P1040218
Woensdag 17 aug 2016

Preview: Smakelijck Winter - Shepherd's Pie

Vorige week is de voorverkoop van Smakelijck Winter gestart. In dit boek vind je veel winterse gerechten zoals stamppotten, maar ook curry's, smoothies, ontbijtrepen, tussendoortjes, taarten en koekjes. Bijzonder aan Winter is dat er heel veel recepten glutenvrij zijn. 

Vandaag een preview-recept uit Smakelijck Winter zodat je alvast kunt voorproeven!

Wil je Smakelijck Winter bestellen in de voorverkoop? Dit kan tot en met 26 augustus voor 20,95 in plaats van 24,95!

 

Shepherd's Pie

Een recept uit Smakelijck ‘Winter’ 

Ingrediënten voor 3-4 personen:   

300 gram rundergehakt, 1 ui, 2 tenen knoflook, 2 grote winterwortels, 2 stengels bleekselderij, 100 gram tomatenpuree, flinke scheut rode wijn, tijm of rozemarijn, Keltisch zout en peper, 500 gram schoongemaakte zoete aardappel, geraspte (geiten)kaas, roomboter  

Bereiding:  

Verwarm de oven voor op 180 graden.  

Snipper de ui en de knoflook en fruit in wat boter. Snijd de wortels en de bleekselderij in mooie, kleine blokjes. Fruit deze 5 minuten mee met de ui. Voeg het gehakt toe en bak deze rul. Voeg een scheut rode wijn toe en laat even garen. Maak op smaak met zout, peper en wat kruiden zoals tijm of rozemarijn. Voeg de tomatenpuree toe en haal de pan van het vuur.  

Kook ondertussen de zoete aardappels gaar. Stamp fijn tot een puree. Verdeel het gehakt-groente mengsel in een ovenschaal. Verdeel de zoete aardappelpuree hierover en bestrooi met geraspte kaas. Schuif de ovenschotel in de oven en bak in ongeveer 30 minuten bruin en gaar.  

Eet Smakelijck! 

Liefs, Williene

  Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op...
lees verder
Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op...
lees verder
Het weer wordt kouder en de eerste nachtvorst is in aantocht! Lekker weer om binnen te...
lees verder
Veel kinderen vinden koken leuk. Daarom het idee om zo af en toe een recept te plaatsen, speciaal...
lees verder
Bedenk dat elke stap die je zet richting gezonder en bewuster eten er één is. Ook al is het...
lees verder
    Brood bakken vergt veel tijd en geduld. Lange rijstijden, je bent...
lees verder

6 opmerkingen
  • Ina
    Ina woensdag 17 aug 2016 om 20:22
    Mmm dat ziet er heerlijk uit! Maar...nu eerst nog even genieten van de zomerse gerechten, blij met de zon!
    • Smakelijck zaterdag 20 aug 2016 om 12:56
      Doe ik ook hoor! Heerlijk, nog even genieten voor het weer koud en nat wordt ;-)
  • Anoniem
    Anoniem zaterdag 20 aug 2016 om 11:04
    Winter of geen winter het was heeeeerlijk! Hmm, de hele schaal was leeg!
    • Smakelijck zaterdag 20 aug 2016 om 12:57
      Wat leuk! Dankjewel voor je bericht en fijn dat het gesmaakt heeft!
  • Corine
    Corine zondag 21 aug 2016 om 18:43
    Manlief heeft het vandaag gemaakt, het was heerlijk! De kinderen hebben ook lekker gegeten! Ik heb nu nog een hele bos bleekselderij liggen, heb je daar nog tips voor qua recepten of evt invriezen? Bedankt voor je lekkere recepten!
    • Smakelijck maandag 22 aug 2016 om 12:39
      Fijn! Bleekselderij doe ik vaak in een groentesapje/smoothie, met een dip met hummus bijvoorbeeld, in de kippensoep of groentesoep en ik doe het in de pastasaus, in hele kleine blokjes. Je kunt het ook in ringetjes snijden en invriezen om het later eens te gebruiken in een soep of saus. Succes!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190