Pompoen met quinoa 1
Maandag 15 dec 2014

Pompoensalade!

Een heerlijke vegetarische salade. Deze maaltijdsalade is lekker als lunch maar ook als hoofd- of bijgerecht. Ook met de komende kerstdagen zal hij zeker niet misstaan bij brunch of diner! Heerlijk winters én gezond! 

Geroosterde pompoen met quinoa-salade en kikkererwten

Ingrediënten voor 4 personen:

1 pompoen, 200 gram quinoa, 1 rode ui, 1 potje kikkererwten (ongeveer 250 gram), 1 teen knoflook, stukje feta, verse peterselie, handje cashewnoten en/of amandelen, peper en zout, cayennepeper, kokosolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de pompoen in dunne parten (met schil) en verwijder de zaden. Besprenkel de parten met wat olie en zout en leg op een vel bakpapier in de oven om te roosteren. De parten zijn in ongeveer 45-60 minuten gaar. Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de rode ui in halve ringen en de knoflook in plakjes. Hak de noten en peterselie grof.

Verwarm wat kokosolie in een pan en fruit de rode ui met de knoflook. Voeg de gekookte quinoa toe en de afgespoelde kikkererwten. Roerbak even tot het goed verwarmt is. Voeg wat verse peterselie toe en wat gehakte noten. Maak op smaak met peper, zout, cayennepeper en eventueel wat vers citroensap.

Serveer de salade met de geroosterde parten pompoen en brokkel wat feta over de salade. Serveer direct. 

Eet smakelijck!

Liefs, Williene

De vierde salade voor op een lekker broodje of toastje. Tonijnsalade Ingredienten: 1...
lees verder
  Via Facebook werd ik gewezen op dit artikel. Door de boycot van Rusland hebben onze...
lees verder
Witlof is een heerlijke groente, vooral in de wintermaanden als je wel eens iets anders...
lees verder
Naar aanleiding van wat vragen over voeding bij zwangerschap besloot ik om hier een blog...
lees verder
Een lekkere kant en klare zaden en pittenmix voor op je salade. Deze kun je in voorraad maken...
lees verder
Al een hele tijd wilde ik graag aan 'de kefir'. Ik stelde het steeds maar uit, omdat ik er toch...
lees verder

2 opmerkingen
  • Maria
    Maria zondag 21 dec 2014 om 18:36
    Hoe groot/ hoeveel gram is de pompoen die jij gebruikt? En is het een oranje? Ik heb er hier nog één van 1,5 kilo liggen ;-) En dit recept klinkt errrggg smakelijck !
  • Smakelijck maandag 22 dec 2014 om 14:32
    Hoi, Ik denk ongeveer een pompoen van 1 kilo. Het is inderdaad een oranje pompoen. Succes met het recept!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190