Donderdag 17 nov 2011

Rijsttafel #5: Gebakken banaan!

Gebakken banaan is heerlijk om op je rijsttafel te zetten. Je kunt het als toetje eten, maar ook tussen het hartige door.

Maak een beslag van 1 ei, 150 ml melk (evt. wat ml melk vervangen door bier) en 125 gr. speltbloem met 1 theelepel wijnsteenbakpoeder.

Verhit olie tot 180 graden. Dit kan in een frituurpan of een gewone pan. Test dan met een stukje brood of het vet heet genoeg is.

Pel een paar bananen en snijd elke banaan in vieren. Dompel de bananen in het beslag en frituur ze direct. Keer een paar keer om en als ze mooi bruin van kleur zijn is het goed. Laat de gebakken bananen goed uitlekken op keukenpapier en serveer. 

Eet smakelijck,

Liefs, Williene

Een heerlijk herfstig nagerecht. En dan ook nog een heel gezond nagerecht. Glutenvrij en...
lees verder
Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op Smakelijck...
lees verder
Zoals jullie wellicht in mijn recepten lezen maak ik veel gebruik van keukenmachines.Omdat...
lees verder
Kikkererwten zijn bijzonder populair. Ze zitten boordevol mineralen maar ook met vezels en...
lees verder
  Als je op zoek bent naar een lekker hapje voor bij de borrel, of voor een snack bij...
lees verder
De kerstpakketten zijn klaar en worden deze week nog verzonden!! Ik heb destijds beloofd dat ik...
lees verder

4 opmerkingen
  • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 06 feb 2014 om 13:47
    Ik gebruik gewone bananen, maar bakbananen kan natuurlijk ook! Succes!
  • Anonymous
    Anonymous donderdag 06 feb 2014 om 12:00
    Ha Williene,

    Ik neem aan dat je bakbananen gebruikt? Of doe je de gewone bananen hierin?

    Groet,
    Anne
  • Anja van den Ham
    Anja van den Ham zondag 19 jul 2015 om 11:39
    Wat voor olie kan ik hiervoor gebruiken?
    • Smakelijck maandag 20 jul 2015 om 11:44
      Kokosolie of bijvoorbeeld rijstolie.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190