Vrijdag 18 nov 2011

Rijsttafel #6: Kip in Tikka Massala!



Voor dit recept gebruik ik kippendijen. Aan kippendijen zit veel meer smaak dan aan filet en het is ook minder droog. Tikka massala kruiden kun je ook zelf samenstellen, alleen heb je dan best wat ingredienten nodig. Zo af en toe is een potje wel makkelijk en dit is ook nog biologisch en zonder E-nummers :)

Kip in Tikka Massala:

4 el. olie, 500 gr. biologische kippendijen, 1 pakje kokosmelk van 400 ml, 2 a 3 e.l. tikka massala (Indische kruidenpasta, Yakso, natuurwinkel).

Verhit de helft van de olie in de pan en bestrooi de kippendijen met zout en peper. Bak de kippendijen rondom bruin. Voeg de kokosmelk toe samen met de tikka massala, let op, tikka massala is pittig. Gebruik 1,5 a 2 eetlepels als je niet al te pittig wilt. Breng aan de kook, deksel schuin op de pan en laat het in 20 min. gaar worden. Af en toe roeren om aanbaksels te voorkomen. Schep de kip met de saus in een serveerschaal.

Liefs, Williene

Tomaten zijn van zichzelf vaak wat zurig. Daarom wordt aan tomatensauzen en soepen regelmatig...
lees verder
In het weekend bak ik altijd iets lekkers. Dit kan een cake zijn, een taart of koekjes, soms...
lees verder
Dit keer een recept van Teus. Hij houdt net zoveel van koken als ikzelf en hij is...
lees verder
Het hoofdgerecht van het 4-gangen diner uit de Gezinsgids. Dit is de o zo bekende klassieker Beef...
lees verder
Een tijdje geleden kreeg ik dadels opgestuurd van Yogi & Yousef dadels. De meeste mensen...
lees verder
Welkom op Smakelijck! Om te beginnen met gezond koken is het handig om een aantal...
lees verder

2 opmerkingen
  • Anja van den Ham
    Anja van den Ham zondag 19 jul 2015 om 11:32
    Wat staat daar voor lekkere salade bij op de foto ?
    • Smakelijck dinsdag 21 jul 2015 om 20:01
      Dat zijn de groenten uit de wok: http://www.smakelijck.nl/blog/rijsttafel-7-groenten-uit-de-wok-/ ;-)
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190