IMG_1439
Donderdag 07 mrt 2019

Streetfood: Thaise Penang Curry! #zonder pakjes en zakjes


De reeks Streetfood gerechten van Conimex staan nu allemaal op de website: de Thaise Pad Thai, de Indonesische Saté Ayam en vandaag de Thaise Penang Curry. Nu vielen alle drie de gerechten hier enorm in de smaak, alhoewel de Pad Thai wel de hoofdprijs kreeg :-) In het rijtje snelle maaltijden hoort deze curry echt thuis, want die heb je binnen een half uur op tafel staan. Ideaal recept dus na een drukke dag. 

Streetfood: Thaise Penang Curry – Zonder pakjes en zakjes

Ingrediënten voor 2-3 personen:

250 gram kipfilet, 200 gram sugarsnaps of peulen (eventueel 5 minuten voorgekookt, maar dat hoeft niet), 1 ui, 1 teen knoflook, 1 rode paprika, 400 milliliter kokosmelk (Terrasana of Go Tan), pinda’s

Kruidenmix: 1 eetlepel Madras currypasta* (Geo – natuurwinkel), 1 theelepel paprikapoeder, kneepje limoensap, ½ theelepel citroengras, zout en peper naar smaak

Bereiding:

Snijd de kipfilet en de paprika in blokjes en snipper de ui en de knoflook.

Verhit wat olie of ghee in een ruime pan en bak hierin de kipfilet rondom bruin. Voeg de ui, knoflook, paprika en sugarsnaps toe en fruit dit even mee. Voeg de kruidenmix toe en laat dit een minuutje meebakken met de kip en de groenten. Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Laat ongeveer 5-8 minuten op laag vuur pruttelen tot de groenten en de kip gaar zijn.

Serveer de Penang Curry met zilvervliesrijst, gehakte pinda’s en eventueel extra rauwkost en limoen.

Eet Smakelijck!

*In deze currypasta zaten vrijwel dezelfde kruiden verwerkt als in het pakje worden gebruikt. Ik ben zelf dol op curry’s maken met deze kruidenpasta’s, mocht je dit niet in huis hebben dan kun je bijv. ook een andere currypasta gebruiken of de curry Madras kruiden van Jonnie Boer. In deze laatste zit ook al paprikapoeder waardoor je deze dus ook niet meer hoeft toe te voegen. Wil je de currykruiden zelf maken dan kan dat ook:

1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel gemberpoeder, ½ theelepel komijnpoeder, ½ theelepel korianderpoeder, ¼ theelepel kruidnagelpoeder, ½ theelepel citroengras, 1 theelepel kurkuma, zout en peper naar smaak.

Liefs, Williene

Monchoutaart is wel zo'n beetje één van de meest gegeten taarten in Nederland. Gemakkelijk te...
lees verder
Door de drukte rond mijn kookboek schiet het bloggen er een beetje bij in. Helemaal niet...
lees verder
Ongeveer een half jaar geleden volgde ik een workshop bij Marry Foelkel. Marry schrijft...
lees verder
Afgelopen week heb ik rechts aan de site een kopje Sinterklaasrecepten toegevoegd. Of beter...
lees verder
Op de markt en in de winkel vind je nu volop zomerfruit, lekker van Nederlandse bodem! In...
lees verder
Groenten zijn belangrijke bronnen van vitaminen, mineralen en voedingsvezels. Maar het kan best...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190