P1040278
Woensdag 06 apr 2016

Quinoasalade met kikkererwten!

Peulvruchten zijn superfoods. Ze bevatten namelijk veel vezels, ijzer en eiwitten. Slim dus om deze regelmatig op je menu te zetten! Onder peulvruchten verstaan we o.a. kikkererwten, bruine bonen, linzen, kidneybonen, kapucijners en peulen. Zeker als je vegetarier of flexitarier bent is het verstandig om regelmatig peulvruchten toe te voegen aan je dagmenu. Ze zijn namelijk dé ideale vleesvervanger door het hoge eiwitgehalte. In Smakelijck Zomer staat mijn lievelingssalade met o.a. kikkererwten. Ontzettend lekker. Maar ook op m'n site wil ik vaker recepten zetten met peulvruchten. Zelf voeg ik ze regelmatig ergens aan toe. Zo zijn deze kikkererwten ideaal om toe te voegen aan een salade of maak er hummus mee. Linzen kun je heel gemakkelijk toevoegen aan een pasta-saus of (tomaten)soep.

Quinoasalade met kikkererwten

Ingredienten voor 2 personen:

150 gram quinoa, 1 pot (350 gram) gare kikkererwten (AH biologisch), 3 tomaten, 2 stengels bosui, 1 avocado, 2 handen rucola, Keltisch zout en peper

Bereiding:

Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen. Spoel de kikkererwten schoon. Snijd de tomaten in blokjes en de bosui in ringetjes. Schep de tomaten, bosui, kikkererwten en rucola door de gekookte quinoa. Maak op smaak met zout en peper. Snijd de avocado in plakjes en serveer op de salade.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Wij zijn dol op salades, zeker in de zomerperiode. Je hoeft er niet uitgebreid voor te...
lees verder
  Op de Facebook groep ging het over gezond trakteren. Ik heb even een beetje...
lees verder
Steeds meer mensen willen overgaan op gedeeltelijk vegetarische maaltijden. Vooral als je...
lees verder
En weer een soeprecept! Dit keer met croutons. Deze zijn uiteraard in elke soep of salade te...
lees verder
Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op...
lees verder
  Het tweede gerechtje van het Sushi-menu! Deze komkommersalade heb ik van Jamie...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190