16-04-2018

Portugese Kip Piri Piri #zonder pakjes en zakjes!

Leuk dat ik zoveel reacties krijg op de reeks recepten #zonder pakjes en zakjes. Ik krijg veel aanvragen en voorlopig kan ik nog wel even vooruit met de te maken recepten, maar als je graag een recept op de website ziet, schroom niet om je voorkeuren door te geven :-) 

Ik wens je een hele fijne dag toe, en ook alvast een hele mooie week, want de zon komt eraan! En ook dan zijn dit soort recepten echt heel fijn, want erg makkelijk en snel te maken, dus maximaal genieten van het mooie lente-weer.

Portugese Kip Piri Piri - Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes

Ingredienten voor 2-3 personen:

Voor de marinade: 1 eetlepel imkerhoning, 2 theelepels paprikapoeder, 1 teen knoflook, flinke snuf cayennepeper, 0,5 theelepel mosterd (Ton's mosterd bijvoorbeeld), flinke snuf kurkuma, snufje gedroogde chilipepers (deze maken het pittig, dus voeg toe naar eigen smaak), zout en peper naar smaak, 2 eetlepels olie

Voor de kruidenmix (deze gaat in de rijst): 0,5 theelepel uienpoeder, flinke snuf knoflookpoeder, flinke snuf kurkuma, flinke snuf korianderpoeder, zout en peper naar smaak

Voor de dressing: 1 theelepel imkerhoning, snufje knoflookpoeder, 1 theelepel gedroogde of verse peterselie, kneepje citroensap, zout en peper naar smaak

Verder nodig: 300 gram kipfilet, 1 ui, 1 teen knoflook, 300 gram sperzieboontjes, 1 rode paprika, 2 tomaten, 1/2 komkommer, zilvervliesrijst

Bereiding:

Snijd de kipfilet in blokjes en meng met de kruiden voor de marinade. Zet aan de kant en laat zo'n 15 minuten marineren.

Kook de rijst samen met de kruidenmix volgens de aanwijzing op de verpakking gaar. 

Maak de boontjes schoon en snipper de ui en knoflook fijn. Snijd de paprika in reepjes. Kook de boontjes in ruim water beetgaar. Laat uitlekken.

Bak de kipfilet in een ruime pan rondom bruin. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze even mee. Voeg de paprika en de boontjes toe en roerbak deze even mee. Maak eventueel nog verder op smaak met zout en peper. 

Snijd de komkommer en de tomaten in blokjes en meng met de ingredienten voor de dressing. Serveer de Piri Piri met de rijst en de rauwkostsalade.

Tips voor meer groente:

*Serveer gemengde sla bij de komkommer/tomaat rauwkost.

*Voeg naast de rode paprika ook een gele paprika toe. Let dan wel op dat je iets meer kruiden gebruikt, zodat het gerecht niet te flauw van smaak wordt. 

Fijne dag! 

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

12 Reacties

  • Jenny
    Jenny donderdag 16 dec 2021 om 13:26
    Ik schoof in Portugal aan voor piri piri Geen groenten of sausje... Gigrilde kip of kipfile in piri piri marinade geweest, patat, tomatensalade met ui Ik dacht... ik ga jouw recept er weerbijpakken Ik gebruik alle groenten dubbel en zie nu pas jou opmerking om de kruiden te verdubbelen Bedoel je dan de marinade kruiden? Dubbel maken en de helft door de groenten scheppen bij het bakken? Dank je
    • Smakelijck donderdag 16 dec 2021 om 14:22
      Yep, want daar gaan de groenten uiteindelijk bij. Succes!
      • Jenny Floris
        Jenny Floris donderdag 16 dec 2021 om 16:04
        Tjee, wat ben je snel!!! Ik ga nu beginnen dus dank je wel!!!!
    • ron keijzer
      ron keijzer zaterdag 17 sep 2022 om 20:10
      Alle piri piri kip gerechten die hier langskomen hebben niets te maken me piri piri kip uit Portugal Daar krijg je inderdaad alleen een kip van de bakplaat of barbecue En die worden niet eerst gemarineerd maar alleen met wat zout en soms peper bestrooid Als ze bereidt worden en bijna klaar zijn worden ze in gesmeerd met een olijfolie die voorzien is van piri piri pepers en knoflook en citroens
    • ron keijzer
      ron keijzer zaterdag 17 sep 2022 om 20:14
      Citroensap Belangrijk is de kip die ze daar hebben want ook maak jij dezelfde olie ( wat men wel eerst een 9 maanden laat intrekken met de benoemde ingrediënten) Dan nog zal het niet zo smaken als daar De kippen zijn kleiner sneller gaar en worden anders gevoed. Het kloptvdat je er alleen maar patat en een salade met tomaat uiringen bij krijgt Mocht je ooit nogeens in de Algarve komen
    • ron keijzer
      ron keijzer zaterdag 17 sep 2022 om 20:19
      Ga dan naar Guia Daar heb je alleen maar originele piri piri restaurant 2 grote als randjes of Anthonio is al een belevenis apart Beide hebben een hele grote eetzaal en op zondagavond zitten daar honderden Portugezen Leuk om mee te maken en kip waar je je vingers bij opeet
    • ron keijzer
      ron keijzer zaterdag 17 sep 2022 om 20:21
      Wat niet wil zeggen dat het gerecht wat hier wordt beschreven best bontzettend lekker kan zijn Ik ga het eens uitproberen zodra ik in Holland ben
      • Smakelijck maandag 19 sep 2022 om 09:48
        Dit zijn gerechten die nagemaakt zijn volgens de kant-en-klare maaltijden van Knorr. Het klopt helemaal wat je zegt, die lijken vaak totaal niet op de originele gerechten uit de landen van herkomst :-) Bedankt voor je tips, die vind ik altijd erg leuk om te lezen.
    • Sule
      Sule maandag 07 nov 2022 om 17:42
      Net gemaakt en gegeten.. HEERLIJK!
      • Smakelijck woensdag 09 nov 2022 om 10:22
    • Eline
      Eline woensdag 04 jan 2023 om 11:05
      Hoi Williene, Wij zijn gek op de kip piri piri van Knorr, maar vanwege de vele e-nummers wilde ik jouw versie eens proberen! Helaas was het heel erg droog... heb je een idee hoe dit komt en hoe ik dit de volgende keer zou kunnen voorkomen? Alvast bedankt!
      • Smakelijck woensdag 04 jan 2023 om 11:58
        Als het te droog is moet je meer vocht, bijvoorbeeld in de vorm van bouillon toevoegen. En het vuur wat lager zetten zodat het vocht niet teveel verdampt. Succes!
Laat een bericht achter!
279