P1040218
Woensdag 17 aug 2016

Preview: Smakelijck Winter - Shepherd's Pie

Vorige week is de voorverkoop van Smakelijck Winter gestart. In dit boek vind je veel winterse gerechten zoals stamppotten, maar ook curry's, smoothies, ontbijtrepen, tussendoortjes, taarten en koekjes. Bijzonder aan Winter is dat er heel veel recepten glutenvrij zijn. 

Vandaag een preview-recept uit Smakelijck Winter zodat je alvast kunt voorproeven!

Wil je Smakelijck Winter bestellen in de voorverkoop? Dit kan tot en met 26 augustus voor 20,95 in plaats van 24,95!

 

Shepherd's Pie

Een recept uit Smakelijck ‘Winter’ 

Ingrediënten voor 3-4 personen:   

300 gram rundergehakt, 1 ui, 2 tenen knoflook, 2 grote winterwortels, 2 stengels bleekselderij, 100 gram tomatenpuree, flinke scheut rode wijn, tijm of rozemarijn, Keltisch zout en peper, 500 gram schoongemaakte zoete aardappel, geraspte (geiten)kaas, roomboter  

Bereiding:  

Verwarm de oven voor op 180 graden.  

Snipper de ui en de knoflook en fruit in wat boter. Snijd de wortels en de bleekselderij in mooie, kleine blokjes. Fruit deze 5 minuten mee met de ui. Voeg het gehakt toe en bak deze rul. Voeg een scheut rode wijn toe en laat even garen. Maak op smaak met zout, peper en wat kruiden zoals tijm of rozemarijn. Voeg de tomatenpuree toe en haal de pan van het vuur.  

Kook ondertussen de zoete aardappels gaar. Stamp fijn tot een puree. Verdeel het gehakt-groente mengsel in een ovenschaal. Verdeel de zoete aardappelpuree hierover en bestrooi met geraspte kaas. Schuif de ovenschotel in de oven en bak in ongeveer 30 minuten bruin en gaar.  

Eet Smakelijck! 

Liefs, Williene

Een heel gemakkelijk (lunch) recept of gewoon lekker als tussendoortje. Snel gemaakt, en...
lees verder
Soms heb je van die momenten dat je het een en ander overdenkt. Afgelopen weekend had ik zo'n...
lees verder
        Vandaag is het een klein beetje feest, want de tweede...
lees verder
Tja, ik wist niet welke titel ik boven dit recept moest zetten,  jullie...
lees verder
Het is alweer bijna november. Tijd om wat Sinterklaasrecepten op een rij te zetten! Je kunt deze...
lees verder
Vorige week was ik in Drenthe en kwam daar heerlijke verse asperges tegen, zo van 't land! Nu...
lees verder

8 opmerkingen
  • Ina
    Ina woensdag 17 aug 2016 om 20:22
    Mmm dat ziet er heerlijk uit! Maar...nu eerst nog even genieten van de zomerse gerechten, blij met de zon!
    • Smakelijck zaterdag 20 aug 2016 om 12:56
      Doe ik ook hoor! Heerlijk, nog even genieten voor het weer koud en nat wordt ;-)
  • Anoniem
    Anoniem zaterdag 20 aug 2016 om 11:04
    Winter of geen winter het was heeeeerlijk! Hmm, de hele schaal was leeg!
    • Smakelijck zaterdag 20 aug 2016 om 12:57
      Wat leuk! Dankjewel voor je bericht en fijn dat het gesmaakt heeft!
  • Corine
    Corine zondag 21 aug 2016 om 18:43
    Manlief heeft het vandaag gemaakt, het was heerlijk! De kinderen hebben ook lekker gegeten! Ik heb nu nog een hele bos bleekselderij liggen, heb je daar nog tips voor qua recepten of evt invriezen? Bedankt voor je lekkere recepten!
    • Smakelijck maandag 22 aug 2016 om 12:39
      Fijn! Bleekselderij doe ik vaak in een groentesapje/smoothie, met een dip met hummus bijvoorbeeld, in de kippensoep of groentesoep en ik doe het in de pastasaus, in hele kleine blokjes. Je kunt het ook in ringetjes snijden en invriezen om het later eens te gebruiken in een soep of saus. Succes!
  • Amanda
    Amanda woensdag 24 okt 2018 om 10:03
    Wij houden niet zo van bleekselderij, tip waarvoor we deze kunnen vervangen?
    • Smakelijck vrijdag 26 okt 2018 om 17:15
      Een andere groente? Bijv. Rode paprika.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190