IMG_2155.JPG
Woensdag 17 jul 2019

Spaghetti Bolognese – Maaltijdmix #zonder pakjes en zakjes!


Eén van de laastste Maaltijdmixen vandaag op de website. Op enkele na vind je nu alle maaltijdmixen van Knorr in de receptenindex. Ondertussen wordt er hard gewerkt aan een nieuwe website waar je de recepten straks nog makkelijker kunt terugvinden! Daarnaast hoopt het eerste boek van de zonder pakjes en zakjes gerechten dit najaar uit te komen. Zo wordt het koken van gezonde, pure gerechten wel heel erg makkelijk, toch? 

Ik wens je een hele fijne dag toe! 

Spaghetti Bolognese – Maaltijdmix #zonder pakjes en zakjes!

Ingredienten voor 3-4 personen:

250 gram rundergehakt, 400 gram Italiaanse groenten (ui, rode paprika, courgette, prei), 2 tenen knoflook, 300 gram volkoren (spelt) spaghetti

Kruidenmix: 2 eetlepels Italiaanse kruiden, 200 gram tomatenpuree, 1 blik biologische tomatenblokjes of passata (400 gram), Keltisch zout en peper naar smaak

Bereiding:

Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de groenten en knoflook fijn. Bak het gehakt rul in wat olie of boter. Voeg de knoflook en groenten toe en laat een paar minuten mee stoven. Voeg de kruiden en de tomatenpuree toe en bak een paar minuten mee. Voeg de tomatenblokjes of passata toe en eventueel een scheut rode wijn of balsamico-azijn. Laat de saus een paar minuten inkoken tot hij goed op smaak is. Voeg zo nodig zout of kruiden toe, tot je de saus voldoende op smaak vindt. Voeg een klein beetje water of bouillon toe als de saus te droog wordt.

Serveer de Spaghetti met de saus, eventueel geraspte kaas en pijnboompitjes.

Tips: 

Glutenvrij? Gebruik dan glutenvrije noodles of pasta, bijvoorbeeld de gele linzen spaghetti van AH eigen merk. 

Vegetarisch? Vervang het vlees door gare linzen. Voeg deze de laatste 5 minuten toe aan de saus. 

Meer groenten? Serveer de spagetti met rauwkost en/of een lekkere salade. 

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

De vakantie is voorbij, de zomer nadert zijn einde en voor velen zijn dit soort momenten weer de...
lees verder
In mijn 'geheime recept' gaat veel tijd zitten, maar ik moet jullie natuurlijk ook niet...
lees verder
Peulvruchten zijn superfoods. Ze bevatten namelijk veel vezels, ijzer en eiwitten. Slim dus om...
lees verder
Als laatste in de serie van de kerstrecepten nog een heerlijk taartje bij de koffie. Het...
lees verder
Jonnie Boer, de bekende drie sterren-chefkok van het restaurant 'De Librije' deelde ooit zijn...
lees verder
Iedere maand organiseer ik een leuke winactie die past bij Smakelijck. Met producten die ik...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190