IMG_1632.JPG
Maandag 13 mei 2019

Raapstelenstamppot!


Raapstelen zijn er helaas maar héél kort, in de maand april en mei, maar als ze er zijn dan probeer ik ze regelmatig te eten. Je kunt raapstelen verwerken in een smoothie, maar ook in deze heerlijke stamppot. En als er geen raapstelen meer verkrijgbaar zijn kun je deze stamppot ook maken met andijvie.

Raapstelenstamppot

Ingrediënten voor 2 personen:

500 gram kruimige aardappels, 2 bosjes raapstelen, 1 ui, 2 tenen knoflook, 125 milliliter crème fraîche, 2 theelepels grove mosterd (Ton’s), Keltisch zout en peper, roomboter

Bereiding:

Schil de aardappelen, snijd ze in grove stukken en kook ze gaar. Giet de aardappelen af.

Snipper de ui en de knoflook fijn. Was de raapstelen en snijd deze grof. Fruit de ui en de knoflook aan in wat boter en voeg de raapstelen toe. Roerbak even héél kort mee, totdat het iets geslonken is. Dit duurt hooguit 30-60 seconden!

Stamp de aardappelen fijn met een klontje boter, de mosterd, crème fraîche en maak het op smaak met zout en peper. Meng de aangefruite raapstelen met ui en knoflook door de puree.

Serveer de stamppot direct. Het is erg lekker om er een gekookt eitje, een stukje witvis en/of tomaatjes uit de oven bij te serveren. Ook heerlijk met tomatenketchup (suikervrij).

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Een heerlijke, frisse saus bij gebakken, maar ook bij koude, gerookte vis is een...
lees verder
Even geleden hebben we je het één en ander verteld over kaneel, nu wil ik een ander specerij de...
lees verder
In de officiele variant van het nagemaakte pakje gaan hamblokjes. Aangezien wij geen varkensvlees...
lees verder
In de winter vinden wij quiches erg lekker. Het vult vaak goed en met een lekkere salade en...
lees verder
Soms heb je van die momenten dat je het een en ander overdenkt. Afgelopen weekend had ik zo'n...
lees verder
Een hele gemakkelijke salade om te maken voor de lunch. Lekker, fris en je hebt zo weer een...
lees verder

6 opmerkingen
  • Amanda
    Amanda woensdag 15 mei 2019 om 20:55
    Bij Jumbo verkopen ze de raapstelen in zakken van 200 gram zie ik, aan hoeveel gram staan twee bosjes gelijk denk je?
    • Smakelijck woensdag 15 mei 2019 om 20:59
      Ik denk dat 1 bosje 100 gram weegt, dus dan zou je aan 200 gram voldoende hebben.
  • Margje
    Margje zaterdag 18 mei 2019 om 09:48
    MM... een lekkere combi, hier stamppot met de helft zoete aardappels. Een een scholfilet smaakt er heerlijk bij. Voedzaam en snel op tafel, ook wel fijn ;-) Wij hadd 400g gesneden raapstelen op een kilo aardappels.
    • Smakelijck maandag 20 mei 2019 om 09:10
      Fijn :-)
  • Nicoline
    Nicoline maandag 27 mei 2019 om 17:39
    Gebruik je de knolletjes van de raapstelen ook?
  • Smakelijck dinsdag 28 mei 2019 om 09:10
    Mijn raapstelen hadden geen knolletjes :-) Maar ik sneed de onderkant zo'n 3 cm af.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190