IMG_3742.JPG
Vrijdag 20 dec 2019

Stoofperenslof #Kerst2019


Sloffengebak valt in de smaak, en het is ook nog eens heel erg makkelijk gebak om te maken. De bodem kun je ook prima invriezen voor een later moment. Deze slof is wel iets meer werk doordat je veel moet voorbereiden. Maar gelukkig kun je dat ruim op tijd doen. De banketbakkersroom en de peertjes kun je al 2 dagen van tervoren maken. Dat scheelt veel werk op het moment dat je hem nodig hebt. En de slof kun je ook prima 1 dag in de koeling bewaren. Deze slof kun je ook goed glutenvrij en zuivelvrij maken, zie onderaan het recept voor de tips. 

Stoofperenslof 

Ingredienten:

Voor het sloffendeeg: 125 gram speltbloem, 90 gram roomboter, 75 gram kokosbloesemsuiker, 1 eidooier, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, snufje Keltisch zout

Voor het amandelspijs: 60 gram amandelmeel, 30 gram biologische honing, 1/2 ei

Voor de topping: 1 recept banketbakkersroom, 250 milliliter biologische slagroom, 1-2 eetlepels imkerhoning, 4-5 kruidige stoofpeertjes

Bereiding:

Doe alle ingredienten voor het sloffendeeg in een kom en meng tot een soepel deeg. Laat even rusten in de koelkast. Meng de ingredienten voor het spijs in een kom tot een smeuig, smeerbaar spijs.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Gebruik een sloffenring van ongeveer 9 bij 24 centimeter. Leg de ring op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Duw het deeg in de sloffenring met een kleine opstaande rand van ongeveer 1-1,5 centimeter. Verdeel het spijs voorzichtig met een lepel over het midden van het deeg en schuif de slof in de oven. Bak de slof in 20-25 minuten bruin en gaar. Laat volledig afkoelen.

Maak de banketbakkersroom volgens het recept en laat afkoelen. Klop de slagroom stijf met de honing en meng met de afgekoelde banketbakkersroom. Doe de room in een spuitzak en spuit toeven op de slof. Laat de stoofperen zeer goed uitlekken en zet ze op de slof. 

Verwarm eventueel wat stoofperensap, dik het in met een papje van maizena of arrowroot en laat ook dit volledig afkoelen. Doe dit in een spuitzak met een fijn spuitmondje en spuit wat stoofperengelei over de slof. 

Tips: 

Je houdt wat room over. Dit is heerlijk om te serveren bij mijn favoriete desser: Stoofperencrumble Maar je kunt het ook gewoon zo eten bij een stoofpeertje. Mmm! 

Wil je de slof glutenvrij maken? Gebruik dan dit recept.

Wil je de slof zuivelvrij maken? Gebruik dan voor de bodem kokosolie of ghee. Maak de banketbakkersroom met haverroom of rijstroom en meng deze niet met slagroom maar spuit de banketbakkersroom rechtstreeks op de slof. Volg verder het recept. 

Fijn weekend!

Liefs, Williene

Ben jij ook een theeleut, maar probeer je suiker te mijden? Let dan goed op en bekijk deze...
lees verder
Vroeger gruwelde ik er van, en nu vind ik het heerlijk! Havermoutpap. Zoals je wel bij de...
lees verder
? Vroeger aten we dit gerecht regelmatig, maar toen gebruikte ik er een potje voor. Nu had ik...
lees verder
Het nieuwe jaar is begonnen. Voor velen weer een moment van de goede voornemens. Tijd om weer...
lees verder
    Je moet er van houden. Citroenen. Het zijn heerlijke smaakmakers, maar...
lees verder
Een gezond en stevig ontbijt is een goed begin van de dag. Je kent natuurlijk vast wel de...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190