IMG_0670
Woensdag 03 okt 2018

Spaghetti Con Funghi #zonder pakjes en zakjes!

De 'zonder-pakjes-en-zakjes' recepten vallen erg in de smaak, erg leuk om te horen, te zien en te lezen! Nu staat de website natuurlijk vol met recepten zonder pakjes en zakjes aan soepen, sauzen, maaltijden en recepten, en ook al met recepten 'nagemaakt' van de grote fabrikanten. Deze recepten kun je allemaal terug vinden in de receptenindex. Daar kun je inmiddels al zo'n 800 recepten vinden... De recepten van de kookboeken erbij en je zit al op zo'n 1500 pure, eerlijke recepten zónder schadelijke E-nummers en zonder geraffineerde suikers! En straks met het nieuwe kookboek komen daar nog eens ruim 100 recepten bij! Zo wordt gezond én lekker eten wel heel erg gemakkelijk, toch?! 

Ik wens je een fijne dag! 

 

Spaghetti Con Funghi – Zonder pakjes en zakjes!

Ingrediënten voor 2-3 personen:

300 gram rundergehakt, 1 ui, 1 teen knoflook, 250 gram (kastanje)champignons, 3 tomaten, ½ prei, 1 wortel, volkoren speltspaghetti (ongeveer 75-100 gram per persoon), boter of olie

Voor de saus: 250 gram tomatenpuree, scheutje rode wijn (eventueel), 1 theelepel oregano, 1 theelepel basilicum, 1 kleine theelepel tijm, 1 theelepel Funghi Trifolata* (kruiden van Jonnie Boer – o.a. AH, Plus, Jumbo etc.), 1 eetlepel tamari of sojasaus, Keltisch zout en peper

Bereiding:

Snipper de ui en de knoflook fijn en snijd de champignons in pakjes, de prei in fijne ringetjes en de wortel in blokjes.

Bak het gehakt rul in wat boter of olie. Voeg de ui, knoflook, prei, wortel en champignons toe. Bak dit even een paar minuten goed mee. Blus de groenten af met een scheutje rode wijn en voeg de tomatenpuree, de kruiden en de tamari toe. Snijd de verse tomaten in blokjes en voeg ook deze toe aan de saus. Laat de saus even lekker door pruttelen op laag vuur, en voeg eventueel wat water toe als de saus te droog wordt. Kook ondertussen de spaghetti gaar.

Serveer de saus met de spaghetti en bestrooi eventueel met wat Parmezaanse kaas en pijnboompitten.

Vegetarische tip:

Wil je deze saus vega maken? Gebruik dan in plaats van gehakt gekookte linzen of kidneybonen. Voeg deze toe, tegelijk met de sausingredienten. 

*deze kruiden zijn niet noodzakelijk en kun je dus ook prima weglaten. Maar als je ze toch in huis hebt, dan is het een lekkere aanvulling :-) 

Eet Smakelijck! 

Liefs, Williene

Een recept van een wereldgerecht, zonder pakjes en zakjes. Vandaag de quesadilla's. Een...
lees verder
Er staan weer een aantal gerechten 'zonder pakjes en zakjes' op de planning. Deze recepten maak...
lees verder
Het leuke van deze nasi is dat het alleen maar groente is wat je eet! Heerlijk toch? Een...
lees verder
Het is vakantie, het warme weer is een beetje voorbij, dus tijd voor weer een lekker...
lees verder
Deze cheesecakejes zijn glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers. En ze zijn...
lees verder
's Ochtends vroeg heb ik geen trek om brood te eten. Sowieso ben ik geen fan van brood, eet het...
lees verder

2 opmerkingen
  • Wilma Put
    Wilma Put woensdag 10 okt 2018 om 11:11
    Gisteren maakte ik deze spaghetti. Ze vonden het heerlijk en schepte zelfs nog een keer op. Mijn complimenten hoor.
    • Smakelijck woensdag 10 okt 2018 om 16:57
      Wat fijn zeg!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190