IMG_1869.JPG
Woensdag 15 mei 2019

Spaanse Paella #zonder pakjes en zakjes!


De Wereldgerechten á la Knorr staan nu bijna allemaal op de website. Je kunt deze recepten vinden in de receptenindex, onder het kopje ‘Hoofdgerechten’ en onder het kopje ‘Zonder pakjes en zakjes’. Lukt het je niet om een recept te vinden, laat het me dan gerust weten, ik help je graag! 

Fijne dag!

Spaanse Paella – Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes

Dit gerecht is een éénpansgerecht.

Ingredienten voor 2-3 personen:

1 ui, 2 tenen knoflook, 200 gram kipfilet, 300 gram zilvervliesrijst, 1 eetlepel tomatenpuree, 750 milliliter kippenbouillon (Naturcompagnie zonder gist en zonder suiker), 1 rode paprika, 200 gram cherrytomaten, 1 kopje tuinerwten, 100 gram grote, gepelde garnalen

Kruidenmix: 2 theelepels paprikapoeder, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel uipoeder, ½ theelepel korianderpoeder, ½ theelepel komijnpoeder, 1 eetlepel sojasaus of tamari, eventueel een snufje trassi, eventueel een paar draadjes saffraan, Keltisch zout en peper naar smaak

Bereiding:

Snipper de ui en de knoflook fijn. Snijd de kipfilet in blokjes. Halveer de cherrytomaten en snijd de paprika in blokjes.

Fruit de ui en de knoflook aan in wat boter of olie en voeg de kip toe. Bak rondom aan en voeg dan de tomatenpuree toe. Bak deze een minuut mee. Voeg de groenten, de kruidenmix en de rijst toe en schep goed om. Voeg de bouillon toe en laat het geheel zo’n 15-20 minuten op laag vuur pruttelen. Schep regelmatig om. Voeg de garnalen toe en laat het gerecht nog zo’n 5 minuten inkoken, blijf regelmatig roeren.

Serveer de Paella direct.

Tips: 

  • Wil je het gerecht vegetarisch maken? Vervang de kip dan door blokjes tofu en laat de vis achterwege. 
  • Wil je het gerecht maken met enkel vis? Gebruik dan ipv kipfilet een stevige witvis en voeg deze dan de laatste 5-10 minuten toe. 
  • Meer groenten? Je kunt aan het gerecht gemakkelijk meer groenten toevoegen, bijvoorbeeld fijngesneden wortel, blokjes courgette en/of plakjes champignons.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Vijgen zijn nu volop in het seizoen. Heerlijke, zoete smaak, en wat veel mensen niet weten kun je...
lees verder
    De schoolvakanties zijn nu echt voorbij. Alle scholen zijn weer inmiddels...
lees verder
Krijgen we van het eten van eieren een te hoog cholesterol? Jarenlang hebben artsen ons...
lees verder
Er was aardig wat vraag naar witlofrecepten. Zelf eet ik het heel regelmatig, want we zijn...
lees verder
Met de feestdagen komt er bij velen het gourmetstel weer uit de kast! Het is makkelijk en de...
lees verder
  Vandaag start de voorverkoop van Smakelijck deel 2: Groenten voor elk moment van...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190