02-12-2019

Soto Ayam #zonder pakjes en zakjes!

In de herfst/winterperiode eten wij vrij regelmatig soep. Ik maak er dan stokbrood bij met rauwkostsalades en/of kruidenroomkaas zodat het genoeg vullend is voor een maaltijd. Deze soep viel erg in de smaak en komt absoluut vaker op het menu. Het is ook makkelijk en snel te maken en je kunt het naar smaak zo mild of pittig maken als je wilt. 

Fijne dag! 

 

Soto Ayam - Zonder pakjes en zakjes

Ingredienten voor 2-3 personen:

100 gram kipfilet*, 150 gram spitskool, 125 gram taugé, 2 stengels lente-ui, 2 eieren, handje gehakte pinda’s, 100 gram zilvervliesrijst of noedels (je kunt ook mihoen gebruiken) , 750 milliliter kippenbouillon (Naturcompagnie zonder gist en zonder suiker)

Kruidenmix: 2 tenen fijngesnipperde knoflook, 2 eetlepels ketjap manis of sojasaus (Tomasu, Yakso, Terrasana), 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel kurkuma, cayennepeper of sambal naar smaak, kneepje limoensap, Keltisch zout en peper

Bereiding:

Kook de rijst of noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren hard.

Snijd de kip in reepjes. Snijd de spitskool en knoflook fijn en de lente-ui in ringetjes. Verhit een beetje olie of boter in een pan en bak hierin de kip met de spitskool en lente-ui. Voeg de kruidenmix toe en bak dit even mee. Voeg de bouillon toe  en laat de soep een paar minuten koken. Voeg de rijst of noedels toe samen met de taugé. Breng nog even licht aan de kook en serveer. 

Serveer de soep met de eieren en gehakte pinda’s.

*Vegetarisch? Laat de kip achterwege en vervang de kippenbouillon door groentebouillon. 

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat een bericht achter!
279