Donderdag 17 nov 2011

Rijsttafel #5: Gebakken banaan!

Gebakken banaan is heerlijk om op je rijsttafel te zetten. Je kunt het als toetje eten, maar ook tussen het hartige door.

Maak een beslag van 1 ei, 150 ml melk (evt. wat ml melk vervangen door bier) en 125 gr. speltbloem met 1 theelepel wijnsteenbakpoeder.

Verhit olie tot 180 graden. Dit kan in een frituurpan of een gewone pan. Test dan met een stukje brood of het vet heet genoeg is.

Pel een paar bananen en snijd elke banaan in vieren. Dompel de bananen in het beslag en frituur ze direct. Keer een paar keer om en als ze mooi bruin van kleur zijn is het goed. Laat de gebakken bananen goed uitlekken op keukenpapier en serveer. 

Eet smakelijck,

Liefs, Williene

Het meest fijne aan de wintermaanden vind ik de heerlijke stoofpotjes die dan uren op het vuur...
lees verder
Afgelopen zaterdag vond Heel Putten Bakt voor de eerste keer plaatst in Restaurant Smakelijck....
lees verder
Afgelopen weekend crashte mijn laptop, dus vandaar dat ik niet veel online ben. Ook wel eens goed...
lees verder
Monchoutaart is wel zo'n beetje één van de meest gegeten taarten in Nederland. Gemakkelijk te...
lees verder
Dit keer een recept van Teus. Hij houdt net zoveel van koken als ikzelf en hij is...
lees verder
Altijd weer lastig wat je je kind(eren) meegeeft naar school. Al een paar keer kreeg ik deze...
lees verder

4 opmerkingen
  • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 06 feb 2014 om 13:47
    Ik gebruik gewone bananen, maar bakbananen kan natuurlijk ook! Succes!
  • Anonymous
    Anonymous donderdag 06 feb 2014 om 12:00
    Ha Williene,

    Ik neem aan dat je bakbananen gebruikt? Of doe je de gewone bananen hierin?

    Groet,
    Anne
  • Anja van den Ham
    Anja van den Ham zondag 19 jul 2015 om 11:39
    Wat voor olie kan ik hiervoor gebruiken?
    • Smakelijck maandag 20 jul 2015 om 11:44
      Kokosolie of bijvoorbeeld rijstolie.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190