P1040278
Woensdag 06 apr 2016

Quinoasalade met kikkererwten!

Peulvruchten zijn superfoods. Ze bevatten namelijk veel vezels, ijzer en eiwitten. Slim dus om deze regelmatig op je menu te zetten! Onder peulvruchten verstaan we o.a. kikkererwten, bruine bonen, linzen, kidneybonen, kapucijners en peulen. Zeker als je vegetarier of flexitarier bent is het verstandig om regelmatig peulvruchten toe te voegen aan je dagmenu. Ze zijn namelijk dé ideale vleesvervanger door het hoge eiwitgehalte. In Smakelijck Zomer staat mijn lievelingssalade met o.a. kikkererwten. Ontzettend lekker. Maar ook op m'n site wil ik vaker recepten zetten met peulvruchten. Zelf voeg ik ze regelmatig ergens aan toe. Zo zijn deze kikkererwten ideaal om toe te voegen aan een salade of maak er hummus mee. Linzen kun je heel gemakkelijk toevoegen aan een pasta-saus of (tomaten)soep.

Quinoasalade met kikkererwten

Ingredienten voor 2 personen:

150 gram quinoa, 1 pot (350 gram) gare kikkererwten (AH biologisch), 3 tomaten, 2 stengels bosui, 1 avocado, 2 handen rucola, Keltisch zout en peper

Bereiding:

Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen. Spoel de kikkererwten schoon. Snijd de tomaten in blokjes en de bosui in ringetjes. Schep de tomaten, bosui, kikkererwten en rucola door de gekookte quinoa. Maak op smaak met zout en peper. Snijd de avocado in plakjes en serveer op de salade.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Logisch dat ieder mens fruit lust. Mensen weten niet hoe ze fruit moeten eten. Ik bedoel niet...
lees verder
Voor de liefhebbers van Teus' z'n recepten, vandaag weer één van zijn hand. Een heerlijke...
lees verder
Het is vakantie, het warme weer is een beetje voorbij, dus tijd voor weer een lekker...
lees verder
Op mijn Smakelijck Facebook-pagina vroeg ik vorige week welke gerechten je graag zónder pakje of...
lees verder
Vijgen zijn nu volop in het seizoen. Heerlijke, zoete smaak, en wat veel mensen niet weten kun je...
lees verder
  Afgelopen maanden heb ik hard gewerkt aan een uiterst geheim recept . Het recept is erg...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190