Pompoen met quinoa 1
Maandag 15 dec 2014

Pompoensalade!

Een heerlijke vegetarische salade. Deze maaltijdsalade is lekker als lunch maar ook als hoofd- of bijgerecht. Ook met de komende kerstdagen zal hij zeker niet misstaan bij brunch of diner! Heerlijk winters én gezond! 


Een heerlijke vegetarische salade. Deze maaltijdsalade is lekker als lunch maar ook als hoofd- of bijgerecht. Ook met de komende kerstdagen zal hij zeker niet misstaan bij brunch of diner! Heerlijk winters én gezond! 

Geroosterde pompoen met quinoa-salade en kikkererwten

Ingrediënten voor 4 personen:

1 pompoen, 200 gram quinoa, 1 rode ui, 1 potje kikkererwten (ongeveer 250 gram), 1 teen knoflook, stukje feta, verse peterselie, handje cashewnoten en/of amandelen, peper en zout, cayennepeper, kokosolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de pompoen in dunne parten (met schil) en verwijder de zaden. Besprenkel de parten met wat olie en zout en leg op een vel bakpapier in de oven om te roosteren. De parten zijn in ongeveer 45-60 minuten gaar. Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de rode ui in halve ringen en de knoflook in plakjes. Hak de noten en peterselie grof.

Verwarm wat kokosolie in een pan en fruit de rode ui met de knoflook. Voeg de gekookte quinoa toe en de afgespoelde kikkererwten. Roerbak even tot het goed verwarmt is. Voeg wat verse peterselie toe en wat gehakte noten. Maak op smaak met peper, zout, cayennepeper en eventueel wat vers citroensap.

Serveer de salade met de geroosterde parten pompoen en brokkel wat feta over de salade. Serveer direct. 

Eet smakelijck!

Liefs, Williene

Een lekkere kant en klare zaden en pittenmix voor op je salade. Deze kun je in voorraad maken...
lees verder
Wil je graag gezonder gaan eten, maar je hebt geen idee hoe en waar je moet beginnen? Ik help je...
lees verder
Van een trouwe volger kreeg ik dit heerlijke recept! En oh, wat zijn ze lekker!...
lees verder
In deze regio hebben we deze week voorjaarsvakantie, en dus geen tijd (of zin) om uitgebreid te...
lees verder
Het volgende recept kwam ik tegen uit de makkelijke keuken van 24kitchen. Het stond in het...
lees verder
Heerlijk zo’n gevulde wrap met groenten en een frisse dip! Alleen wat zijn de wraps toch...
lees verder

2 opmerkingen
  • Maria
    Maria zondag 21 dec 2014 om 18:36
    Hoe groot/ hoeveel gram is de pompoen die jij gebruikt? En is het een oranje? Ik heb er hier nog één van 1,5 kilo liggen ;-) En dit recept klinkt errrggg smakelijck !
  • Smakelijck maandag 22 dec 2014 om 14:32
    Hoi, Ik denk ongeveer een pompoen van 1 kilo. Het is inderdaad een oranje pompoen. Succes met het recept!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190