P1040949
Maandag 21 nov 2016

Rode curry met zoete aardappel!

Vandaag heb ik weer een snelle en gemakkelijk maaltijd voor je. Vaak neemt het snijden van de groente nog het meeste tijd in beslag, al kun je dit ook gemakkelijk 's ochtends of de avond er voor klaarzetten. Helaas verlies je dan wel wat vitamines, maar soms heb je de tijd even niet en dan is het wel erg gemakkelijk. Deze curry is ook heel gemakkelijk aan te vullen met andere groenten, zoals bijvoorbeeld blokjes pompoen, sperzieboontjes, halve spruitjes of iets dergelijks. Zo eet je 'm elke keer anders.

Eet Smakelijck!

Rode curry met zoete aardappel!

Ingrediënten voor 2 personen:

2 kipfilets, 1 teen knoflook, 2 rode uien, zoete aardappel (200 gram) 1 rode zoete puntpaprika, 2 theelepels rode pesto, 250 milliliter kokosmelk (1 pakje), 75 gram rode linzen, 2 eetlepels rode curry kruiden (Thai Red Curry van Jonnie Boer), zout en peper

Bereiding:

Snijd de kipfilet in blokjes en marineer met de rode pesto, 1 eetlepel rode curry kruiden, zout en peper en zet even weg.

Snijd de rode ui in grove stukken en het teentje knoflook fijn. Laat roomboter smelten in een stoofpan en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg dan de kip toe en laat lekker meebakken.

Ondtussen kun je de zoete aardappel en paprika in stukjes snijden. Als de kip lekker gebakken is kun je de aardappel en paprika toevoegen. Kort meebakken en dan ook de rode linzen toevoegen. 

Voeg daarna direct de kokosmelk toe en roer goed om. Voeg nog 1 flinke eetlepel rode curry kruiden toe en laat op laag vuur lekker pruttelen met het deksel op de pan.

Schep regelmatig om want je zult zien dat curry snel lekker gaat binden door de linzen. Maak op smaak met zout en peper. Zodra de linzen en de zoete aardappel gaar zijn, is de curry klaar. Wordt de curry te dik, voeg dan een klein scheutje water toe.

Heerlijk met zilvervliesrijst!

Fijne dag!

Liefs, Williene

Vorige week was ik met mijn moeder in het ziekenhuis in Amsterdam. Naast haar lag een man...
lees verder
Tapenades zijn hier erg favoriet op stokbrood. Vooral ons oudste zoontje is er dol op. Zelf...
lees verder
In mijn vorige blog schreef ik al over hachee in combinatie met rode kool. Maar hachee is ook...
lees verder
Bijgerechten om je groente inname te verhogen. Dát viel in de smaak toen ik vorige week mijn...
lees verder
Ik vond het eigenlijk nog wat vroeg, maar ik werd overspoeld met vragen over gevulde...
lees verder
Ik had al een tijd in m'n hoofd om voor Pasen lekkere ei-potjes te bloggen. En elk kookblad...
lees verder

4 opmerkingen
  • Saskia
    Saskia zaterdag 26 nov 2016 om 19:04
    Echt heerlijk gerecht. Stond zo op tafel en er werd zelfs gesmuld door de kinderen. Top, dit is voor ons voor herhaling vatbaar.
    • Smakelijck zaterdag 26 nov 2016 om 20:34
      Wat fijn! Erg leuk om te lezen dat het in de smaak is gevallen ;-)
  • Annemarie
    Annemarie maandag 13 nov 2017 om 14:26
    Hallo Williene, Lijkt me een lekker recept maar ik kan de Thai Red curry van Jonnie Boer nergens meer krijgen. Heb jij een ander idee?
    • Smakelijck maandag 13 nov 2017 om 16:44
      Oh, echt niet? Wat jammer! Je kunt ook rode curry pasta gebruiken. In de natuurwinkel heb je deze, E-vrij en suikervrij. In de supermarkt heeft Patak's ook E-vrije currypasta's.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190