IMG_2228.JPG
Maandag 29 jul 2019

Roerbaknoedels Mediterrane kip met groente – Zonder pakjes en zakjes!


Een supermakkelijk gerecht deze vakantiemaandag. De roerbaknoedels van Maggi zijn aan de beurt om nagemaakt te worden :-) En dat zijn zeer gemakkelijke gerechten. Fijn voor een drukke of luie vakantiedag... Zeker als je gebruik maakt van kant-en-klare roerbakgroenten. natuurlijk kun je ook vers snijden, en dat heeft uiteraard de voorkeur. Natuurlijk duurt de bereidingstijd dan wel wat langer. 

Ik wens je nog een fijne dag toe! 

Roerbaknoedels Mediterrane kip met groente – Zonder pakjes en zakjes

Ingredienten voor 2-3 personen:

250 gram kipfilet, 400 gram Italiaanse roerbakgroenten (ui, prei, courgette, rode paprika, wortel), 2 tenen knoflook, 200 gram (rijst of spelt)noedels

Kruidenmix: 1,5 eetlepel tomatenpuree, 2 theelepels oregano, 2 theelepels tijm, 1 theelepel paprikapoeder, Keltisch zout en peper

Bereiding:

Snijd de kipfilet in blokjes. Snipper de knoflook fijn.

Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud wat en laat uitlekken.

Bak de kipfilet in wat boter of olie rondom bruin. Voeg de kruidenmix toe en de knoflook en roerbak dit minimaal een minuut mee. Voeg de groenten toe en laat dit een paar minuten meebakken tot deze gaar is. Schep de noedels door het kip-groentemengsel en maak het gerecht verder op smaak met zout en peper.

Tips:

Glutenvrij? Maak het gerecht met glutenvrije noedels. Deze vind je zowel in de supermarkt als de natuurwinkel.

Vegetarisch? Vervang de kipfilet door cashewnoten en/of blokjes tempeh.

Meer groente? Serveer dan bij dit gerecht een lekkere frisse salade

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Hierbij het voorgerecht van het 4-gangen diner wat in de GG staat. Chilivlokken (heel fijn...
lees verder
Nog nét voor de vakantie een leuke weggeefactie!  Van LEEV kreeg ik een prachtig pakket...
lees verder
Ontbijten zonder brood, wat eet je dan? Het is zo gemakkelijk, dat ik er bijna niet bij nadenk,...
lees verder
          's Zomers is het heerlijk om wat blad van...
lees verder
Vorige week poste ik het eerste Street Food gerecht op de website, die viel zo in de smaak dat ik...
lees verder
De banaan-havermoutkoekjes zijn inmiddels wel bekend en ideaal als je doordeweeks iets wilt...
lees verder

2 opmerkingen
  • Rita
    Rita dinsdag 03 sep 2019 om 12:25
    hoi, welke noedels gebruik je...eet geen tarwe.. heb je naam? merk / suppermarkt.
    • Smakelijck dinsdag 03 sep 2019 om 13:47
      Noedels zijn er in veel varianten, rijstnoedels, speltnoedels, glutenvrije noedels etc. https://www.ah.nl/producten/product/wi449850/samasaya-spelt-noedels Maar conimex heeft bijv. ook rijstnoedels, glutenvrij.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190