03-10-2018

Spaghetti Con Funghi #zonder pakjes en zakjes!

De 'zonder-pakjes-en-zakjes' recepten vallen erg in de smaak, erg leuk om te horen, te zien en te lezen! Nu staat de website natuurlijk vol met recepten zonder pakjes en zakjes aan soepen, sauzen, maaltijden en recepten, en ook al met recepten 'nagemaakt' van de grote fabrikanten. Deze recepten kun je allemaal terug vinden in de receptenindex. Daar kun je inmiddels al zo'n 800 recepten vinden... De recepten van de kookboeken erbij en je zit al op zo'n 1500 pure, eerlijke recepten zónder schadelijke E-nummers en zonder geraffineerde suikers! En straks met het nieuwe kookboek komen daar nog eens ruim 100 recepten bij! Zo wordt gezond én lekker eten wel heel erg gemakkelijk, toch?! 

Ik wens je een fijne dag! 

 

Spaghetti Con Funghi – Zonder pakjes en zakjes!

Ingrediënten voor 2-3 personen:

300 gram rundergehakt, 1 ui, 1 teen knoflook, 250 gram (kastanje)champignons, 3 tomaten, ½ prei, 1 wortel, volkoren speltspaghetti (ongeveer 75-100 gram per persoon), boter of olie

Voor de saus: 250 gram tomatenpuree, scheutje rode wijn (eventueel), 1 theelepel oregano, 1 theelepel basilicum, 1 kleine theelepel tijm, 1 theelepel Funghi Trifolata* (kruiden van Jonnie Boer – o.a. AH, Plus, Jumbo etc.), 1 eetlepel tamari of sojasaus, Keltisch zout en peper

Bereiding:

Snipper de ui en de knoflook fijn en snijd de champignons in pakjes, de prei in fijne ringetjes en de wortel in blokjes.

Bak het gehakt rul in wat boter of olie. Voeg de ui, knoflook, prei, wortel en champignons toe. Bak dit even een paar minuten goed mee. Blus de groenten af met een scheutje rode wijn en voeg de tomatenpuree, de kruiden en de tamari toe. Snijd de verse tomaten in blokjes en voeg ook deze toe aan de saus. Laat de saus even lekker door pruttelen op laag vuur, en voeg eventueel wat water toe als de saus te droog wordt. Kook ondertussen de spaghetti gaar.

Serveer de saus met de spaghetti en bestrooi eventueel met wat Parmezaanse kaas en pijnboompitten.

Vegetarische tip:

Wil je deze saus vega maken? Gebruik dan in plaats van gehakt gekookte linzen of kidneybonen. Voeg deze toe, tegelijk met de sausingredienten. 

*deze kruiden zijn niet noodzakelijk en kun je dus ook prima weglaten. Maar als je ze toch in huis hebt, dan is het een lekkere aanvulling :-) 

Eet Smakelijck! 

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

6 Reacties

  • Wilma Put
    Wilma Put woensdag 10 okt 2018 om 11:11
    Gisteren maakte ik deze spaghetti. Ze vonden het heerlijk en schepte zelfs nog een keer op. Mijn complimenten hoor.
    • Smakelijck woensdag 10 okt 2018 om 16:57
      Wat fijn zeg!
  • Maureen
    Maureen dinsdag 07 mei 2019 om 00:59
    Is dit echt 250 gram tomatenpuree... of bedoel je tomatensaus of zo? of moet er water bij? Ik wil het maken met linzen. Je hebt leuke recepten!
    • Smakelijck dinsdag 07 mei 2019 om 10:11
      Ja, echt puree, dat is veel voller van smaak. Zoals in het recept staat kun je evt. een scheutje water toevoegen als het te droog wordt. Succes!
    • Ellie
      Ellie donderdag 19 nov 2020 om 12:35
      ik heb geen trifolata, wat kan ik daar voor in de plek doen
      • Smakelijck donderdag 19 nov 2020 om 15:09
        Ziet bij de tip onderaan :-) Weglaten dus.
Laat een bericht achter!
279