IMG_4112
Maandag 16 apr 2018

Portugese Kip Piri Piri #zonder pakjes en zakjes!

Leuk dat ik zoveel reacties krijg op de reeks recepten #zonder pakjes en zakjes. Ik krijg veel aanvragen en voorlopig kan ik nog wel even vooruit met de te maken recepten, maar als je graag een recept op de website ziet, schroom niet om je voorkeuren door te geven :-) 

Ik wens je een hele fijne dag toe, en ook alvast een hele mooie week, want de zon komt eraan! En ook dan zijn dit soort recepten echt heel fijn, want erg makkelijk en snel te maken, dus maximaal genieten van het mooie lente-weer.


Portugese Kip Piri Piri - Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes

Ingredienten voor 2-3 personen:

Voor de marinade: 1 eetlepel imkerhoning, 2 theelepels paprikapoeder, 1 teen knoflook, flinke snuf cayennepeper, 0,5 theelepel mosterd (Ton's mosterd bijvoorbeeld), flinke snuf kurkuma, snufje gedroogde chilipepers (deze maken het pittig, dus voeg toe naar eigen smaak), zout en peper naar smaak, 2 eetlepels olie

Voor de kruidenmix (deze gaat in de rijst): 0,5 theelepel uienpoeder, flinke snuf knoflookpoeder, flinke snuf kurkuma, flinke snuf korianderpoeder, zout en peper naar smaak

Voor de dressing: 1 theelepel imkerhoning, snufje knoflookpoeder, 1 theelepel gedroogde of verse peterselie, kneepje citroensap, zout en peper naar smaak

Verder nodig: 300 gram kipfilet, 1 ui, 1 teen knoflook, 300 gram sperzieboontjes, 1 rode paprika, 2 tomaten, 1/2 komkommer, zilvervliesrijst

Bereiding:

Snijd de kipfilet in blokjes en meng met de kruiden voor de marinade. Zet aan de kant en laat zo'n 15 minuten marineren.

Kook de rijst samen met de kruidenmix volgens de aanwijzing op de verpakking gaar. 

Maak de boontjes schoon en snipper de ui en knoflook fijn. Snijd de paprika in reepjes. Kook de boontjes in ruim water beetgaar. Laat uitlekken.

Bak de kipfilet in een ruime pan rondom bruin. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze even mee. Voeg de paprika en de boontjes toe en roerbak deze even mee. Maak eventueel nog verder op smaak met zout en peper. 

Snijd de komkommer en de tomaten in blokjes en meng met de ingredienten voor de dressing. Serveer de Piri Piri met de rijst en de rauwkostsalade.

Tips voor meer groente:

*Serveer gemengde sla bij de komkommer/tomaat rauwkost.

*Voeg naast de rode paprika ook een gele paprika toe. Let dan wel op dat je iets meer kruiden gebruikt, zodat het gerecht niet te flauw van smaak wordt. 

Fijne dag! 

Liefs, Williene

Peulvruchten zijn superfoods. Ze bevatten namelijk veel vezels, ijzer en eiwitten. Slim dus om...
lees verder
Vandaag weer een lekker sloffenrecept. Sinds ik mijn sloffenvorm heb bak ik regelmatig met een...
lees verder
Aanstaande woensdag is het weer zover: Koningsdag!  In deze onderstaande blogs vind je...
lees verder
Al jaren staan deze overheerlijke kruidnootjes op de site. Onder de naam pepernoten. Al een paar...
lees verder
Afgelopen vrijdag werd mijn nieuwe kookboek afgeleverd! Een prachtig nieuw boek, mooi fris...
lees verder
Met quinoa kun je hele lekkere vega-burgers maken. Dit recept had ik al een tijdje, en daarom nog...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190