IMG_4112
Maandag 16 apr 2018

Portugese Kip Piri Piri #zonder pakjes en zakjes!

Leuk dat ik zoveel reacties krijg op de reeks recepten #zonder pakjes en zakjes. Ik krijg veel aanvragen en voorlopig kan ik nog wel even vooruit met de te maken recepten, maar als je graag een recept op de website ziet, schroom niet om je voorkeuren door te geven :-) 

Ik wens je een hele fijne dag toe, en ook alvast een hele mooie week, want de zon komt eraan! En ook dan zijn dit soort recepten echt heel fijn, want erg makkelijk en snel te maken, dus maximaal genieten van het mooie lente-weer.

Portugese Kip Piri Piri - Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes

Ingredienten voor 2-3 personen:

Voor de marinade: 1 eetlepel imkerhoning, 2 theelepels paprikapoeder, 1 teen knoflook, flinke snuf cayennepeper, 0,5 theelepel mosterd (Ton's mosterd bijvoorbeeld), flinke snuf kurkuma, snufje gedroogde chilipepers (deze maken het pittig, dus voeg toe naar eigen smaak), zout en peper naar smaak, 2 eetlepels olie

Voor de kruidenmix (deze gaat in de rijst): 0,5 theelepel uienpoeder, flinke snuf knoflookpoeder, flinke snuf kurkuma, flinke snuf korianderpoeder, zout en peper naar smaak

Voor de dressing: 1 theelepel imkerhoning, snufje knoflookpoeder, 1 theelepel gedroogde of verse peterselie, kneepje citroensap, zout en peper naar smaak

Verder nodig: 300 gram kipfilet, 1 ui, 1 teen knoflook, 300 gram sperzieboontjes, 1 rode paprika, 2 tomaten, 1/2 komkommer, zilvervliesrijst

Bereiding:

Snijd de kipfilet in blokjes en meng met de kruiden voor de marinade. Zet aan de kant en laat zo'n 15 minuten marineren.

Kook de rijst samen met de kruidenmix volgens de aanwijzing op de verpakking gaar. 

Maak de boontjes schoon en snipper de ui en knoflook fijn. Snijd de paprika in reepjes. Kook de boontjes in ruim water beetgaar. Laat uitlekken.

Bak de kipfilet in een ruime pan rondom bruin. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze even mee. Voeg de paprika en de boontjes toe en roerbak deze even mee. Maak eventueel nog verder op smaak met zout en peper. 

Snijd de komkommer en de tomaten in blokjes en meng met de ingredienten voor de dressing. Serveer de Piri Piri met de rijst en de rauwkostsalade.

Tips voor meer groente:

*Serveer gemengde sla bij de komkommer/tomaat rauwkost.

*Voeg naast de rode paprika ook een gele paprika toe. Let dan wel op dat je iets meer kruiden gebruikt, zodat het gerecht niet te flauw van smaak wordt. 

Fijne dag! 

Liefs, Williene

Een lekkere kant en klare zaden en pittenmix voor op je salade. Deze kun je in voorraad maken...
lees verder
Ook dol op gedroogd fruit, maar niet op de toegevoegde suikers die vaak aan gedroogd fruit...
lees verder
Dit heerlijke brood is lekker om te eten bij een lekkere kom soep, als lunch of wanneer je...
lees verder
Rabarber is weer volop verkrijgbaar. Ik kreeg een aantal vragen of ik een recept had...
lees verder
Veel groenten hebben een wat pittige of overheersende smaak. Denk aan spruitjes, broccoli,...
lees verder
Brandnetels, je kent ze wel. Stekelige prikplanten die over het algemeen alleen maar lastig...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190