P1040890
Vrijdag 07 okt 2016

Pompoencake!

Op de Heel-Putten-Bakt beurs had Teus een heerlijke, groene pompoen gekocht. Deze pompoen laat zich prima verwerken in zoete gerechten, al zou je hier ook gerust een oranje pompoen voor kunnen gebruiken. Deze cake is erg zacht, heerlijk luchtig en kruidig door de kruiden. Een heerlijke herfstige cake dus! Geniet ervan!


Fijn weekend!

Luchtige Pompoencake

Dit recept is glutenvrij, zuivelvrij, E-nummervrij en vrij van geraffineerde suikers.

Ingrediënten: 

200 gram (groene) pompoen, 4 eieren, 50 gram kokosbloesemsuiker, 2 eetlepels biologische honing, 40 gram boekweitmeel, 40 gram amandelmeel, 1 theelepel koekkruiden, flinke snuf gemberpoeder, 1,5 theelepel wijnsteenbakpoeder, amandelschaafsel

Bereiding:

Schil de helft van de pompoen en verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Kook de pompoen blokjes in ruim water in zo'n 10 minuten gaar en giet ze af. Blender de gekookte pompoen tot een fijne puree.

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een bakvorm van 20 x 20 met bakpapier. Klop de eieren met de kokosbloesemsuiker en de honing zeer luchtig tot het in volume flink is toegenomen.

Als de pompoenpuree is afkoeld voeg je deze al mixend toe aan het luchtige ei-mengsel. Voeg daarna de droge ingredienten toe en spatel goed door. Schenk het beslag in de vorm en bestrooi royaaal met het amandelschaafsel. Schuif de pompoencake in de oven en bak gaar in ongeveer 25 minuten. Test af en toe met een satéprikker of de cake gaar is. 

Omdat het een hele luchtige zachte cake is, is het verstandig hem goed te laten afkoelen voordat je het bakpapier verwijdert en de cake aansnijdt.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Een heel eenvoudig te maken toetje of tussendoortje voor Koninginnedag! Maar ook op andere...
lees verder
Als je vaker wilt lunchen zonder brood, maar niet goed weet hoe, dan is dit weer een heel...
lees verder
Voor een verjaardag is het altijd weer een kunst om lekkere hapjes te maken. De een vindt het...
lees verder
Door de drukte rond mijn kookboek schiet het bloggen er een beetje bij in. Helemaal niet...
lees verder
Eén van de laastste Maaltijdmixen vandaag op de website. Op enkele na vind je nu alle...
lees verder
Een lekker makkelijk en zomers gerechtje, deze risotto! Het recept kreeg ik van een...
lees verder

4 opmerkingen
  • Ineke Mulder
    Ineke Mulder vrijdag 06 apr 2018 om 20:32
    In welk bakblik moet de pompoencake?
    • Smakelijck zaterdag 07 apr 2018 om 18:24
      Een 20x20 bakvorm zoals in het recept staat :-)
  • Johanneke
    Johanneke maandag 27 aug 2018 om 17:35
    Het recept begint met 'Schil de helft van de pompoen...' enz. Betekent dat dat je maar 100 gram van de pompoen kookt? En waar laat je die andere honderd gram dan, die vind ik niet terug in het recept..
    • Smakelijck dinsdag 28 aug 2018 om 12:55
      Ik snap de verwarring, het staat er inderdaad een beetje krom. Je moet 200 gram pompoen hebben, en aangezien dat vaak ongeveer de helft is van een hele pompoen heb ik het over de helft schillen, zodat je de andere halve pompoen met schil nog even kunt bewaren. Dus je moet 200 gram in blokjes snijden, koken en verwerken. Succes!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190