Dinsdag 14 feb 2012

Quesadilla's!

Wat in Nedeland de tosti is, is in Mexico de quesadilla. Alleen dan niet met brood maar met tortilla's of wraps. Het is lekker als makkelijke maaltijd of lunch, bijvoorbeeld op zaterdag, maar het kan ook heel goed als hapje. Je kunt de queasadilla's met van allerlei lekkers vullen. Hier een voorbeeld van wat lekker is, maar je kunt er ook gerust geruld gehakt, fijngesneden tomaten, salsa's en andere kruiden etc. ertussen stoppen. Als je de geraspte kaas er maar tussen laat zodat de 'tosti' aan elkaar blijft plakken :-)

 

 

Queasadilla's voor 3 personen of 9 personen als je het als hapje serveert.

 

 

Ingredienten:
6 tortilla's/wraps (natuurwinkel of zelfgemaakt, zie: http://smakelijck.blogspot.com/2012/01/wraps.html). 1 rode paprika fijngesneden, 1 gele paprika fijngesneden, half bosje koriander fijngehakt, 200 gr. geraspte kaas, 1 rode peper zaadlijst verwijderd en fijngesneden.
 
Meng de fijngesneden paprika's met de rode peper en de koriander door de geraspte kaas.
Verhit een koekenpan (zonder boter of olie) en leg hierin een tortilla. Verdeel over de tortilla wat van het kaasmengsel en leg er een tortilla bovenop. Duw deze stevig aan. Zodra de kaas begint te smelten keer je de tortilla om (ong. na 2 a 3 min.) en laat je de andere kant bruin worden. Snijd de quesadilla's in 6 of 8 punten en serveer met guacemole (zie: http://smakelijck.blogspot.com/2011/02/avocado.html ), creme fraiche en/of huttenkase op smaak gebracht met wat limoensap, zout en peper.
Eet smakelijk!
Als de herfst en de winter echt zijn aangebroken dan is het echt tijd voor lekkere winterkost! Al...
lees verder
Vandaag een heerlijk recept voor een glutenvrije pizza-bodem. Je kunt dit recept maken met...
lees verder
Het is al een hele tijd geleden dat ik een aantal recepten voor salades heb geschreven....
lees verder
Garam masala is een kruidenmengsel die veel wordt gebruikt in de Indische keuken. Zoals ik...
lees verder
Als je je eetpatroon wilt omgooien en je bezig bent om gezond te gaan eten, is het wel eens...
lees verder
In mijn rijsttafel recepten staat een recept van bami. Dit is de bami zoals je hem bij de Chinees...
lees verder

2 opmerkingen
  • wilma
    wilma dinsdag 14 feb 2012 om 14:02
    Hier wordt de tortilla besmeerd met monchou,wat mosterd,kippenvlees,geraspte kaas en wat parsley.Oprollen,plastic erom en in de koelkast en heerlijk als snack.Maar dan snijden we hem in vieren of zessen,net hoe grote maat tortilla je hebt.
    We doen het ook wel eens op de barbecue of op het houtvuurtje op de camping.
    Groet, Wilma
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 14 feb 2012 om 16:52
      Hoi Wilma,

      Dat wordt hier ook wel gedaan, vooral met roomkaas en zalm. Ook erg lekker.

      Bedankt voor je tip!

      Groetjes, Williene
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190