P1040278
Woensdag 06 apr 2016

Quinoasalade met kikkererwten!

Peulvruchten zijn superfoods. Ze bevatten namelijk veel vezels, ijzer en eiwitten. Slim dus om deze regelmatig op je menu te zetten! Onder peulvruchten verstaan we o.a. kikkererwten, bruine bonen, linzen, kidneybonen, kapucijners en peulen. Zeker als je vegetarier of flexitarier bent is het verstandig om regelmatig peulvruchten toe te voegen aan je dagmenu. Ze zijn namelijk dé ideale vleesvervanger door het hoge eiwitgehalte. In Smakelijck Zomer staat mijn lievelingssalade met o.a. kikkererwten. Ontzettend lekker. Maar ook op m'n site wil ik vaker recepten zetten met peulvruchten. Zelf voeg ik ze regelmatig ergens aan toe. Zo zijn deze kikkererwten ideaal om toe te voegen aan een salade of maak er hummus mee. Linzen kun je heel gemakkelijk toevoegen aan een pasta-saus of (tomaten)soep.


Quinoasalade met kikkererwten

Ingredienten voor 2 personen:

150 gram quinoa, 1 pot (350 gram) gare kikkererwten (AH biologisch), 3 tomaten, 2 stengels bosui, 1 avocado, 2 handen rucola, Keltisch zout en peper

Bereiding:

Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen. Spoel de kikkererwten schoon. Snijd de tomaten in blokjes en de bosui in ringetjes. Schep de tomaten, bosui, kikkererwten en rucola door de gekookte quinoa. Maak op smaak met zout en peper. Snijd de avocado in plakjes en serveer op de salade.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Ik krijg regelmatig recepten, vragen en tips via mail, de bedoeling is dan natuurlijk dat ik...
lees verder
Het is weer bijna Oudjaarsavond! Oliebollenavond. Ga je ze zelf bakken? Dan help ik je op weg met...
lees verder
Het is eigenlijk te gemakkelijjk om een recept te noemen, maar soms is het gewoon héél...
lees verder
Zoals beloofd zou ik wat recepten bloggen om wat te doen met de restjes ansjovis en kappertjes...
lees verder
In de vakantie is het leuk om op een regenachtige dag als vandaag koekjes te bakken met de...
lees verder
Met chocolade kun je heel veel doen, je kunt er lekkere bonbons van maken, je kunt er...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190