Donderdag 17 nov 2011

Rijsttafel #5: Gebakken banaan!


Gebakken banaan is heerlijk om op je rijsttafel te zetten. Je kunt het als toetje eten, maar ook tussen het hartige door.

Maak een beslag van 1 ei, 150 ml melk (evt. wat ml melk vervangen door bier) en 125 gr. speltbloem met 1 theelepel wijnsteenbakpoeder.

Verhit olie tot 180 graden. Dit kan in een frituurpan of een gewone pan. Test dan met een stukje brood of het vet heet genoeg is.

Pel een paar bananen en snijd elke banaan in vieren. Dompel de bananen in het beslag en frituur ze direct. Keer een paar keer om en als ze mooi bruin van kleur zijn is het goed. Laat de gebakken bananen goed uitlekken op keukenpapier en serveer. 

Eet smakelijck,

Liefs, Williene

Smakelijck Winter is de deur uit en al bij velen op de mat gevallen, tijd om weer over te gaan...
lees verder
Het eerste recept van 2014! En ik begin maar gelijk met een ontbijtrecept! Al is het als...
lees verder
De aardappeltjes uit de oven, één van de recepten van het begin, is nog altijd een groot...
lees verder
Al jaren staat er een recept voor macaroni op de website. Deze valt erg goed in de smaak, maar is...
lees verder
Al een tijdje wilde ik graag een 'gewone' cake proberen te maken, alleen dan met verantwoorde...
lees verder
Dagelijks krijg ik vragen op recepten hoe je een meelsoort vervangt, hoe je een recept zuivelvrij...
lees verder

4 opmerkingen
  • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 06 feb 2014 om 13:47
    Ik gebruik gewone bananen, maar bakbananen kan natuurlijk ook! Succes!
  • Anonymous
    Anonymous donderdag 06 feb 2014 om 12:00
    Ha Williene,

    Ik neem aan dat je bakbananen gebruikt? Of doe je de gewone bananen hierin?

    Groet,
    Anne
  • Anja van den Ham
    Anja van den Ham zondag 19 jul 2015 om 11:39
    Wat voor olie kan ik hiervoor gebruiken?
    • Smakelijck maandag 20 jul 2015 om 11:44
      Kokosolie of bijvoorbeeld rijstolie.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190