smakelijck.nl

Tomaten Groentesoep* - zonder pakjes en zakjes!

Ingredienten voor 4 personen:

1 fles passata (690 gram), 1 liter groentebouillon (zelfgetrokken bouillon of rapunzel zonder gist en suiker), 250 gram fijne soepgroente, 1 ui, 1 teen knoflook, 1 eetlepel tomatenpuree

Kruidenmix: 1 theelepel peterselie, 1 theelepel bieslook, 1 theelepel paprikapoeder, ¼ theelepel foelie, ½ theelepel tijm

Bereiding:

Snipper de ui en de knoflook en fruit deze in wat boter aan in een ruime pan. Voeg de kruiden en de tomatenpuree toe en bak dit een paar minuutjes mee op laag vuur. Voeg de passata en de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de soepgroenten toe en laat deze afhankelijk van je eigen smaak 15-30 minuten meekoken op laag vuur. Je kunt zelf bepalen hoe dik of dun je de soep wilt door meer groente of bouillon toe te voegen.

In het bekende pakje zitten veel smaakversterkers en suiker. Als je gewend bent om zonder pakjes en zakjes en suiker te koken zul je de pure smaken waarderen. In het begin is het wellicht even wennen. Zeker het gemis van suiker kan in tomatensoep een wat zurige smaak opleveren. Wil je dit liever niet dan kun je zelf wat kokosbloesem, pure appeldiksap of (zelfgemaakte) appelmoes toevoegen aan je soep. Dit geeft je soep een wat zoetere smaak.

Tips:

  • Wil je de soep meer vulling geven? Voeg een handje rijst toe, een geruld ei of meer groenten. 
  • Naar smaak kun je de soep aanvullen met gehaktballetjes. 

*Dit recept is naar het recept van Honig. 

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Dit is een heerlijk recept. Je kunt het ook gemakkelijk van tevoren klaarmaken zodat je het 's...
lees verder
Biologische voeding is helaas een stuk duurder dan niet biologische voeding. Gelukkig gaan...
lees verder
Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op...
lees verder
Een aantal weken geleden heb ik een workshop brood bakken met zuurdesem gevolgd bij Levine van de...
lees verder
Als de herfst en de winter echt zijn aangebroken dan is het echt tijd voor lekkere winterkost! Al...
lees verder
Eigenlijk is het zo makkelijk dat het bijna geen recept te noemen is. Toch deel ik 'm, omdat ik...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190