Vrijdag 18 nov 2011

Rijsttafel #6: Kip in Tikka Massala!


Voor dit recept gebruik ik kippendijen. Aan kippendijen zit veel meer smaak dan aan filet en het is ook minder droog. Tikka massala kruiden kun je ook zelf samenstellen, alleen heb je dan best wat ingredienten nodig. Zo af en toe is een potje wel makkelijk en dit is ook nog biologisch en zonder E-nummers :)

Kip in Tikka Massala:

4 el. olie, 500 gr. biologische kippendijen, 1 pakje kokosmelk van 400 ml, 2 a 3 e.l. tikka massala (Indische kruidenpasta, Yakso, natuurwinkel).

Verhit de helft van de olie in de pan en bestrooi de kippendijen met zout en peper. Bak de kippendijen rondom bruin. Voeg de kokosmelk toe samen met de tikka massala, let op, tikka massala is pittig. Gebruik 1,5 a 2 eetlepels als je niet al te pittig wilt. Breng aan de kook, deksel schuin op de pan en laat het in 20 min. gaar worden. Af en toe roeren om aanbaksels te voorkomen. Schep de kip met de saus in een serveerschaal.

Liefs, Williene

Ongeveer een half jaar geleden volgde ik een workshop bij Marry Foelkel. Marry schrijft...
lees verder
In mijn rijsttafel recepten staat een recept van bami. Dit is de bami zoals je hem bij de Chinees...
lees verder
Het is weer augustus! Vorig jaar begon ik in augustus met de eerste blog over de groenten en...
lees verder
Wij zijn geen hele grote broodeters (zelf eet ik eigenlijk vrijwel geen brood), maar zo af en toe...
lees verder
Tomaten zijn van zichzelf vaak wat zurig. Daarom wordt aan tomatensauzen en soepen regelmatig...
lees verder
Afgelopen vrijdag werd mijn nieuwe kookboek afgeleverd! Een prachtig nieuw boek, mooi fris...
lees verder

2 opmerkingen
  • Anja van den Ham
    Anja van den Ham zondag 19 jul 2015 om 11:32
    Wat staat daar voor lekkere salade bij op de foto ?
    • Smakelijck dinsdag 21 jul 2015 om 20:01
      Dat zijn de groenten uit de wok: http://www.smakelijck.nl/blog/rijsttafel-7-groenten-uit-de-wok-/ ;-)
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190