Donderdag 23 aug 2012

Popcorn!


Ik zag afgelopen week pofmais in de natuurwinkel liggen. Dat leek me een leuke bezigheid met de kinderen! Vroeger deden wij het thuis altijd al, olie in de pan, pofmais erin en wachten tot ze gingen ploppen. Geweldig al die mais die begint te ontpoppen in de pan. Je nieuwsgierigheid niet kunnen bedwingen en eventjes onder de deksel te kijken waardoor de hele keuken vol mais en popcorn ligt ;-) En het ergste is dat je het keer op keer toch weer niet kunt laten...
Het is een redelijk gezond tussendoortje, iets wat de kinderen vooral leuk vinden om naar te kijken.

Je hebt in ieder geval pofmais nodig, ik had ze dus in de natuurwinkel gekocht. Een zak van 500 gram waarmee we voorlopig heel wat popcorn van kunnen maken ;-). Je hebt ook 2 lepels olie nodig. Ik gebruikte hiervoor kokosolie, en evt. wat agavesiroop of honing. Je kunt ook zout gebruiken als je van zoute popcorn houdt.

Doe de olie in een pan en strooi er wat pofmais in zodat de bodem bedekt is. 1 laagje, zodat alle korrels de bodem van de pan raken. Doe het deksel op de pan en schud af en toe om. Na een minuutje hoor je de eerste vanzelf ploppen. Er volgen er steeds meer tot er een waar plop-concert ontstaat. Als ze allemaal gepoft zijn kun je er wat honing/agavesiroop/zout bij doen en dat even omschudden. Strooi ze in een schaal waarop je ze even laat afkoelen en smullen maar!Een lekkere eenvoudige smoothie die je op elk moment van de dag kunt drinken. De heerlijke...
lees verder
De supermarkt wordt een steeds groter wordende jungle. Een jungle van pakjes, zakjes, potjes en...
lees verder
Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op...
lees verder
8 tips voor een gezonde start! Het nieuwe jaar is al twee weken 'oud'. Maar tips voor een...
lees verder
Op de facebookgroep komen regelmatig heerlijke recepten voorbij die veel mensen weer op ideeen...
lees verder
  Tja, de tijd gaat zo snel, dat ik nog niet echt door had hoe snel het al weer...
lees verder

4 opmerkingen
 • Andrea
  Andrea vrijdag 24 aug 2012 om 11:49
  Leuk he! Wij maken het vaak op zondag i.p.v. chipjes, en dan doe ik er herbamare overheen (kruidenzout). De kinderen smullen altijd (en wij ook hoor). Ik heb het ook een keer op een verjaardag van m'n man gedaan. Iedereen keek vol aandacht hoe je van zo'n klein handje mais een grote pan popcorn krijgt! En ze smulden nog bijna meer dan van een zak chips vol met e-nummers!
  groetjes Andrea
  • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 25 aug 2012 om 18:47
   Ik ben meer van de zoete popcorn Andrea, alhoewel ik nooit zoute heb geproefd! Wel een goed idee, herbamare! Het blijft inderdaad fascinerend hoe het werkt!

   Groetjes, Williene
 • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 23 aug 2012 om 19:48
  Hoi Lotte,

  Ja, dat is vaak het geval he, met dat soort dingen. 't Lijkt heel leuk en achteraf gebruik je het zelden of nooit. Volgens mij moet je echt pofmais hebben, maar je kunt het proberen. Het is wel gewoon goed verkrijgbaar hoor, volgens mij hebben ze het in de supermarkt ook. Succes ermee!

  Groetjes, Williene
 • Lotte
  Lotte donderdag 23 aug 2012 om 10:11
  Hoi, leuk idee! Ik heb een keer een popcorn machientje gekregen van iemand die er niets mee deed. Nou je raad het al: bij mij is hij ook ongebruikt in de kast beland. Ik zie bij de turk wel eens gedroogde maiskorrels liggen. Zouden deze ook goed kunnen zijn denk je? Ik heb nog nooit echt pofmais ergens zien liggen eerlijk gezegd. Ik zaler eens op letten!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190