P1050404
Maandag 08 okt 2018

Pittige Bloemkoolpasta!

Vandaag een lekker en vooral heel gemakkelijk recept, pasta met bloemkool. MIsschien niet de meest voor de hand liggende combinatie, maar het is erg lekker. Je kunt de pasta zo pittig maken als je wilt door zelf de hoeveelheid kruiden aan te passen. 

Fijne dag!


Vandaag een lekker en vooral heel gemakkelijk recept, pasta met bloemkool. MIsschien niet de meest voor de hand liggende combinatie, maar het is erg lekker. Je kunt de pasta zo pittig maken als je wilt door zelf de hoeveelheid kruiden aan te passen. 

Fijne dag!

Pittige Bloemkoolpasta

Ingredienten voor 4 personen: 
1 bloemkool in kleine roosjes, 300 gram spelt- of gebruik glutenvrije pasta, 250 gram rundergehakt, 1 grote rode ui, 1 rode paprika, 200 gram cherrytomaatjes 2 theelepels red curry poeder (kruiden Jonnie Boer of een andere currypasta), Keltisch zout en peper, 1 flinke eetlepel rode pesto, pijnboompitjes, eventueel geraspte kaas

Bereiding:
Kook de bloemkoolroosjes in ongeveer 10 minuten beetgaar en giet deze af. Kook de pasta gaar volgens de bereiding op de verpakking.
Snijd de rode ui en de paprika in blokjes en de cherrytomaat in partjes. Verhit ondertussen in een ruime pan een klontje boter en fruit hierin de rode ui glazig. Voeg het gehakt toe en bak dit omscheppend bruin. Voeg de rode paprika toe samen met de kruiden. Laat dit even meebakken en voeg de pesto toe met de bloemkool en de cherrytomaatjes. Laat het geheel nog 10 minuten doorgaren op laag vuur. Maak eventueel nog op smaak met peper en zout. Schep het groentemengsel eventueel door de pasta of serveer deze er apart bij. Serveer de pasta met pijnboompitten en eventueel geraspte kaas.

Eet Smakelijck! 

Liefs, Williene

's Ochtends vroeg heb ik geen trek om brood te eten. Sowieso ben ik geen fan van brood, eet het...
lees verder
Nog 1 hapje en dan is het bloggen klaar voor dit jaar! Volgend jaar hoop ik...
lees verder
De perfecte biefstuk met peperroom-saus! Ingrediƫnten voor 2 personen: Voor de...
lees verder
Het zal je vast niet ontgaan zijn in het nieuws: Voedselfabrikant Honig doet E-nummers in de ban....
lees verder
Ik serveer vrijwel altijd een (aantal) bijgerechten bij de maaltijd. Zo is er altijd wel iets bij...
lees verder
Dit makkelijke recept noem ik altijd 'gezonde' shoarma ;-) We eten het vaak op zaterdag als...
lees verder

5 opmerkingen
  • hanneke
    hanneke dinsdag 16 okt 2018 om 19:15
    Met spanning dit gerecht klaar gemaakt. Ze houden hier van "gewone Hollandse pot en geen gezeur of gewriemel" Eenmaal aan het eten varieerden de opmerkingen van: Waar heb u dit geleerd mam? mmm toch wel lekker, x wat anders is soms ook zo gek niet, en............. eten we dit morgen ook?? Deez blijft er dus in:-)
    • Smakelijck dinsdag 16 okt 2018 om 19:43
      Wat leuk om te lezen zeg! Fijn!
  • Judith Huizer
    Judith Huizer dinsdag 16 okt 2018 om 21:18
    Onlangs dit gerecht gekookt, viel hier ook goed in de smaak! Heerlijk! En fijn weer eens wat anders. Lekker, gezond, makkelijk en snel klaar, wat wil je nog meer? :)
    • Smakelijck woensdag 17 okt 2018 om 09:48
      Fijn :-)
    • Smakelijck woensdag 17 okt 2018 om 09:48
      Fijn :-)
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190