Donderdag 17 nov 2011

Rijsttafel #5: Gebakken banaan!


Gebakken banaan is heerlijk om op je rijsttafel te zetten. Je kunt het als toetje eten, maar ook tussen het hartige door.

Maak een beslag van 1 ei, 150 ml melk (evt. wat ml melk vervangen door bier) en 125 gr. speltbloem met 1 theelepel wijnsteenbakpoeder.

Verhit olie tot 180 graden. Dit kan in een frituurpan of een gewone pan. Test dan met een stukje brood of het vet heet genoeg is.

Pel een paar bananen en snijd elke banaan in vieren. Dompel de bananen in het beslag en frituur ze direct. Keer een paar keer om en als ze mooi bruin van kleur zijn is het goed. Laat de gebakken bananen goed uitlekken op keukenpapier en serveer. 

Eet smakelijck,

Liefs, Williene

‘Vers geperste sinaasappelsap is net zo ongezond als cola, het bevat beide evenveel suiker’...
lees verder
Een cake bakken zonder geraffineerde suikers e.d stond hoog op mijn lijstje. Ik heb hiervoor mijn...
lees verder
Na Heel Putten Bakt, afgelopen september, waren er verschillende mensen die mij vroegen of ze...
lees verder
Ik had al een tijd in m'n hoofd om voor Pasen lekkere ei-potjes te bloggen. En elk kookblad...
lees verder
Naar aanleiding van wat vragen over voeding bij zwangerschap besloot ik om hier een blog...
lees verder
Reuzegemakkelijk deze soep. Binnen een kwartier tijd staat deze heerlijke soep op...
lees verder

4 opmerkingen
  • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 06 feb 2014 om 13:47
    Ik gebruik gewone bananen, maar bakbananen kan natuurlijk ook! Succes!
  • Anonymous
    Anonymous donderdag 06 feb 2014 om 12:00
    Ha Williene,

    Ik neem aan dat je bakbananen gebruikt? Of doe je de gewone bananen hierin?

    Groet,
    Anne
  • Anja van den Ham
    Anja van den Ham zondag 19 jul 2015 om 11:39
    Wat voor olie kan ik hiervoor gebruiken?
    • Smakelijck maandag 20 jul 2015 om 11:44
      Kokosolie of bijvoorbeeld rijstolie.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190