IMG_1869.JPG
Woensdag 15 mei 2019

Spaanse Paella #zonder pakjes en zakjes!


De Wereldgerechten á la Knorr staan nu bijna allemaal op de website. Je kunt deze recepten vinden in de receptenindex, onder het kopje ‘Hoofdgerechten’ en onder het kopje ‘Zonder pakjes en zakjes’. Lukt het je niet om een recept te vinden, laat het me dan gerust weten, ik help je graag! 

Fijne dag!

Spaanse Paella – Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes

Dit gerecht is een éénpansgerecht.

Ingredienten voor 2-3 personen:

1 ui, 2 tenen knoflook, 200 gram kipfilet, 300 gram zilvervliesrijst, 1 eetlepel tomatenpuree, 750 milliliter kippenbouillon (Naturcompagnie zonder gist en zonder suiker), 1 rode paprika, 200 gram cherrytomaten, 1 kopje tuinerwten, 100 gram grote, gepelde garnalen

Kruidenmix: 2 theelepels paprikapoeder, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel uipoeder, ½ theelepel korianderpoeder, ½ theelepel komijnpoeder, 1 eetlepel sojasaus of tamari, eventueel een snufje trassi, eventueel een paar draadjes saffraan, Keltisch zout en peper naar smaak

Bereiding:

Snipper de ui en de knoflook fijn. Snijd de kipfilet in blokjes. Halveer de cherrytomaten en snijd de paprika in blokjes.

Fruit de ui en de knoflook aan in wat boter of olie en voeg de kip toe. Bak rondom aan en voeg dan de tomatenpuree toe. Bak deze een minuut mee. Voeg de groenten, de kruidenmix en de rijst toe en schep goed om. Voeg de bouillon toe en laat het geheel zo’n 15-20 minuten op laag vuur pruttelen. Schep regelmatig om. Voeg de garnalen toe en laat het gerecht nog zo’n 5 minuten inkoken, blijf regelmatig roeren.

Serveer de Paella direct.

Tips: 

  • Wil je het gerecht vegetarisch maken? Vervang de kip dan door blokjes tofu en laat de vis achterwege. 
  • Wil je het gerecht maken met enkel vis? Gebruik dan ipv kipfilet een stevige witvis en voeg deze dan de laatste 5-10 minuten toe. 
  • Meer groenten? Je kunt aan het gerecht gemakkelijk meer groenten toevoegen, bijvoorbeeld fijngesneden wortel, blokjes courgette en/of plakjes champignons.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Vorige week schreef ik al over mijn ontdekking wat betreft de sperziebonen in het recept...
lees verder
Naar koekjes en tussendoortjes is veel vraag, merk ik wel. Gewoon een maaltijd klaarmaken...
lees verder
  Wij zijn dol op de echte ouderwetse appelbeignets. Niet de appelflappen die je kunt...
lees verder
Na het grote Heel Putten Bakt avontuur waren er verschillende mensen die mij vroegen of ze niet...
lees verder
Een echte trend van dit moment zijn freakshakes. Deze enorme calorie-bommen zijn over het...
lees verder
Chocolademousse vind ik zelf een bijzonder lekker toetje, maar veel mensen krijgen de...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190