Dinsdag 30 okt 2012

Sandwichspread!


Oke, ik beken. Normaal doe ik dit echt nooit. Alle recepten hier op mijn site zijn allemaal door mijzelf gemaakt en beproefd. Nu kreeg ik een aanvraag voor het recept van sandwichspread. Nu eet ik dit zelf nooit en ik ben er ook niet zo dol op, dus ik heb deze uit het magazine van Light koken gehaald. Ik heb 'm dus niet zelf gemaakt en heb dus geen idee of het lekker is ;-)

Als ik het recept bekijk zou ik de limoensap vervangen door citroensap, de wortel eerst licht voorkoken en de paprika weglaten of heel fijnsnijden. Met de kappertjes zou ik ook erg voorzichtig zijn en ik zou de kwark voor de helft vervangen met creme fraiche. Succes voor een ieder die lef heeft om dit uit te proberen! En laat me vooral even weten hoe het smaakt ;-)

Sandwichspread!

Ingredienten:
120 g magere kwark, 2 el limoensap, 1 ui (gesnipperd), ½ komkommer (in blokjes), 2 tomaten (zonder zaadjes in blokjes), ½ winterpeen (in kleine blokjes), ½ rode paprika (in blokjes), 2 augurken (in kleine blokjes), 1 el kappertjes (gehakt), ¼ bosje peterselie (gehakt), zout en peper.

Meng de kwark, het limoensap, de ui, de komkommer, de tomaten, de winterpeen, de paprika, de augurken, de kappertjes en de peterselie door elkaar en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Je kunt de sandwichspread ca. 4 dagen bewaren in de koelkast.

Zelf ben ik dol op verse ananas, zeker in smoothies of verse fruitsappen. De smaak wordt dan heel...
lees verder
Een goed artikel wat afgelopen weekend verscheen. Ik wil het jullie niet onthouden. Vooral om op...
lees verder
Het heeft even geduurd voordat ik echt lekkere nasi had gevonden zonder een pakje. Ontelbare...
lees verder
Even geleden hebben we je het één en ander verteld over kaneel, nu wil ik een ander specerij de...
lees verder
Morgen is het Valentijnsdag! Een goed moment om iemand te verrassen van wie je houdt. Deze...
lees verder
Nadat de Chicken Tonight Hawai op mijn blog kwam kreeg ik de vraag of ik ook de Kerrie variant...
lees verder

9 opmerkingen
  • Romy
    Romy zondag 30 jun 2013 om 16:59
    Heei, Ik heb een vraagje: Augurken. Die zijn toch gezoet met allemaal 'slecht' spul? Kun je hier ook varianten van vinden, niet al te duur?
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 01 jul 2013 om 09:45
      Hoi, Ik heb altijd de biologische augurken van de AH. Hier zit wel wat rietsuiker in.

      Succes!

      • Maaike
        Maaike dinsdag 06 dec 2016 om 20:38
        De zure augurken bevatten géén suiker. Ik heb die van het huismerk van de Jumbo.
  • Anonymous
    Anonymous zaterdag 16 feb 2013 om 17:46
    Lekker! Je hebt echt een ge-wel-dig blog! :) zelf maak ik ook wel eens selderiesalade met 1 potje (uitgelekte) selderie, 1 ui, 1 appel, 1 gekookt ei en 3 eetlepels (zelfgemaakte) mayo. Ook erg lekker:)
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 18 feb 2013 om 12:08
      Mmm, dat klinkt ook erg lekker! Bedankt voor het delen!
  • Anonymous
    Anonymous zaterdag 03 nov 2012 om 11:25
    We hebben gisteren de quinoaburgers gegeten, ze waren heerlijk!

    groetjes janetw
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 03 nov 2012 om 20:59
      Leuk om te horen! Bedankt!
  • Heidi
    Heidi woensdag 06 jan 2016 om 21:31
    Alle ingrediënten had ik in huis gehaald, toen ik las dat je de sandwichspread niet zelf had uitgeprobeerd en dus niet wist hoe de eindresultaat was. Toch heeft het mij niet weerhouden om het gerecht te gaan maken. Enkele opmerkingen: limoensap vervangen door citroensap, wortel kort voorgekookt, paprika wel gebruikt, kappertjes inderdaad niet en alleen kwark gebruikt (en dus geen creme fraiche). Alles fijn gemaakt met keukenmachine, anders wordt het al snel te groot voor op je boterham. Resultaat is niet echt te vergelijken met de bekende sandwichspread uit pot maar meer met rauwkostsalade. Smaakt prima! De kinderen willen dat ik het vaker maak. Is ook lekker om als tussendoortje mee te nemen. De hoeveelheid heb ik aangehouden uit recept maar vind het uiteindelijk wel veel om op te maken binnen 4 dagen.
    • Smakelijck woensdag 06 jan 2016 om 22:00
      Wat leuk om je ervaring te lezen, Heidi! Hebben andere lezers ook wat aan!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190