07-02-2018

Tagliatelle roomsaus #zonder pakjes en zakjes!

Alle recepten op Smakelijck zijn puur, vers en zonder het gebruik van de zgn. pakjes en zakjes. Nu staan er ook een behoorlijk aantal recepten op die 'nagebootst' zijn van de welbekende pakjes en zakjes. Zo was er ook veel vraag naar een recept van Tagliatelle roomsaus. En als er iets heel gemakkelijk is om te maken, dan is het deze wel. Er gaan vrij weinig groente bij dit recept, dat vind ik zelf dan weer erg jammer, maar dit kun je natuurlijk altijd zelf aanpassen door er bijvoorbeeld een rijkgevulde salade bij te serveren. Het oorspronkelijke pakje gaat uit van blokjes ham. Aangezien deze zeer moeilijk E-nummervrij verkrijgbaar zijn én wij geen varkensvlees eten maak ik dit recept met zalm. 

Nieuwsgierig geworden naar de andere recepten #zonder pakjes en zakjes? Kijk dan eens in de receptenindex bij de hoofdgerechten. 

Daar vind je bijvoorbeeld de Bami Speciaal, Oosterse wraps en Macaroni

Tagliatelle Roomsaus -  zonder pakjes en zakjes

Ingredienten voor 2 personen*:

250 gram verse tagliatelle, 250 gram kastanjechampignons, 1 grote sjalot, 100 gram gerookte zalm, 125 gram creme fraiche, 150 milliliter biologische slagroom, Keltisch zout en peper, roomboter, 150 gram spinazie, 1 theelepel verse of gedroogde peterselie

Bereiding:

Zet alles van te voren klaar, als je eenmaal gaat beginnen ben je zo klaar. Was de spinazie en laat uitlekken. Snipper de sjalot en snijd de champignons in plakjes. Snipper de gerookte zalm. Breng het water voor de tagliatelle aan de kook.

Smelt roomboter in een ruime pan. Fruit de ui glazig en voeg de champignons toe. Als je het lekker vindt kun je ook nog verse knoflook toevoegen. Bak dit om en om totdat de champignons lekker gebakken zijn. Voeg de creme fraiche en slagroom toe, en maak het op smaak met zout en peper. Optioneel kun je hier heel fijn gesnipperde verse of gedroogde peterselie toevoegen. Laat op laag vuur de saus wat inkoken. Kook de tagliatelle ondertussen gaar, giet het af en laat goed uitlekken.

Verhit een koekenpan op hoog vuur, doe wat boter in de pan en roerbak de spinazie op hoog vuur in een minuutje gaar en zet het vuur uit. 

Meng de gekookte tagliatelle met de roomsaus en voeg ook de zalmsnippers toe, meng even goed met elkaar en serveer de pasta samen met de gewokte spinazie. 

*afhankelijk van bijgerechten die je erbij serveert is het gerecht geschikt voor 4 personen.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

4 Reacties

  • Elise
    Elise maandag 12 mrt 2018 om 09:31
    Hoi Williene, Van de week wil ik graag 1 van de gerechten zonder pakjes en zakjes maken, misschien deze tagliatelle roomsaus of de kip madras. Nu vroeg ik me af of ik in plaats van de creme fraiche ook roomkaas zou kunnen gebruiken. Denk je dat dat kan? Groetjes Elise
    • Smakelijck maandag 12 mrt 2018 om 09:49
      Ja, ik denk wel dat dit kan. Wellicht iets meer water toevoegen zodat het goed oplost. Maar is een kwestie van uitproberen. Succes!
    • Renske Bioch
      Renske Bioch woensdag 15 dec 2021 om 19:20
      Heb het gemaakt, heerlijk maar vond het een beetje glibberig door de tagliatelle. Welke pasta is hier nog meer lekker bij?
      • Smakelijck woensdag 15 dec 2021 om 21:48
        Penne pasta kan ook heel goed. Blijft het wat meer in de ribbeltjes zitten :-)
Laat een bericht achter!
279