IMG_1869.JPG
Woensdag 15 mei 2019

Spaanse Paella #zonder pakjes en zakjes!


De Wereldgerechten á la Knorr staan nu bijna allemaal op de website. Je kunt deze recepten vinden in de receptenindex, onder het kopje ‘Hoofdgerechten’ en onder het kopje ‘Zonder pakjes en zakjes’. Lukt het je niet om een recept te vinden, laat het me dan gerust weten, ik help je graag! 

Fijne dag!

Spaanse Paella – Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes

Dit gerecht is een éénpansgerecht.

Ingredienten voor 2-3 personen:

1 ui, 2 tenen knoflook, 200 gram kipfilet, 300 gram zilvervliesrijst, 1 eetlepel tomatenpuree, 750 milliliter kippenbouillon (Naturcompagnie zonder gist en zonder suiker), 1 rode paprika, 200 gram cherrytomaten, 1 kopje tuinerwten, 100 gram grote, gepelde garnalen

Kruidenmix: 2 theelepels paprikapoeder, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel uipoeder, ½ theelepel korianderpoeder, ½ theelepel komijnpoeder, 1 eetlepel sojasaus of tamari, eventueel een snufje trassi, eventueel een paar draadjes saffraan, Keltisch zout en peper naar smaak

Bereiding:

Snipper de ui en de knoflook fijn. Snijd de kipfilet in blokjes. Halveer de cherrytomaten en snijd de paprika in blokjes.

Fruit de ui en de knoflook aan in wat boter of olie en voeg de kip toe. Bak rondom aan en voeg dan de tomatenpuree toe. Bak deze een minuut mee. Voeg de groenten, de kruidenmix en de rijst toe en schep goed om. Voeg de bouillon toe en laat het geheel zo’n 15-20 minuten op laag vuur pruttelen. Schep regelmatig om. Voeg de garnalen toe en laat het gerecht nog zo’n 5 minuten inkoken, blijf regelmatig roeren.

Serveer de Paella direct.

Tips: 

  • Wil je het gerecht vegetarisch maken? Vervang de kip dan door blokjes tofu en laat de vis achterwege. 
  • Wil je het gerecht maken met enkel vis? Gebruik dan ipv kipfilet een stevige witvis en voeg deze dan de laatste 5-10 minuten toe. 
  • Meer groenten? Je kunt aan het gerecht gemakkelijk meer groenten toevoegen, bijvoorbeeld fijngesneden wortel, blokjes courgette en/of plakjes champignons.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

In de vakantie is het leuk om op een regenachtige dag als vandaag koekjes te bakken met de...
lees verder
Een heel gemakkelijke ovenschotel met prei, paprika en kerrie. Het gerecht is gemakkelijk...
lees verder
Sperziebonen eten wij eigenlijk altijd alleen als ze in het seizoen zijn, en dan het liefst ook...
lees verder
Het recept voor deze muffins kreeg ik een tijdje geleden van een lezer van mijn blog. Toen...
lees verder
Nog op zoek naar een leuk hapje voor Oudjaarsavond? Deze is zó gemaakt en hier erg favoriet bij...
lees verder
Bedenk dat elke stap die je zet richting gezonder en bewuster eten er één is. Ook al is het...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190