P1000621
Vrijdag 19 sep 2014

Salade met verse vijgen!

Vijgen zijn nu volop in het seizoen. Heerlijke, zoete smaak, en wat veel mensen niet weten kun je ze eten met schil. 


Vijgen zijn nu volop in het seizoen. Heerlijke, zoete smaak, en wat veel mensen niet weten kun je ze eten met schil. Vijgen zijn lekker om zo te eten maar ook in een salade als deze. Of je snijdt ze iets in, stopt er wat mozzarella of een andere kaas tussen en laat ze eventjes in de oven warm worden en de kaas smelten. Wat balsamico erover heen en smullen maar! 

Salade met verse vijgen!

Ingredienten:

Veldsla, verse vijgen, mozzarella, dressing van olijfolie, balsamico, honing, mosterd, zout en peper

Bereiding:

Was de sla en schik in een schaal. Snijd de verse vijgen voorzichtig in partjes en scheur de mozzarella in reepjes. Verdeel over de sla. Klop de dressing van 3 eetlepels goede olijfolie met 1,5 eetlepel balsamico, 1 eetlepel honing en een theelepeltje mosterd. Maak de dressing op smaak met zout en peper en klop door elkaar. Schenk de dressing over de salade en serveer de rest van de dressing ernaast. 

Eet smakelijck!

Liefs, Williene

Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op...
lees verder
Afgelopen week werd onderstaand artikel gepubliceerd en deze wil ik jullie niet onthouden....
lees verder
Het is weer tijd voor de Smakelijck Decemberpakketactie! Er staan 15 prachtige pakketten klaar om...
lees verder
Zoals ik in mijn vorige blog al beloofde zou ik nog een aantal kerstgerechten met jullie delen....
lees verder
Aanstaande woensdag is het weer zover: Koningsdag!  In deze onderstaande blogs vind je...
lees verder
‘Vers geperste sinaasappelsap is net zo ongezond als cola, het bevat beide evenveel suiker’...
lees verder

2 opmerkingen
  • Sarah
    Sarah dinsdag 23 sep 2014 om 15:41
    Hoi Williene, Ik heb nog nooit verse vijgen gegeten, eet ik die gewoon met schil en al? Ik wil ze graag eens proberen en dit ziet eruit als een heerlijke salade! Groetjes van Sarah
    • Smakelijck woensdag 24 sep 2014 om 10:05
      Ja, je eet ze inderdaad met schil en al. Ze zijn erg lekker zacht en een beetje zoetig! Succes!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190